Sutienul: Cum îl alegi pe cel potrivit, în funcţie de forma bustului

Este un articol de lenjerie intimă care te poate ajuta să arăţi bine şi să fii sexy, însă dacă faci o alegere greşită, rişti să pari îmbătrânită, cocoşată şi cu sâni lăsaţi.
Conform studiilor, una din trei femei poartă sutienul nepotrivit, din cauză că nu ştie cum să-l aleagă pe cel care îi poate pune în valoare bustul. Ştiai că dacă porţi sutienul potrivit, poţi părea mai slabă? Iată un motiv în plus pentru a-ţi da toată silinţa atunci când intri într-un magazin de lenjerie intimă!

Găseşte un sutien pentru mărimea ta

Din păcate, sutienele nu se fac la croitor, ca să-ţi vină ca turnate, însă cu puţină răbdare, poţi găsi în orice magazin un sutien care să-ţi evidenţieze atuurile fizice şi să-ţi ofere acel confort de care ai nevoie pe durata întregii zile. Probabil că ţi s-a întâmplat cel puţin o dată până acum să-ţi cumperi un sutien total nepotrivit, în care sânii zburdau cum voiau, erau sugrumaţi sau chiar ieşeau inestetic prin diferite părţi.

Pentru a nu repeta aceleaşi greşeli, este bine să-ţi cunoşti mărimea. O calculezi astfel: măsoară circumferinţa toracică, adică zona de sub sâni, apoi măsoară circumferinţa bustului. Dacă între cele două numere este o diferenţă de cel mult 2,5 cm, înseamnă că porţi cupa A, dacă diferenţa ajunge la 6,5 cm înseamnă că porţi cupa B, la maxim 9 cm porţi cupa C, iar între 9 şi 11,5 porţi cupa D.

Probează înainte să cumperi

Când vrei un sutien bun, trebuie să mergi la un magazin de specialitate, pentru că acolo te lasă să-l probezi. Probarea sutienului este vitală, dacă vrei să găseşti un articol care ţi se potriveşte perfect. Pentru a vedea dacă îţi oferă susţinerea de care ai nevoie, încearcă să-l probezi fără bretele. Banda de închidere ar trebui să îţi susţină şi să-ţi ridice sânii. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că sutienul nu este potrivit pentru sânii tăi, chiar dacă mărimea este corectă. Gândeşte-te că fiecare pereche de sâni este unică, în timp ce sutienele sunt standard.

Alege un sutien cu cupă plină dacă ai sânii mici şi depărtaţi

Dacă ai sâni mici şi depărtaţi, evită sutienele fără burete, dar şi pe cele care au jumătate de cupă, pentru că nu-ţi vor flata bustul. În schimb, alege un sutien cu întăritură şi cu o cupă plină, întreagă.

Alege un sutien fără push up dacă ai sânii mari

Dacă ai sânii mari, este de preferat să eviţi sutienul cu push up, deoarece poate face ca sânii să pară sugrumaţi. În schimb, poţi alege un sutien cu burete subţire şi cu o bandă mai lată, care măreşte gradul de susţinere.

Nu strânge prea tare bretelele

Dacă ridici prea sus bretelele, crezând că sânii tăi vor arăta mai bine, trebuie să ştii că poţi obţine efectul opus, mai ales banda de la spate se poate ridica, formând acele cute inestetice. În plus, când strângi prea tare bretelele, rişti să nu te mai simţi confortabil, ba chiar te poţi alege cu dureri de sâni. În mod normal, dacă alegi bine sutienul, bretelele trebuie să aibă sistemul de ridicare mai jos de umeri.

Alege calitatea, apoi designul

De foarte multe ori, când vezi un sutien te îndrăgosteşti de model şi îl cumperi, fără să-ţi pese dacă ţi se potriveşte. Nu este indicat să procedezi aşa, pentru că mai presus de design ar trebui să fie confortul tău.

Găsirea sutienului potrivit îţi poate lua o vreme, dar cu siguranţă merită efortul şi vei observa imediat diferenţa între un sutien prost şi unul perfect
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod