Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă pentru prima dată după 25 de ani. Povestea din spatele unei piese istorice

Rochia de mireasă pe care Prințesa Diana a purtat-o la nunta cu Prințul Charles în anul 1981 va fi expusă la Palatul Kensington pentru prima dată după 25 de ani.
Cu o trenă de 7,6 metri lungime, decorată cu paiete și 10.000 de perle, rochia a fost împrumutată expoziției de Prințul William și Prințul Harry.

Expoziția, numită „Royal Style in the Making”, documentează experiența de a crea o ținută pentru un client care face parte din familia regală. Organizatorii au declarat că rochia Prințesei Diana este în prezent „una dintre cele mai faimoase rochii de mireasă din istorie”, potrivit BBC.

Celebra piesa vestimentară, care a fost creată de designerii David și Elizabeth Emanuel, include un top mulat decorat cu volane și dantelă în zona decolteului și completat de mâneci bufante, reprezentative pentru moda anilor '80. Dantela folosită i-a apărținut Reginei Mary, bunica Reginei Elisabeta a II-a. Rochia a fost decorat cu 10.000 de perle.

Citește și: 
Prima întâlnire dintre Prințesa Diana și Camilla. Capcana pe care i-a întins-o amanta Prințului Charles


Cei doi designeri, soț și soție, au adăugat rochiei o fustă voluminoasă din tafta, susținută de crinolină realizată din plasă.

Elizabeth Emanuel și-a amintit de momentul în care Prințesa Diana i-a sunat pe ea și pe soțul său pentru a-i ruga să-i creeze rochia de mireasă.

Elizabeth Emanuel; Foto: Hepta

A fost unul dintre acele momente ciudate în care știi că viața ta nu va mai fi niciodată la fel”, a spus creatoarea de modă, într-un video care este difuzat în cadrul expoziției.

Cei doi soți au trecut peste noapte de la creatori de modă necunoscuți la designeri de talie mondială. În anii '70, soții abia își terminaseră studiile și își lansaseră propria casă de modă, care nu era altceva decât un mic atelier în Londra.
Unul dintre clienții lor faimoși era Bianca Jagger, starul glamour al anilor '70, care a fost fotografiată purtând o creație Emanuel în legendarul club de noapte Studio 54 din New York.

Însă nu erau pregătiți pentru ce avea să urmeze. „La acea vreme aveam o relație apropiată cu cei de la Vogue, care aveau sediul lângă noi. Le-am trimis o bluză roz pe care au folosit-o într-o ședință foto cu Diana. Ei i-a plăcut bluza și a întrebat cine a creat-o”, a declarat Elizabeth Emanuel pentru BBC.

Diana, părăsind atelierul soților David și Elizabeth Emanuel, după ultima probă pentru rochia de mireasă (iulie, 1981); Foto: Hepta

Iar când Diana și-a făcut apariția la atelierul lor pentru a-i cunoaște, s-a creat imediat o conexiune între ei. „Ne-am înțeles foarte bine. Nu era o diferență de vârstă prea mare. Dacă privesc în urmă, ea era doar un copil, avea 19 ani. Noi abia terminasem facultatea și, la fel ca Diana, nu ne descoperisem încă stilul”, a spus creatoarea de modă.

Era naivă, și noi eram la fel, deci din acest punct de vedere ne potriveam perfect.
Ea nu era conștientă de reguli, nici noi nu eram, astfel că ne-am văzut de treabă. Am avut o senzația de libertate, că putem să facem orice vrem
”, a adăugat Emanuel.

Lady Diana, așa cum era cunoscută la acea vreme, a purtat o rochie neagră Emanuel la prima apariție oficială ca logodnică a Prințului Charles. Iar din acel moment, cei doi designeri au ajuns în lumina reflectoarelor. Până în momentul în care a avut loc nunta, în anul 1981, Diana devenise „cea mai faimoasă femeie din lume”, este de părere Elizabeth Emanuel.

Fiecare mireasă regală are influență”, iar rochia de mireasă purtată de Diana a declanșat un trend masiv pentru rochii de mireasă cu volane și tulle, complet diferit de stilul clasic, cu croială de tip A care era popular înainte. „A fost naivitate din partea noastră, nu un act de rebeliune. Ne-am distrat de minune cu toții când am creat această rochie și nimeni nu ne putea opri. A fost cel mai bun colaborator, un partener care a ajutat la crearea rochiei sale de vis, care să-i uimească pe oameni.
A fost o adevărată rochie de prințesă
”, spune creatoarea de modă.

Însă nu totul a decurs conform planului. Într-un interviu acordat după despărțirea de Charles, Diana a dezvăluit că suferea de bulimie și a slăbit foarte mult înainte de nuntă. Rochia a trebuit să fie modificată drastic și să fie cusută direct pe ea.

Prima dată când am fost la probe pentru rochia de mireasă aveam 73 de centimetri în talie. În ziua în care m-am căsătorit, aveam 58 de centimetri în talie. Am slăbit foarte mult din februarie până în iulie”, a dezvăluit Diana la acea vreme.

Un alt incident a apărut chiar în ziua nunții. Makeup artistul Barbara Daly, care s-a ocupat de machiajul prințesei în ziua nunții, a dezvăluit că Diana a vărsat parfum pe partea din față a rochiei. Barbara a asigurat-o că nu se va observa, pentru că este atât de mult material încât tot parfumul se va evapora, ceea ce s-a și întâmplat.

De asemenea, dimensiunea rochiei nu a fost luată în calcul atunci când a fost aleasă caleașca în care Diana urma să meargă alături de tatăl său la Catedrala Sf.
Paul, unde a avut loc ceremonia. Domnișoarele de onoare au fost nevoite să „împăturească rochia ca pe lenjeria de pat”, a declarat Elizabeth Emanuel pentru dailymail.co.uk. Din păcate, materialul s-a șifonat, iar cutele sunt vizibile în fotografiile de nuntă.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod