Festivalul de Moda de la Cluj, in desfasurare

Ecuatia Festivalului de Moda de la Cluj, la prima editie anul acesta, este absolut inedita pentru ca niciodata nu a fost incercata o conexiune intre arte, de dimensiunea vizata de organizatorii acestui proiect.
Ecuatia Festivalului de Moda de la Cluj, la prima editie anul acesta, este absolut inedita pentru ca niciodata nu a fost incercata o conexiune intre arte, de dimensiunea vizata de organizatorii acestui proiect.

Festivalul de Moda de la Cluj (CFW) merge pe o relatie unica intre 20 de creatori si invitatii speciali, care sunt personalitati importante din domeniu. Formula este urmatoarea: se iau 20 de creatori de arta contemporana, impreuna cu 20 de fotografi de moda si life-style, li se adauga 20 de designeri de accesorii, apoi cei 20 de designeri vestimentari si apoi se invita cateun mare nume din domenii complementare:

  • Diane Pernet - fondatoarea celui mai important festival de video din lume: ASVOFF;
  • Mick Davis - regizor (Modigliani 2004), scenarist si producator;
  • Miguel Villalobos si Graham Tabor - creatori de fotografie, apropiati ai festivalului de moda de la Hyeres;

Expozitii la Festivalul de Moda de la Cluj


CFW reuneste moda cu arta contemporana - un intreg program de manifestari sub ideea de LIVING ART - arta si creatorii cei mai dinamici ai momentului, de prima linie in definirea miscarii artei contemporane autohtone.

La doua decenii de la Revolutie, in plin proces de aliniere cu tendintele occidentale, arta tanara romaneasca se structureaza in trei tendinte majore: arta ludica, satira sociala si analiza critica a contextului politico-economic. Toate trei sunt componente esentiale ale vietii omului actual.
Printre expozanti se numara Carmen Acsinte, Ana Banica, Zoltan Bela, Marius Bercea, Dragos Burlacu, Florin Ciulache si multi altii.

In acelasi registru intra si fotografia de moda care are deja, in Romania, un trecut pe seama caruia se poate contura o istorie a evolutiei: mai mult de 16 ani de publicatii glossy. Expozitia Turnul Croitorilor cuprinde aproximativ 20 de nume care activeaza in acest domeniu, atat fotografi consacrati, cat si artisti tineri, care aduc o viziune proaspata asupra acestui domeniu: Razvan Anghelescu, Marius Baragan, Valentin Calinescu, Gabriel Hennessy, Dana Maitec, Roxana Serban, Cristian Sandu, Ionut Staicu etc.

Moda este pusa impreuna cu filmul in conceputul STYLE MOVIE, replica de concept nou la reality show-ul de zi cu zi, intr-o abordare noua: Trans Media - viata in film si filmul in viata. Invitatii sectiunii sunt mari personalitati cu viziuni speciale asupra creatiei in film si video.

Accesoriile intregesc lumea creatiei vestimentare cu o mare expozitie interactiva reunita sub conceptul inedit de "COMPLEMENTARY ESTETICS".

Un articol de Ileana Voicu Ghinea


Fotografia va fi prezenta cu doua expozitii de anvergura "LIFESTYLE-ul sec XXI" si "IN MEMORIAM ALEXANDER MCQUEEN".

Alaturi de ele vor fi "paparazzi de style", ce vor fotografia cele mai instyle tinute din primele trei zile de festival si care vor avea la final o expozitie spontana cu "Look-ul festivalului CFW".

In cadrul acestui eveniment de moda va fi introdus si conceptul de "TEATRU LIFESTYLE", piesa "invitata" fiind "HELL", in regia lui Chris Simion.
Pentru editia viitoare, Chris Simion va pregati si prezenta, in premiera nationala, o piesa dupa Frederic Beigbeder.

In plus, in aceste patru zile vor exista doua workshop-uri mari cu invitatii de renume ai festivalului si cu numerosii creatori prezenti la Cluj, cu temele: "MODA SEC XXI" si "MODA - REALITATE SAU UTOPIE, GRANITA INTRE REALITATI SAU STYLE MOVIE - REALITATILE COMPLEMENTARE".

Moda le uneste pe toate


In ceea ce priveste evenimentul de moda propriu-zis, putem spune ca acesta reprezinta esenta acestei manifestari, aflate la prima editie. Festivalul ofera o paleta larga de stiluri, de la abordari ale creatiei vestimentare, la generatii de designeri care reflecta maturitatea modei romanesti sau viitorul acesteia. Silvia Serban, Carmen Secareanu, Agnes Toma, Wilhelmina Arz, Ioana Covalcic si Cristhelen B reprezinta o parte dintre designerii consacrati pe care i va putea vedea publicul la Cluj.

Conceptuali, futuristi, neoclasici sau neoromantici, ei au dovedit de-a lungul timpului o forta creativa si de brand cu totul aparte.

In cadrul aceluiasi eveniment vor fi prezenti o serie de designeri lansati in ultimii ani, nu foarte cunoscuti, dar nici incepatori.
Vorbim aici despre Lucian Pop, Campan Istvan, Iris Serban, Mirela Diaconu, George Neagu, Anca Ciataras si Bianca Pop. "Acestia au confirmat filonul de practica si de valoare, de modernitate si de cautare specifica noului secol", spune directorul festivalului, Alin Galatescu.

Nu vor lipsi nici reprezentantii din noua generatie: Diana Nita, Mihaela Ciulugea, Raluca Coman, Ada Bucsa, Alexandra Calafeteanu si Lulu'Ah.

Festivalul de moda si lifestyle Cluj Fashion Week este dedicat memoriei marelui artist Alexander McQueen (1969 - 2010).
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana.voicu pe 19 Apr 2010, 15:13
    @miki si prietenele

    Buna exista pentru fiecare seara in parte un articol si o galerie foto. Multumesc

    0
    1

  • miki si prietenele pe 19 Apr 2010, 03:08
    moda 2010

    Vrem si noi mai multe fotografii cu tinutele prezentate la acest festival. Au fost totusi 3 zile sau 4 nu scrie .....deci ati avea suficiente fotografii - sa vada toata lumea ce si cum este moda .... primavara, vara, toamna....anului 2010...nu stim ce ...O dorinta-rugaminte ... vrem cat mai multe fotografii, MULTUMIM !

    0
    1

  • luiza08 pe 15 Apr 2010, 11:02
    fain

    super....haine.....bravo........misto

    0
    1

  • AlexandraCezara pe 15 Apr 2010, 10:59
    nik

    nik frumos,nik nik nik

    0
    1

  • deea1269 pe 15 Apr 2010, 10:40
    nimik:*

    nimik:*gd sthen ue

    0
    1

  • khalymekya pe 15 Apr 2010, 10:11
    frumos

    nus eu mare admirator de asemena lucruri dar frumos :P:)!

    0
    1

  • khalymekya pe 15 Apr 2010, 10:11
    frumos

    nus eu mare admirator de asemena lucruri dar frumos :P:)!

    1
    0

  • Gansta pe 15 Apr 2010, 01:46
    Raspuns

    in mare parte acest comentariu ne arata ce si cum trebuie sa ne imbracam in zilele de astazi :)

    0
    1

  • simonik_nicole pe 14 Apr 2010, 23:24
    moda

    intereseant tare

    0
    1

  • claudiu_jay21 pe 14 Apr 2010, 23:22
    foarte interesant

    bravo voufoarte interesanta,

    0
    1

  • ionelayony pe 14 Apr 2010, 19:48
    moda

    moda..uff moda:))..e asa cum o facem noi:)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod