Alexandru Ciucu, reactie constructiva la revoltele din strada: „Cei care se pricep la schimbarea sistemului, sa o faca! Ceilalti sa munceasca in continuare pentru ca taxele si salariile sa poata fi platite la timp!”

Alexandru Ciucu a avut o reactie constructiva fata de tragediile intamplate in ultima saptamana si a revoltei din centrul Bucurestiului.
Designerul marturiseste ca, dincolo de respectul pe care il are, ca fiecare dintre noi, pentru cei care au iesit in strada pentru a schimba in bine sistemul, este important ca activitatea profesionala a celorlalti, din care face si el parte, sa continue intrucat bunul mers al acesteia se traduce in salarii si impozite platite la timp, taxe care vin in folosul tuturor, inclusiv al medicilor si pompierilor care au salvat atatia oameni in aceste zile.


“Va asigur ca sunt foarte interesat de subiect, dar nu ma pricep la politica, nu ma pricep cine e mai bun pentru functia de prim-ministru sau ministru de interne, etc. Dar cred ca sunt printre noi altii care chiar se pricep. Ii las pe ei. Sunt oricum mai vocali. Nu e sanatos sa ne pricepem toti la toate. Dar cred ca pentru ca unii sa poata iesi in strada ca sa schimbe ceea ce ne dorim cu totii, altii trebuie sa munceasca si sa-si vada de treaba lor.

Am tinut doliul cu mare durere, impreuna cu familia mea, alaturi de toata tara, pentru ca asa am simtit.

Si ma gandesc inca seara, inainte sa ma culc, la parintii care azi nu mai au copii. Si la curajul celor din seara respectiva, care, desi scapasera cu viata, s-au intors sa-i mai salveze si pe altii, pana nu s-au mai intors deloc. Mereu ma intreb daca as fi avut asemenea curaj. Probabil ca nu. Si ma mai gandesc si la medicii care au venit de acasa, voluntar. Atatea zile la rand. Si la toti cei care se lupta acum cu moartea. Ma rog pentru ei. Nu ma pricep insa la vorbe mari sau la texte elaborate in situatii tragice. Nu sunt genul ala. Cred ca durerea e muta si trebuie respectata ca atare. Si asa am facut.

Imi mai scria cineva ca mai bine as dona bani decat sa-mi promovez munca pe facebook. Nu-mi place sa ma laud cu donatiile pe care le fac, desi ii respect in egala masura pe toti care doneaza, indiferent daca o fac pentru imagine sau nu.
Important e ca doneaza. Donezi daca simti. Daca vrei s-o si spui, foarte bine. Dar si daca donezi si nu vrei sa spui, iarasi bine. Fac parte din a doua categorie.

Acum insa cred ca e momentul sa ne ridicam si sa facem fiecare ce stie mai bine. Cine se pricepe la munca, sa munceasca, si cine se pricepe la schimbari, sa schimbe ceva in bine. Fiecare este util in felul sau.

Stiu insa sigur ca tara are nevoie de stabilitate inainte de toate. Si tara, si mai ales oamenii ei. Romanii. Au nevoie de un serviciu sigur, de un salariu sigur, pentru ca ratele si cheltuielile lunare sunt si ele sigure. Asa sunt si oamenii mei de la atelier. I-am considerat mereu ca pe familia mea. Asa m-a invatat tata.

De aceea incerc sa fac cat pot de bine ceea ce stiu eu mai bine sa fac. Haine. Si sa le promovez, pentru cei care si le doresc. Pentru cei care le apreciaza.
Si care le cumpara cu bani. Bani din care o parte ajunge la oamenii carora le-am promis un salariu sigur, o alta parte se transforma in investitii si o parte importanta ajunge in taxe si impozite.

Din suma asta care ajunge in taxe platite catre stat, o mica parte a ajuns de buna seama si in salariile pompierilor, medicilor si ale politistilor care si-au facut datoria in seara de la ‪#‎colectiv si mai ales in zilele de dupa.

Si ca mine sunt multi alti oameni corecti, care contribuie real la depasirea tragediilor, care, din pacate, nu inceteaza odata. Este insa la fel de adevarat ca o alta parte din banii astia, pe care ii dau pe taxe, ajunge pe mana unora care mi-i transforma in comisioane sau spagi si in felul asta mi-i fura intai mie si apoi celor care ar avea intr-adevar nevoie de ei. Ii fura practic de doua ori. Pe recuperarea acestor bani si, mai ales, pe schimbarea acestei mentalitati trebuie sa ne concentram.
Pentru ca am o strangere de inima de cate ori vine sfarsitul de luna si trebuie sa dau taxele la stat. Si nu pentru ca nu-mi raman mie. Nu-mi trebuie mult ca sa fiu fericit. Ci pentru ca s-ar putea sa ajunga in buzunarul unora care au deja prea mult. Si care ne mai si sfideaza din cauza asta. Asa ca propun sa ne impartim atributiile, voi aveti grija ca banii mei sa ajunga la cine are nevoie de ei, iar pe mine lasati-ma sa-mi platesc taxele, ca sa aveti ce face cu ele”, a scris Alexandru Ciucu pe pagina sa de Facebook.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod