viscoza

Viscoza sau mătasea artificială: ce trebuie să ştii despre acest material versatil

Adorăm hainele, dar trebuie să recunoaștem că de cele mai multe ori habar nu avem din ce este concepută rochia aceea care ne-a adus atât de multe amintiri frumoase. Însă nu trebuie să studiezi neapărat design vestimentar sau să îți croiești singură cămășile office ca să „mănânci pe pâine” compoziția hainelor tale dragi! Este suficient să o dai o dată în bară și să speli la programul nepotrivit acel palton drag inimii tale și piperat de costisitor, urmând să îl pierzi astfel pentru totdeauna.
Este mai mult decât probabil ca orice femeie care își iubește cu patimă vedetele vestimentare să înceapă să studieze intens compoziția materialelor din momentul în care a pierdut o „prietenă” atât de bună. Azi îți vorbim despre unul dintre cele mai versatile și mai des întâlnite textile, viscoza. Află tot ce trebuie să știi despre „mătasea artificială” din rândurile de mai jos!

Viscoza: ce conține și ce fel de fibră este


În vastul univers al materialelor, viscoza e un fel de super eroină și datorită proprietăților sale excepționale de a imita textura sau „abilitățile” altor materiale.
Astfel, atât de versatila viscoză poate funcționa precum bumbacul, mătasea (motiv pentru care i se și spune „mătase artificială”) sau lâna. Firește că, atât pentru proprietarele de haine din viscoză, dar și pentru cele care le creează, acest fapt e mai mult decât îmbucurător, dar presupune și o mică provocare. Atunci când are în comun atât de multe trăsături cu atât de multe texturi, e posibil ca viscoza să pună probleme la îngrijirea sau la spălarea sa.

Ce mai trebuie știut? Viscoza este o fibră sintetică, cu toate că este concepută din foi de celuloză de lemn, deci dintr-un material vegetal.
Cu toate acestea, este nevoie de anumite substanțe și procedee chimice pentru ca materialul să deprindă forma sa finală, astfel că viscoza nu se alătură bumbacului, lânii, mătăsii, inului și cânepii în galeria țesăturilor naturale.

Dar care sunt calitățile viscozei și de ce este folosită cu glorie în atât de multe haine? În primul rând, viscoza lasă pielea să respire și absoarbe minunat umezeala, motiv pentru care e preferată la confecționarea articolelor sportive sau ale celor aparținând garderobei casual.
Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod