5 capcane pe care trebuie sa le eviti

Multe dintre noi ar face aproape orice sacrificiu pentru a purta ultimele modele de haine prezentate pe podiumurile de la Paris, New York sau Milano. Daca esti putin cunoscatoare intr-ale modei, ai putea fi tentata sa alergi sa cumperi ultimele creatii vestimentare ale designerilor de renume mondial, imediat ce apar in magazine. Tentatia este cu atat mai mare cu cat vezi o vedeta imbracata cu un model pe care revistele de moda tocmai l-au prezentat.

Sfatul nostru este sa nu te grabesti sa iti achizionezi ceea ce tocmai au lansat marii creatori. Unii dintre ei nu sunt chiar atat de talentati precum se spune, iar altii creeaza modele care le stau mult mai bine reginelor decat femeilor obisnuite. Ceea ce nu iti spun creatorii este ca nu toate hainele pe care le admiri la altii te prind si pe tine. Inainte de a purta un accesoriu sau o rochie pe val, fii la curent cu topul celor cinci capcane ale modei din acest sezon.

1.Colantii nu sunt pentru oricine

Este adevarat ca Sienna Miller inca ii mai poarta cu cizeme si Carmen Electra ii asociaza cu un pulover lung si o curea, dar daca ai glezne groase, coapse sa gambe bogate, uita de colanti. Acestea dau senzatia ca iti taie picioarele de la glezna. Colantii fac niste picioare medii, care nu sunt exact ca ale unui supermodel, sa para scurte si gorase, senzatia vizuala fiind nu tocmai placuta. Daca ai picioarele lungi si suple, ii poti purta fara retinere.

Colantii sunt mosteniti de la dansatoarele de balet si practicantii de aerobic. Ei au devenit obiecte vestimentare, cunoscand chiar primele lor momente de glorie, in anii 80'. Astazi s-au intors in forta, odata cu revenirea modei anilor 80'. Daca ai picioarele lungi si suple, iti poti permite sa porti colanti doar cu pulovere lungi sau fustite mini si, bine inteles, cu cizme sau botine. In cazul in care nu corespunzi acestei descrieri, mergi pe combinatii mai putin indraznete. Pentru a-ti subtia picoarele, alegei pe cei negri, mati si opaci si poarta-i cu cizme de cowboy. In cazul in care vrei sa castigi un pic de volum, opteaza pentru cele cu imprimeuri mari.

2.S-a terminat moda jeansilor stramti

Cu siguranta nu este prima oara cand auzi vorbindu-se despre acest lucru. Chiar daca arata super sexy atunci cand sunt purtati de modele in reclame, tine mite ca aceste femei nu sunt reale ci doar niste imagini. Noi celelalte este dificil sa aratam bine in jeansi slim pentru ca ne pun in evidenta defectele. Ei sunt destinati celor care au un corp atletic, un pic masculin si fara forme proeminente.

Kate Moss si alte celebritati au adoptat deja pantalonii evazati si asteapta-te sa ii vezi purtati din ce in ce mai des. Si in acest caz este vorba despre un model extrem, dar pantalonii evazati sunt pentru multe dintre noi o binecuvantare. Ii poti purta cu cizme plate sau botine si pantofi cu toc inalt. Daca vrei sa porti jeansi slim, alege-ti o tinuta monocromatica. Un top de aceeasi culoare cu pantalonii da senzatia de alungire a picioarelor.

3.Evita elasticele pentru par

Desi nu ai fi zis, elasticele pentru par viu colorate si in diverse modele sunt din nou pe val. Atunci cand porti un elastic de par, iti asumi riscul de a arata ca si cum tocmai te-ai trezit si te-ai intors in timp sa iti coafezi parul. In plus, te fac sa arati ca si cum ai avea sapte ani.

4.Schimba-ti geanta

Unii spun ca gentile supradimensionale sunt inca la moda, dar se poarta in mana si nu pe umar. Altii, te sfatuiesc sa le eviti daca nu vrei sa arati exact ca anul trecut. Era gentilor mari se apropie si ea de sfarsit, acestora lunadu-le locul cele micute, mai ales in a doua parte a zilei. Aceasta nu este o veste tocmai buna pentru acelea dintre noi care isi iau jumatate din produsele cosmetice peste tot. O despartire brusca de acestea ar putea fi de-a dreptul dramatica, asa ca obisnuieste-te incet, incet sa renunti la ele.

Daca nu reusesti sa renunti la cea mai mare parte din dezordinea din geanta ta si te surprinzi iesind din casa cu o geanta supradimensionala, ia-ti doua cu tine: pe cea mare si inca una mica. Ajunsa la destinatie, transfera minimul necesar in cea mica si abandoneaz-o pe cealalta in portbagajul masinii tale. Iti va fi mult mai usor sa renunti la cele mai multe obiecte, stiind ca te desparte de ele doar o plimbare pana la masina.

5.Paiete?

Paietele nu pot lipsi de la o tinuta de petrecere in acest sezon. Problema este ca o mare parte dintre noi nu sim cum sa le adopta. Poti sa arati bine chiar daca nu esti ornata din cap pana in picioare. Mai mult decat atat, daca nu esti atenta la cantitate, risti sa devii ridicola. Atunci cand este vorba despre paiete, exista o regula: un singur obiect decorat este suficient. Poate fi o poseta, o esarfa sau doar un fard pentru ochi stralucitor. Daca vrei sa porti o roche cu paiete, uita de accesoriile puternic colorate si alege un model simplu.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sonia am 9 ani pe 18 Iun 2011, 14:04
    moda adevarata

    hei stiti ce e la moda ? culorile deschise , bluze stramte fusta mini si pantaloni scuti foarte scurti mulati

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod