6 piese vestimentare care nu trebuie să-ţi lipsească în această primăvară

Piesa de rezistenţă a marilor case de modă este celebrul smoching feminin, varianta adaptată a celui care i-a oferit lui Coco Chanel notorietatea
Tendinţele colecţiilor din sezonul primăvară - vară 2014 variază de la o casă de modă la alta, între diafan si excentric, între culori pale şi metalizate, texturi fine sau foarte dense şi rigide. Formele sunt fie fluide, fie foarte geometrice, iar printurile de toate felurile se menţin în tendinţe şi în acest sezon.

Ca în fiecare an, există câteva piese must have ale primăverii. Află care sunt acestea şi achiziţionează-le pe cele care se potrivesc stilului tău vestimentar şi constituţiei corpului tău:

1. Costumele sport-casual

Gecile bomber şi pantalonii scurţi sunt două dintre vedetele acestui sezon. Marc Jacobs, Milly sau Tracy Reese sunt cei care promovează imaginea femeii moderne şi plină de prospeţime, căreia îi place să se îmbrace cât mai lejer.

Materialele folosite pentru crearea acestor articole sunt mătăsoase sau satinate, mai mult sau mai puţin strălucitoare, iar culorile variază de la nuanţe sobre de bleumarin la roşu aprins.
Gecile urmează croiala celebrelor jachete college, iar pantalonii scurţi de pe podiumuri au de cele mai multe ori vipuşcă şi şiret.

2. Bluzele transparente

Elizabeth & James, Milly, Vera Wang şi Reed Krakoff s-au axat foarte mult în acest sezon pe folosirea materialelor transparente. De la voal şi mătase foarte fină, la tricotaje extrem de subţiri, piesele transparente fac furori în acest an.

Deşi tendinţa s-a manifestat iniţial doar în textura bluzelor şi a topurilor, nici fustele şi rochiile nu sunt ferite de mici accente şi decupaje sau combinaţii de materiale străvezii.

3. Trenciul metalizat

Stella McCartney, Lanvin, Marc Jacobs şi Philip Lim sunt îndrăgostiţi în această primăvară de materialele metalizate.
Piesa-vedetă cel mai adesea întâlnită sub această formă extravagantă este trenciul.

Liniile trenciului rămân cele clasice, cu talia foarte bine definită de centură şi cu croiul cambrat. Lungimile variază, însă se pare că cei mai mulţi dintre creatorii de modă le preferă pe cele de lungime medie.

4. Fustele midi

Christian Dior, Proenza Schouler, Roksanda Ilincic, Alice + Olivia si Christian Siriano - case de modă care pun accent pe feminitate în colecţiile lor din acest sezon, au urcat pe podium fusta midi, într-o diversitate imensă de forme, texturi şi culori.

Preferata designerilor este fusta midi din materiale fluide, în combinaţii de culori clasice precum alb - bleumarin sau metalizate.
De altfel, nuanţele favorite rămân auriu, argintiu şi bronze.

5. Rochiile diafane

Rozul prăfuit, vernilul, turcoazul pal şi nuanţele de bleu revin în această vară cu propuneri de la cei mai importanţi dintre creatori, precum Burberry, Rag & Bone, Honor sau Jason Wu. Rochiile acestui sezon sunt cât se poate de diafane, atat datorită cromaticii pastelate, cât şi a materialelor delicate pe care le promovează marii designeri.

6. Smochingul feminin

Piesa de rezistenţă a marilor case de modă, aşa cum sunt Diane von Fustenberg, Ralph Lauren, Narciso Rodriguez, Richard Chai Love, Helmut Lang şi Derek Lam, este celebrul smoching feminin, varianta adaptată a celui care i-a oferit lui Coco Chanel notorietatea.

Croiala rămâne clasică, asemănătoare modelelor purtate de-a lungul timpului de Diane Keaton, iar noutatea o reprezintă printurile in combinaţie de alb cu negru, de cele mai multe ori geometrice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod