3 elemente cheie pentru a alege mereu rochii de ocazie potrivite

Fie că este vorba de o petrecere, nuntă, gală, absolvire sau orice alt eveniment special, există o mulțime de ocazii pentru a purta o rochii de ocazie, mai ales că putem găsi o mulțime de rochii elegante ieftine.
În timp ce te îmbraci pentru un eveniment poate fi distractiv și te face să te simți special, poate fi, de asemenea, extrem de dificil să găsești rochia de petrecere potrivită. Dacă urmează un eveniment special și încă nu ți-ai găsit ținuta, iată 3 sfaturi pentru a alege rochia perfectă. Într-adevăr, la alegerea unei rochii de ocazie trebuie luate în considerare câteva criterii: ocazie, morfologia ta și culoarea rochiei în funcție de ten și culoarea părului tău.

Alege rochii de ocazie în funcție de morfologie


Pentru a arăta bine este important să alegi o rochie de seară adaptată morfologiei tale și care să îți pună în evidență silueta și atuurile. Alege rochii care să-ți pună în evidență talia subțire, decolteul frumos, picioarele lungi, umerii, spatele, tot ceea ce consideri a fi un avantaj pentru tine.

Nu toate femeile au o siluetă zveltă sau picioare lungi, dar acesta este farmecul fiecareia: diversitatea de forme și siluete. Adesea vedem menționat că cele mai scunde dintre noi ar trebui să evite rochiile lungi, dar totul ține de echilibru: este posibil să porți o rochii elegante ieftine lungi, fluide și apropiate de corp pentru a alungi silueta și să o asociezi cu tocuri frumoase pentru a arăta mai mult subţire.

Pentru cele care doresc să-și ascundă formele, acordați atenție părții superioare a corpului și pieptului cu un decolteu frumos. Optați pentru rochii elegante ieftine cu croiuri drepte și materialele care nu sunt prea subțiri, care au tendința de a marca detaliile și vă sporesc formele. Rochiile care marchează puternic talia sunt modelul ideal pentru siluete cu forme generoase. Dacă, dimpotrivă, preferi să-ți scoți picioarele în evidență, optează pentru o rochie scurtă sau o rochie lungă cu fantă laterală pentru un efect ușor sexy, dar elegant.

Alege rochii de ocazie în funcție de eveniment


Înainte de a alege rochii de ocazie pentru un anumit eveniment, asigurați-vă că înțelegeți pe deplin natura evenimentului și vă adaptați alegerea în consecință. Există o temă impusă? Un cod vestimentar de respectat? Ce lungime a rochiei este potrivită? Acestea sunt întrebări importante pe care să ți le pui pentru a evita să ajungi într-o rochie care nu se potrivește cu ocazia. Într-adevăr, oricât de frumoasă ar fi rochia pe care ai ales-o, dacă nu este potrivită pentru eveniment, vei lăsa o impresie proastă. Pentru o nuntă va fi necesar să alegi o rochie frumoasă, elegantă și cochetă care să corespundă cu tema și locul nunții. Pentru o cină de companie, trebuie să pariezi pe o rochie clasică de exemplu. Pentru o gală sau o absolvire, o rochie de cocktail este cea mai potrivită alegere.

Alege rochii de ocazie în funcție de culoare


De asemenea, este important să alegi culoarea potrivită pentru rochia ta, o culoare adaptată tenului tău, culoarea părului tău dar și în funcție de eveniment. Alege o culoare de rochie care să-ți scoată ochii, părul și nuanța pielii în evidență, mai degrabă decât una care să te facă să arăți palidă. Într-adevăr, culorile au puterea de a te scoate în evidență sau nu. Fă testul colorimetriei pentru a afla ce culoare ți se potrivește.

Daca ai tenul deschis, optează pentru o culoare de rochie care să contrasteze cu nuanța pielii tale, precum o rochie bleumarin, vișiniu, verde sau neagră. Iar dacă ai pielea închisă la culoare, îndrăznește să folosești culori strălucitoare precum violetul, care va fi foarte la modă anul acesta, galben, turcoaz sau chiar roșu, de exemplu. Rețineți că negrul sau roșul sunt culori esențiale și sunt potrivite pentru toate femeile. În funcție de ocazie, anumite culori sunt de evitat. Pentru o nuntă, de exemplu, albul sau negru (pentru anumite obiceiuri) sunt de evitat.

Ce jachetă porți cu rochii de ocazie?


Problema accesoriilor și în special a jachetei este întotdeauna delicată când vine vorba de rochia de ocazie perfecta. Nu vrem să rupem stilul rochiei, eleganța ei, dar nici nu se pune problema să renunțăm la jachetă, mai ales dacă este frig. Alegerea este mai ușoară dacă ai optat pentru o rochie scurtă: o poți combina ușor cu o jachetă de costum sau cu un blazer elegant uni, negru sau bleumarin în funcție de culoarea rochiei pentru a crea o armonie frumoasă. În funcție de tipul de eveniment, o jachetă scurtă și drăguță de piele va adăuga caracter ținutei tale.

La o rochie lungă, uităm de jachetele prea lungi și preferăm modele care ajung chiar la nivelul taliei, într-un material destul de rafinat pentru a rămâne într-un stil elegant. Blazerul poate fi purtat cu anumite rochii lungi de seară: un model din satin negru, de exemplu, îți poate completa ținuta de seară. Într-un spirit mai clasic și foarte șic, pentru o nuntă de exemplu, rochia lungă poate fi însoțită de un bolero în aceleași tonuri ca și rochia, o capă sau chiar un șal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod