Anii '80, din nou in trend

Bluzele cu umeri supradimensionati, gecile de piele, tenisii purtati cu sosete ori blazerele largi sunt din nou la moda.
Bluzele cu umeri supradimensionati, gecile de piele, tenisii purtati cu sosete ori blazerele largi sunt din nou la moda. Nu ne credeti? Urmariti atunci noul sezon din “Sex and the City”.

Este uimitor cum un serial de televiziune a devenit un trendsetter in moda. Sarah Jessica Parker sau, mai bine zis, personajul pe care il interpreteaza in “Totul despre sex”, Carrie, s-a transformat, peste noapte, intr-un fashion icon. Nu este nici cea mai frumoasa, nu mai e nici macar tinerica, ba chiar nu se mai incumeta nici sa ramana insarcinata la varsta ei. Totusi, are un vino-n-coa’ mai pronuntat decat alte vedete, un acel ceva magnetic care o scoate din multime.

Coafurile zapacite, hainele care par a fi croite pentru o pictorita sau combinatiile neasteptate de obiecte vestimentare , socheaza cu adevarat, dar te si fac sa ti le doresti. Cel putin, mie asta imi inspira, privind la ipostazele surprinse de cei de la Daily Mail in timpul filmarilor pentru noua serie "Sex and the City". Nu ti se pare ca egarii aia i-ai vazut revenind in moda chiar in colectia de anul trecut? Si parca nici corsetul nu e chiar invechit. Iar, cum sezonul estival a stat sub auspiciile Madonnei, e clar ca vorbim de un clasic nemuritor: "Like a Virgin".

Nici Charlotte, cu aerul ei de fetita ingenua, mereu cu bentita la purtator, nu trece neobservata si poate chiar ai invidiat-o uneori pentru prospetimea pe care o da notiunii de clasic. Hainele de inspiratie retro par a fi create special pentru firea ei boema, dar nu-i asa ca perlele si cardigan-ul nu se demodeaza niciodata?

Samantha, cu “S” de la “sex-appeal”, a parut intotdeauna cucoana pretentioasa care, peste tot pe unde trece, lasa o dara de parfum in urma ei, raspandind, cu nonsalanta, o multime de hormoni nebuni. Evident, ea nu se poate conforma nici unui trend, decat celui impus de seductia suprema: multe haine mulate, decolteuri adanci, incaltaminte cu toc inalt. De ce oare tintele i se potrivesc atat de bine? Probabil pentru ca se asorteaza de minune cu… catusele din dormitor. Cat despre pantaloni si curele suprapuse, cine stie sa aprecieze cel mai bine pielea?

Pentru Miranda, parea ca inca nu s-a inventat nici un stil care sa o caracterizeze. Ai asorta vreodata tenisi la un costum business si clipsuri? Si peste toate, ai mai purta si sosete? Horror. Da, numai ca pentru anii ’80, nimic din asemenea combinatii nu parea o extravaganta. Bine ca macar unele lucruri se schimba totusi, ca de exemplu tunsoarea bross sau castron, cum se mai purta pe la noi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • barbalau pe 9 Mar 2012, 07:53
    despre moda

    urat se anbraca pe timpuri acum se anbraca mai frum lumeaa ]

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod