Iarna aceasta se poarta pielea

Pantaloni, veste, genti sau cizme... Toate din piele? Esti in trend. Cam asa suna sfatul pe care orice designer ti-l da in aceasta perioada.
Pantaloni, veste, genti sau cizme... Toate din piele? Esti in trend. Cam asa suna sfatul pe care orice designer ti-l da in aceasta perioada. Pielea, in toate formele si culorile, este must-have-ul sezonului rece. In acelasi timp, acest material aduce aminte de trend-urile anilor '80 foarte prezente in moda din acest sezon. "Din garderoba noastra nu trebuie sa lipseasca gecile de piele, pantalonul pe picior sau fasiile din piele", spune designerul Elena Perseil.

Fie ca alegi o pereche de cizme, obligatoriu peste genunchi, fie ca optezi pentru o geanta supradimensionata, mai ales daca vine vorba despre tinuta de zi, sau o rochie pana la nivelul genunchilor, tot din piele, tinuta iti este asigurata si nu ai de ce sa te temi ca nu ai fi in trend.

"Se poarta foarte mult pielea. Daca cineva isi doreste sa fie pe val, trebuie sa aiba un accesoriu din piele, fie ca este un pantalon scurt din piele, fie ca este o geaca scurta pana in talie. Daca vorbim de geaca de piele, se poarta foarte mult geaca tip motociclist. Aceasta trebuie sa aiba toate accesoriile, gen tinte, catarame, curele", spune designerul Catalin Botezatu.

Geaca si geaca din piele


Daca pana acum ceva timp, acest obiect vestimentar era purtat preponderent de iubitorii motoarelor si ai vitezei, lucrurile s-au schimbat. Nu o sa te arate nimeni cu degetul pe strada daca o sa apari intr-o geaca de piele, scurta pana in talie. Este in trend. Mai mult decat atat, daca aceasta este accesorizata cu tot felul de tinte, catarame, lanturi sau fermoare, tinuta este completa. Trebuie doar sa ai curajul de a o purta, pentru ca nu toata lumea este deschisa catre acest obiect vestimentar.

In aceeasi categorie intra si vestele din piele, la fel de cautate si de apreciate in acest sezon. O pereche de blugi, cizme peste genunchi, o bluza lejera si vesta, iata un model de tinuta potrivita perfect pentru acest sezon.

Pantalonii scurti de piele


Luis Vuitton, Dolce&Gabbana, Dries Van Noten sau Marc Jacobs au tinut cont ca in colectiile pe care le-au pregatit pentru sezonul rece, sa introduca si pantalonul scurt din piele. Carcotasii ar spune ca este o piesa vestimentara pretentioasa. In mare parte au dreptate, nu toata lumea isi poate permite sa poarte o pereche de pantaloni scurti, insa nu trebuie sa uitam de ei. Fiecare dintre noi poate opta pentru acest gen si-l poate reinterpreta pe silueta ei. Asadar, nu uita de pantalonii scurti din piele, foarte la moda, extrem de sexi si, de ce nu, foarte comozi.

Fie ca mergi la film, la o intalnire romantica sau ca iesi cu fetele in club, acest gen de vestimentatie nu o sa te tradeze niciodata.

La capitolul incaltaminte, pielea face legea


Pielea este piele - asa suna una dintre replicile mamelor noastre, atunci cand mergem sa ne cumparam ceva de incaltat. Iata ca in acest sezon, replica "si-a depasit statutul" si a devenit un trend. Imagineaza-te intr-o pereche de cizme lungi, peste genunchi, sau intr-o pereche de botine platforma sau, de ce nu, intr-o pereche de botine cu toc stiletto, toate din piele. Nu-i asa ca-ti place ce vezi? Tocmai pe acest lucru au mizat si designerii cand au propus pielea ca must have in sezonul rece.

Nici accesoriile nu au fost uitate


Genti supradimensionate, bratari din piele, cercei sau piese pentru par, toate acestea pot fi din piele. "Gentile de zi sunt cele mari, foarte mari, moi, gentile necartonate, sunt incapatoare, permit sa cari o groaza de lucruri, tot ce ai nevoie intr-o zi. Trebuie evitata geanta miniona, geanta minimalista, pentru ca aceasta este de seara", spune designer-ul Mihai Albu.

Toate aceste piese pot fi accesorizate la randul lor cu tinte, capse, fermoase sau cureluse. Acest lucru le va da un aer rock, foarte la moda in sezonul acesta.

Iata, asadar, cate optiuni poti avea daca vrei sa porti piele. Chiar daca pana acum considerai ca acest gen de vestimentatie este mult prea indraznet pentru tine sau chiar daca nu te-ai gandit pana acum ca acest material poate fi purtat si la altceva in afara de geaca, designerii te sfatuiesc sa incerci. Astept sa-mi spui cum te-ai simtit.

Foto:fashionising.com
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DARIA pe 24 Nov 2009, 14:17
    vreau o geanta...

    Buna ziua! vreau geanta din imagine..credeti ca as putea sa intru in posesia ei?cam la ce pret este? v as fi recunoascatoare daca mi ati putea raspunde eventual printr un email,Multumesc!

    0
    0

  • flori pe 17 Nov 2009, 22:40
    haine piele

    inteleg ca anul acesta se poarta pielea.am o haina de piele de culoare alb murdar.am reusit intr-un mijloc de transport in comun sa o patez pe spate .am incercat sa o duc la curatat dar...nu mi-a primit-o.am incercat sa o vopsesc dar...nu vopsesc decat in negru si maron.eu nu vreau sa o vosesc decat in culori asemanatoare(deschise) pt ca inchisa am.poate cineva sa ma indrume? ...ce as putea sa fac sa o recuperez?mentionez ca sunt din judetul prahova desi...nici bucurestiul nu imi este peste mana.multumesc anticipat!

    0
    0

  • steliana pe 17 Nov 2009, 07:43
    se poarta piela anul acesta

    totul este deosebit de frumos dar cine isi poate permite in aceasta perioada cand toti cei care am ramas credinciosi locului de munca atat la bine si la rau suntem in somaj atat tehnic (dar mergem la la servici) sau mai rau renuntam la alte drepturi ca sa putem merge mai departe. de aceea va rugam sa ne dati sugesti si de lucruri si obiecte vestimentare la preturi de criza sincer avem nevoie .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod