Cu mainile in buzunare

In copilarie ai invatat ca nu este frumos sa te adresezi cuiva in timp ce iti tii mainile in buzunare, iar astazi respecti aceasta regula a bunelor maniere. Totusi iti plac hainele care detin acest detaliu: sacouri, pantaloni, veste, sarafane, jeansi etc. Fie ca le alegi pentru ca sunt practice si te scutesc sa porti dupa tine o geanta uriasa, fie ca iti place croiala lor, adevarul este ca nu folosesti aproape niciodata buzunarele pentru a-ti ascunde mainile in ele.

Chiar daca buzunarele au fost create la inceput cu un scop practic, timpul le-a rapit aceasta functie. Un bun exemplu in acest sens sunt jeansii stramti care, desi sunt dotati cu buzunare, acestea sunt aproape inutilizabile. Mult timp nu au mai fost create haine cu buzunare, pe motivul ca ele ar afecta croiala.

In multe prezentari care au facut cunoscute publicului creatiile destinate sezonului rece, manechinele ne-au propus un nou "dress code", opus bunelor maniere: si-au tinut mainile in buzunare. Ceea ce era inainte considerat o greseala majora de eleganta a devenit sub impulsul creatorilor un pretext al elaborarii unei siluete neo-sic.

Atunci cand aceasta tendinta a prins viata pe podium, a determinat reactii variate. Unii critici au protestat, afirmand ca buzunarele au existat intotdeauna fara insa a astepta acordul creatorilor pentru a fi utilizate. Altii au gasit ca aceasta tendinta le permite sa redescopere, sa recreeze si sa puna accentul pe buzunare.

Buzunarele au fost acceptate cu succes in creatiile DKNY, Isabel Marant si Stella McCartney. La Lacroix ele apar la tinutele "pseudocuminti", adeptele lor castigand in naturalete gratie acestei reguli care impune folosirea obligatorie a buzunarelor.

Nu incape nicio indoiala ca buzunarele fac parte din ansamblul vestimentar si aceasta maniera de a prezenta creatiile pe podium nu este cu nimic inovatoare. Noutatea consta in utilizarea lor la tinutele de cocktail sau de seara, mai mult decat de obicei.

Chiar daca aceasta atitudine a fost rapid adoptata de vanatorii de tendinte care isi tin cu mandrie mainile in buzunarele de la rochiile lor husa, nu s-ar fi putut intui ca si covorul rosu va deveni podiumul de defilare al acesei tendinte. Multe celebritati nu au ezitat sa "defileze" si ele la evenimentele mondene cu mainile in buzunare, fie ca tinuta lor era cool, sic sau glamour.

Daca iti face placere sa iti tii mainile in buzunare si pana acum nu ai indraznit din teama de a nu fi considerata lipsita de politete, afla ca aceasta atitudine se inscrie in tendinte, te scapa de gentile uriase si iti confera un stil natural, mai putin sobru.

Cum te surprinzi gandindu-te din ce in ce mai des la tinutele pe care le vei purta la petrecerile de la sfarsitul lunii decembrie, poti lua in calcul si una cu buzunare. In cazul in care necunoscatorii vor gasi ca tinuta ta nu corespunde unui astfel de eveniment, le poti oferi ca argument un bun exemplu: Carine Roitfeld, editor Vogue Franta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod