Garderoba pentru grădiniţă şi şcoală. Ce alegem pentru a avea copii bine îmbrăcaţi?

Pregătirile pentru grădiniţă şi şcoală reprezintă mereu un stres pentru părinţi. Până la o anumită vârstă copiii nu îşi pot face alegerile vestimentare, aşa că această preocupare le revine tot adulţilor care îşi doresc acum, mai mult că niciodată, că intreagă famili să poarte haine şi accesorii în pas cu tendinţele vestimentare.
Să vedem ce propun brand-urile internaţionale şi designerii pentru “get back to school” în această toamnă, în funcţie de grupa de vârstă a copilului tău.

Pentru cei mici, aflaţi la grădiniţă sau în şcoala primară, casa de modă Burberry propune ţinute fun-chic, ce reinterpretează clasicul stil britanic. Jachete din lână scoţiană, cape, polo-uri din bumbac cu emblematicul cavaler, rochiţe, cămăşi, jachete de toamnă, sneakers şi ghiozdane cu check-ul britanic, cizme din cauciuc, eşarfe din caşmir şi numeroase alte accesorii, ce îi pot asigura copilului tău o imagine elegantă pentru şcoală şi alte activităţi, fără a face rabat de la funcţionalitate şi confort.

Designerul Marc Jacobs a pus, la rândul sau, accent pe materiale în care copiii să se simtă confortabil, atunci când temperaturile scad în timpul sezonului de toamnă.
În culori naturale, cu croieli simple şi elegante, colecţia propusă de designer acoperă o gamă largă de necesităţi vestimentare ale celor mici: de la tricouri cu personaje haioase, la rochiţe, jachete din lână, haine din blană ecologică, hanorace şi jeans care asigura un aer contemporan-chic celor mici.


Copiii aflaţi în clasele superioare şi adolescenţii simplifică sarcina ce le revine părinţilor, în sensul în care, deja şi-au conturat un stil care să le reflecte personalitatea. Totuşi, părinţii trebuie, în continuare, să se implice în sesiunile de shopping, pentru a nu le permite copiilor “derapaje” vestimentare. Fără doar şi poate, garderoba de şcoală va influenţa părerea profesorilor despre elev şi implicit notele pe care le va obţine de-a lungul anului şcolar.
Totuşi, asta nu înseamnă că ei nu se pot exprima vestimentar... trebuie însă să urmeze câteva reguli simple şi să adapteze hainele la modă la seriozitatea şcolii pe care o urmează!

Rochii parte peste parte de la DVF, rochii sarafan sau A-line din colecţia Red Valentino sunt ideale pentru şcoală sau liceu. Polo-urile şi cămăşile cadrilate Burberry, puloverele asimetrice şi trench-urile Michael Kors vor defini stilul de fashionistă în devenire, fără a face rabat de la decenţă. La şcoală, adolescentele trebuie să renunţe la tocuri şi să opteze pentru pantofi sport comozi, trainers sau cu platformă. Cele mai dezirabile modele sunt de la DKNY, Hogan, Marc by Marc Jacobs sau Michael Kors.
Ţinutele de şcoală pot fi completate cu un rucsac din piele Michael Kors sau cu genţi Tote de la Michael Kors şi DKNY în nuanţe neutre de bej, maro sau bleumarin.


Pentru adolescenţii care preferă stilul urban, brand-ul Vans se potriveşte celor preocupaţi de muzică, sport şi artă contemporană. Aceştia pot combina tricouri cu imprimeuri, mesaje, scrisuri şi logo-uri cu pantaloni din jeans, la care pot asorta o cămaşă în carouri, un hanorac şi o haină tip parka. Ţinutele pot fi accesorizate cu şepci, ochelari de soare şi ruscacuri, ce pot fi purtate, atât la şcoală, pe post de ghiozdan pentru caiete şi cărţi, cât şi în week-end pentru obiectele specifice hobby-urilor.
În privinţa încălţărilor, modelele clasice Vans, precum Slip-On, Authentic Era, Sk8-Hi într-o paletă cromatică diversificată şi cu imprimeuri jucăuşe sunt ideale pentru cei care îşi doresc confort.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod