Ce haine să iei cu tine în vacanţa de iarnă, dacă ai numai bagaj de mână

Deşi vacanţele în zonele reci pot fi minunate, în special de sărbători, bagajele pentru astfel de destinaţii sunt un coşmar, mai ales dacă ai doar bagaj de mână.
Vacanţele de iarnă au devenit tot mai populare, iar ţările nordice - Suedia, Norvegia şi Finlanda - au din ce în ce mai mulţi turişti. Islanda a raportat o creştere de 23% a numărului de turişti străini.

Hainele groase sunt indispensabile pentru astfel de destinaţii, dar sunt şi foarte voluminoase. Tocmai de aceea, avem câteva sfaturi pentru tine dacă vrei să pleci în vacanţa de iarnă şi poţi lua doar bagaj de mână.

Straturile de bază sunt esenţiale

Hainele subţiri şi căldurose, care formează baza unui echipament pentru vreme rece, sunt extrem de importante. Acestea sunt realizate din materiale subţiri, speciale pentru temperaturi scăzute, dar care oferă un confort termic ridicat.
Colanţii termici şi bluzele strânse pe corp menţin căldura şi te ajută să treci cu bine de temperaturile foarte scăzute.

Încălţări călduroase

Încălţămintea de calitate este foarte importantă atunci când călătoreşti în zone cu climă rece. În niciun caz nu vrei să fii turistul fără experienţă care alunecă la fiecare pas în pantofi sport. Alege o pereche de bocanci impermeabili, care au căptuşeală din blană artificială la interior şi îţi încălzesc picioarele chiar şi atunci când bocancii sunt umezi la exterior sau când stai cu picioarele în zăpadă. Nu uita să iei cu tine suficiente şosete călduroase. De asemenea, ai grijă ca bocancii să fie puţin mai mari, astfel încât să-i poţi purta cu şosete groase şi să poţi mişca degetele în interiorul lor.

Poartă ţinute în straturi

Straturile de haine îţi permit să te adaptezi rapid la temperatura mediului. Atunci când alternezi de la temperaturade afară la cea din restaurante, baruri, muzee, este de preferat să poţi renunţa rapid la unele straturi de haine.
De exemplu, poţi purta un tricou, deasupra o bluză cu mânecă lungă, iar peste aceasta un pulover. Vei putea să renunţi la un strat de haine când intri în interior.

Haine din lână

Lâna este cel mai călduros material natural şi cel mai bun prieten al tău pe vreme rece. Asigură-te că pui în bagaj suficiente pulovere de lână. În ţările nordice oamenii poartă adesea mai multe straturi de haine din lână în loc de o geacă.

Alege geaca potrivită

Cu cât geaca pe care o iei este mai practică, cu atât mai bine. O haină cu glugă este o variantă foarte bună, dar ar trebui să iei în calcul şi materialul din care este realizată. Vântul accentuează senzaţia de frig chiar şi atunci când temperatura nu este foarte scăzută, de aceea ar trebui să optezi pentru o haină cu material anti-vânt, dar şi impermeabil.
Capsele magnetice îţi permit să deschizi şi să închizi uşor geaca fără să scoţi mănuşile. Poartă geaca pe tine în avion, ca să rămână loc în bagaj pentru restul de haine.

Nu uita mănuşile, căciula şi fularul

Aceste accesorii te pot salva de frig când temperaturile sunt foarte mici. Alege mănuşi şi căciulă din tricot dens. Dacă sunt realizate dintr-un material tricotat rar, vei simţi frigul. Căciula ar trebui să aibă căptuşeală din polar pentru a păstra mai bine căldura. Şi un fular sau o eşarfă groasă îţi sunt foarte utile, iar dacă nu îţi place să le porţi, atunci optează pentru guler detaşabil din polar.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod