Ce se întâmplă cu rochiile purtate de vedete pe covorul roșu


Beyonce, la Gala Met 2015

Casele de modă mari precum Dior, Louis Vuitton sau Chanel primesc înapoi rochiile purtate de staruri pe covorul roșu și le păstrează în arhivele lor, spune stilistul. Nu vor exista niciodată rochii statement de la Gala Oscar revândute publicului. Dar acest lucru nu este valabil în cazul desinerilor mai puțin cunoscuți.

Dezvoltarea companiilor de închiriere a hainelor a dus la apariția unui nou trend în Los Angeles sau New York. Rochii ale unor designeri mai puțin cunoscuți, purtate de staruri pe covorul roșu, ajung pe rafturile unor astfel de magazine la câțiva ani după evenimentul la care au fost purtate.

Vânzarea de produse sample este o altă modalitate prin care publicul poate avea acces la rochii purtate de vedete la evenimente importante. Atunci când depozitele unui designer devin prea aglomerate cu haine din colecțiile trecute, unele dintre ele sunt vândute la o vânzare timp sample.

"Uneori poți găsi la o vânzare sample o rochie care a fost purtată de o celebritate în trecut. Și sunt de obicei destul de ieftine, pentru că au fost deja purtate", adaugă Weisner.


Kate Hudson, la petrecerea Vanity Fair a galei Oscar din anul 2016

Chiar dacă nu pot fi cumpărate exact rochiile purtate de vedete pe covorul roșu, există posibilitatea de a cumpăra o replică. Din când în când, câte o rochie care se face remarcată la o ceremonie de premiere este aleasă pentru a fi produsă în masă. Un exemplu este rochia argintie purtată de Kate Hudson în anul 2016, la petrecerea Vanity Fair după gala Oscar.
Designerul vinde rochia online pentru suma de 3.325 de dolari.

Rochiile luxoase nu atrag doar atenția fanilor și pasionaților de modă, dar și a hoților. La gala Oscar 2015, actrița Lupita Nyong'o a purtat o rochie albă Calvin Klein acoperită cu 6000 de perle, estimată la un preț de 150.000 de dolari. Rochia a fost furată din camera de hotel din Los Angeles a actriței la o zi după Gala Oscar, dar a fost "returnată" în mod misterios de hoț.


Lupita Nyong'o, la gala Premiilor Oscar 2015

Potrivit site-ului TMZ, după ce a furat rochia, hoțul a tăiat două perle și a mers cu ele la un bijutier. S-a dovedit că perlele erau false. Hoțul a abandonat apoi rochia "fără valoare" într-o toaletă din hotelul în care era cazată Nyong'o și a oferit un pont publicației TMZ cu privire la locul în care este rochia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod