Garderoba capsulă. 5 dovezi clare că poți să ai multe outfituri stylish cu mai puține haine

Dulapul e plin, dar tu nu ai cu ce să te îmbraci? Ești obsedată de cumpărături și cheltui prea mulți bani pe haine, însă tot nu ești mulțumită? Garderoba capsulă poate să fie soluția perfectă!
Poate ai auzit deja de garderoba capsula care te poate ajuta să ai mai multe ținute impecabile, să cheltui mai puțini bani pe haine și să te simți perfect în outfiturile realizate. Ideea de bază este să faci o curățenie temeinică în dulapul de haine și să renunți la toate piesele care nu-ți aduc bucurie sau pe care nu le-ai mai purtat de o grămadă de vreme. Acestea sunt tocmai acele haine care te împiedică să le vezi pe cele care îți plac cu adevărat și să poți face combinațiile cele mai bune. 

În general, specialiștii susțin că trebuie să rămâi cu 37 de haine în total, inclusiv geci și încăltăminte pe care să le porți un sezon.
Timp de trei luni de zile vei purta doar aceste haine pe care le iubești și vei reuși să faci mult mai multe combinații, pentru că le vezi pe toate! 

O regulă de bază este aceea de a nu face cumpărături în această perioadă, ci să încerci să îți dai seama ce piese îți lipsesc pentru următorul sezon ca să completezi garderoba. 

Păstrează culorile neutre ca bază a garderobei, adăugând câte o culoare mai puternică, în funcție e preferințe sau de trendurile apărute. 


Nu cumpăra acel lucru doar pentru că îți place!

Un prim lucru de care trebuie să ții cont este acela de a te abține să mai dai o grămadă de bani pe haine, doar pentru că sunt la reducere sau pentru că îți plac, dar nu se potrivesc cu nimic din dulapul tău. Știi deja că nu te ajută deloc, ba din contră vei aduna din nou o mulțime de haine care vor aglomera șifonierul, dar tu vei purta doar hainele de la suprafață.

Cumpără inteligent doar acele piese versatile care se combină cu cel puțin 3-4 piese vestimentare pe care deja le deții! Acest mic truc te va ajuta ca în decursul câtorva sezoane să adaugi doar haine pe care le adori și în care te simți cea mai frumoasă atunci când le îmbraci. 
 
 

Folosește regula: mai mult cu mai puțin! Vei avea o garderobă minimalistă impecabilă, dar pe care te poți baza oricând.
Și, cel mai important lucru, dispare acea senzație enervantă din diminețile în care vezi dulapul plin, dar nu-ți place nimic!

Iată cinci dovezi clare că poți să ai multe outfituri stylish cu mai puține haine! Descoperă ideile geniale prezentate în imaginile galeriei de mai sus și inspiră-te ca să faci cele mai bune alegeri!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod