Modă. 7 greşeli de stil care te fac să pari mai bătrână

Modă. 7 greșeli de stil care te fac să pari mai bătrână

Negrul este o alegere elegantă în anumite situaţii, dar te poate dezavantaja pe măsură ce înaintezi în vârstă. Descoperă 7 greșeli de stil care te îmbătrânesc
Prima impresie contează întotdeauna, chiar dacă de multe ori poate fi impresia greşită. Studiile au descoperit că oamenii îşi fac o primă impresie despre cineva într-un interval de 7 până la 17 secunde, iar mai mult de jumătate din această impresie este determinată de felul în care arăţi.

Prin urmare, fie că îţi place sau nu, hainele pe care le porţi te reprezintă şi contează foarte mult pentru modul în care eşti percepută.

Iată câteva dintre greşelile de stil care te fac să pari mai bătrână:


Porţi prea mult negru

Negrul este o alegere elegantă în anumite situaţii, dar te poate dezavantaja pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pielea tinde să devină mai albă pe măsură ce îmbătrânim, iar hainele închise la culoare şi părul negru sau şaten închis pot crea prea mult contrast care atrage atenţia asupra ridurilor şi cearcănelor. Schimbă culoarea părului cu una ceva mai deschisă şi evită hainele negre.
Dacă porţi, totuşi, o ţinută neagră, adaugă accesorii colorate.

Te "ascunzi" în haine

Folosim hainele ca să ne acoperim corpul, dar nu ar trebui să te acoperi complet de haine. Este ca şi cum te-ai ascunde în hainele tale, ceea ce te dezavantajează indiferent dacă ești suplă sau mai plinuţă. Cumpără haine de mărimea potrivită şi evită-le pe cele largi sau cu croială supradimensionată. O greșeală majoră este aceea de a alege haine largi în ideea că te vor ajuta să ascunzi colăceii și kilogramele în plus. Acestea creează și mai mult volum și te fac să pari masivă. Optează pentru piese vestimentare care îți definesc talia, așa cum sunt rochiile petrecute sau cele cu cordon în talie. Curelele sunt accesorii pe care să te bazezi pentru a-ți pune talia în evidență.

Ai ales ochelarii nepotriviţi

Oamenii îţi privesc mai întâi faţa, iar dacă porţi ochelari, forma şi culoarea acestora au un impact major asupra aspectului tău. Atunci când îţi cumperi ochelari noi, nu alege prima ramă care îţi iese în cale şi nu lăsa preţul să fie principalul criteriu de alegere.
Probează multe modele până găseşti perechea de ochelari care îţi place cel mai mult şi care te face să pari mai tânără. Nu te teme să alegi rame colorate, cu modele și printuri deosebite.

Porţi fuste şi rochii prea lungi

Ar trebui să eviţi fustele şi rochiile care nu sunt nici lungi, nici scurte. Lungimea midi, până la jumătatea gambei, te poate dezavantaja indiferent de tipul tău de siluetă şi ar trebui să o eviţi. Este valabil și în ceea ce privește pantalonii trei sferturi. Aceștia creează efectual vizual de picioare scurte, fiind astfel potriviți femeilor cu o înălțime peste medie.

Nu îţi actualizezi garderoba

Cu toţii avem tendinţa de a ne ataşa de unele haine, pe care le păstrăm ani la rândul. Este necesar ca cel puţin o dată pe an să-ţi sortezi hainele, să renunţi la cele învechite şi demodate şi să păstrezi numai piesele de bună calitate, care arată bine şi pe care le porţi des. Un dulap aglomerat nu înseamnă neapărat că ai mai multe haine pe care le porți, ci poate însemna că riști să nu observi exact care sunt cele mai bune combinații pe care le-ai putea face.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este acela că orice piesă vestimentară trebuie să fie în formă perfectă. Hainele scămoșate, decolorate, cu mici defecte, pete sau nasturi lipsă îți afectează serios imaginea. Este valabil și pentru cele care nu îți mai vin bine, fie că te-ai îngrășat sau ai slăbit. Investește întotdeauna în haine de foarte bună calitate, asta însemnând să cumperi puțin, dar bun. Nu cumpăra haine doar pentru că sunt la reduceri. Descoperă aici lista hainelor și accesoriilor de bază pe care orice femeie ar trebui să le aibă.

Porţi greșit eșarfele

Eșarfele sunt accesorii foarte utile, care te pot ajuta să oferi un accent interesant ținutelor tale. Dar secretul este să le folosești corect. În loc să le pui după gât în stil clasic, încearcă să le incluzi în coafurile tale, să le legi de mânerul genții sau să le porți la gât în stil choker. De asemenea, optează pentru culori deschise, modele statement și materiale de bună calitate.


Nu acorzi atenție pantofilor

Pantofii pot spune foarte multe despre tine, de aceea este recomandat să îi alegi cu mare grijă. Evită modelele cu platformă masivă, cu talpă groasă sau cu vârful perfect rotund. Alege perechi de pantofi cu design modern, adecvate vârstei. O altă regulă este aceea de a nu purta pantofii până se rup, ci de a investi în câteva perechi de bună calitate pe care să le porți prin rotație. Îngrijește-ți pantofii în așa fel încât să arate întotdeauna impecabil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod