Tendintele sezonului primavara-vara 2009

Sclipiri de sirena


Pe podium au fost prezentate si tinute ce au la baza sclipirile aurii si argintii. Au stralucit propunerile facute de Alexander McQueen, Chloe si Balenciaga.

Tribal-oriental


Noutatea absoluta a sezonului este influenta orientala si tribala. Se poarta franjurile, imprimeurile etnice si orientale, precum si incaltamintea cu talpa joasa. Desi este atras de acest stil, Louis Vuitton nu creeaza o colectie de inspiratie etnica, ci, mai curand, una de fuziune, in care imbina aceste influente tribale cu stilul citadin.

Potrivit site-ului fashionising.com, franjurile reprezinta un punct forte al rochiilor si al fustelor din acest sezon si trebuie sa indraznesti sa le adopti, dar cu o singura conditie: hainele sa fie de calitate.

Acelasi site, fashionising.com, declara rochia cu un umar gol piesa de rezistenta a sezonului, prezentand chiar evolutia acestei tendinte. Specialistii site-ului fashion.about.com sunt de parere ca aceasta rochie transpune foarte bine realitatea financiara. Daca rochiile nu sunt tocmai pe gustul tau, exista o optiune si pentru tine: pantalonii tip salvari sunt la mare moda si numai buni pentru o tinuta practica si comoda.  

Piese de rezistenta


Daca am aflat care sunt stilurile generale ale verii, Maria Andrei, Style & Beauty Director, ne spune ca vedetele sezonului sunt: rochia lunga, trenciul, cordoanele sau braiele late, accesoriile cu flori mari, influentele etno, jeansul prespalat sau cu aspect uzat si iile.

Cum nu avem la dispozitie un buget prea mare pentru a ne innoi garderoba, Maria Andrei ne marturiseste ca putem purta cu succes urmatoarele elemente la moda anul trecut: trenciul, balerinii, sandalele romane, tinutele urban safari, elementele geometrice sau "animal print". Ea ne sfatuieste sa nu renuntam la nimic din garderoba noastra, pentru ca "elementele din moda revin si trebuie puse la pastrare". Totusi, considera ca ar trebui sa scapam de elementele care nu ne reprezinta.

Materiale privilegiate


In ceea ce priveste materialele folosite, moda primavara-vara 2009 este salbatica - prin imitatia de piele de sarpe, cuminte - prin broderia englezeasca, moderna - prin lame si lac si relaxata - prin tesaturile fluide.

Culori vedeta


Se poarta atat hainele in culori pastel: bej, crem, piersica, dar si cele monocrome, in culori tari: verde, roz, oranj si galben. Cele mai "tari" culori ale sezonului calduros sunt insa tonurile de albastru. Expertii P&G Beauty sustin ca turcoazul este culoarea vedeta, alaturi de celelalte nuante de albastru, derivate de la tonurile apei: topaz, azur, albastru electric si safir.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dya dydy pe 1 Iun 2009, 12:59
    urate

    ce urate haine aveti nu ma cauta nimeni nu cumva ati dat faliment/?!k la cat sunt de urate nu ma astept la altceva ....mai bine treceti si scoateti pe piata costeme de baie chiloti tanga de barbat...uhhhhhhhhhh

    1
    1

  • denyyys@@@ pe 1 Iun 2009, 12:56
    naspa

    ce nashpa sunt toate ....voi habar n-avrti de moda, cele mai tari sut cele de la ALB NEGRU voi sunteti urati bagativa sama in nas poate va mai vine ceva minte la cap

    2
    0

  • Elena pe 21 Mar 2009, 16:38
    Haine frumoase

    LaVintageMania au hainute superbe.

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod