8 greșeli pe care le faci când îți cumperi pantofi

8 greșeli pe care le faci când îți cumperi pantofi

Ți s-a întâmplat să cumperi o pereche superbă de pantofi, dar să descoperi apoi că abia poți merge cu ei? Acest lucru se întâmplă des din cauza unor greșeli pe care le facem atunci când cumpărăm pantofi.

Iată ce greșeli faci când alegi și probezi pantofii:


Nu iei în considerare poziția tocului


Tocul nu are doar o funcție estetică. Scopul său este să susțină călcâiul. Călcăm de la călcâi spre vârfuri, prin urmare călcâiul trebuie să aibă susținere. De aceea, tocul trebuie să se afle exact sub călcâi, indiferent dacă îți cumperi pantofi cu talpă joasă sau cu toc înalt. 

Alegi pantofi cu toc înalt și vârf subțire


Tocurile prea înalte și vârfurile prea subțiri provoacă durere la nivelul picioarelor. Iar o combinație nefericită este aceea de a asocia vârfurile ascuțite cu tocuri foarte înalte. Degetele vor fi împinse în față din cauza gravitației, din moment ce călcâiul este ridicat, iar locul strâmt din partea ascuțiă a vârfului le va comprima și va provoca durere.

Citește și: 
35 de ținute pe care să le porți cu pantofi sport


Nu alegi pantofii sport în funcție de sportul pe care îl practici


De-a lungul timpului a apărut concepția că toți pantofii sport sunt potriviți pentru a face sport. Însă diferite sporturi necesită pantofi diferiți.
De exemplu, pentru a juca baschet sunt necesari pantofi sport mai înalți, care susțin glezna, iar pentru alergat ai nevoie de pantofi care susțin talpa. Pantofii buni pentru mers nu sunt potriviți pentru alergat. Dacă faci sport purtând pantofi sport de stradă, riști să-i distrugi rapid și să te alegi cu dureri de picioare sau spate.

Acorzi atenție exclusiv mărimii


Bineînțeles că mărimea este extrem de importantă atunci când îți cumperi pantofi. Dar chiar dacă pantofii sunt mărimea potrivită și îți vin bine, sunt și alți factori pe care trebuie să-i ai în vedere. Analizează toate elementele pantofilor. Sunt realizați bine? Au cusături interioare care ar putea să-ți provoace bătături? Fermoarul funcționează bine? Când îți cumperi sandale, verifică dacă baretele sunt ajustabile suficient și se potrivesc picioarelor tale.

Nu mergi suficient cu pantofii când îi probezi


Cinci pași nu sunt suficienți pentru a decide dacă o pereche de pantofi este confortabilă sau nu.
Este recomandat să te plimbi puțin prin magazin purtând noii pantofi astfel încât să-ți dai seama dacă sunt sau nu confortabili.

Cumperi pantofi decupați și sandale prea deschise


Partea superioară a unor sandale este compusă din numai câteva barete care nu pot susține eficient piciorul în timpul mersului. Prin urmare nu oferă stabilitate și picioarele tale vor obosi mult mai repede.

Nu iei în considerare forma piciorului


Nu sunt mulți cei care își cunosc bine forma piciorului, astfel că nu o iau în considerare atunci când cumpără pantofi noi. Anatomia piciorului este foarte importantă în alegerea pantofilor, iar principalul factor este lungimea degetelor. Există trei tipuri principale: tipul egiptean, în care degetul mare este cel mai lung, iar restul degetelor sunt din ce în ce mai scurte; tipul roman, în care primele trei degete au aproximativ aceeași lungime și tipul grecesc, în care al doilea deget este cel mai lung.

Porți șosete nepotrivite când probezi pantofi


Pentru a reduce riscul de a-ți cumpăra pantofi care nu sunt confortabili, ar trebui să-i probezi cu tipul de șosete cu care îi porți în mod normal.
De exemplu, dacă îți cumperi încălțăminte de iarnă, precum bocanci sau cizme, probează cu șosete mai groase, nu cu unele subțiri de vară. În acest fel vei alege încălțămintea care ți se potrivește cel mai bine.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod