Mihaela Drafta, totul despre moda

Mihaela Drafta este unul dintre cei mai vechi designeri de la noi. Este in aceasta bransa din 1995 si ne-am gandit sa vorbim cu ea despre inceputurile in acest domeniu si ce mai pregateste.

Mihaela Drafta este unul dintre cei mai experimentati designeri romani.

Este in aceasta bransa din 1995 si ne-am gandit sa vorbim cu ea despre inceputurile in acest domeniu si lucrurile pe care le pregateste in continuare.

Ca un bonus, la finalul materialului exista un link catre un articol scris in intregime de Mihaela Drafta.

Aici, designerul ne povesteste ce inseamna moda si cum poti deveni designer vestimentar, o dorinta a multor femei.

De cand faci moda?


Aceasta poveste a inceput in anul 1995.

Cum ai inceput?


Initial, am vrut sa fac avocatura, am incercat sa merg putin in paralel, dar am renuntat la avocatura, pentru ca ambele activitati presupun foarte multa munca si m-am axat exclusiv pe moda.

In prima faza, am avut o garsoniera, unde am avut patru croitorese, si am inceput sa fac hainute din acestea de serie. 15 de un fel, 16 de un fel. Si am inceput sa le bag in magazinele care existau in acel moment. Atunci toate mergeau cam greu: nu erau magazine, nu era informatie. Erau boutiquer-ile astea mici in care se aduceau haine din Turcia, din China si oamenii le comercializau.

Imi amintesc ca primul magazin in care s-au gasit hainele mele a fost acel Dada din Piata Amzei.

Dupa aceasta garsoniera, am trecut la un apartament cu trei camere, apoi am avut un subsol undeva, prin Batistei, de la subsol am inchiriat etajul aceleiasi cladiri.

Apoi am ajuns aici, un atelier destul de mare pentru ceea ce exista acum in acest domeniu, facem serii mici, limitate. Avem foarte multe campanii publicitare. Foarte multe contracte cu firme mari, pentru care cream conceptul si facem hainute pentru evenimentele pe care le organizeaza.

De unde iti iei materialele?


Materialele pe care le folosesc in colectiile mele sunt aduse din Italia sau din Dubai. Pentru cea mai recenta linie scoasa trebuie sa recunosc ca nu m-am dus eu dupa materiale, pentru ca nu am avut timp. Au fost aduse de oameni care se ocupa de comercializarea lor si le-am luat de la ei. Insa, pentru urmatoarea colectie, intentionez sa ma duc personal sa le aduc. Din Italia, zona Padova, Toscana - e un furnizor foarte bun de textile, poate in India - depinde ce o sa scot.

Ce materiale folosesti cu precadere?


Depinde de colectie, de haine. In principal, ma straduiesc sa folosesc materiale premium, materiale care sa aiba si fibra naturala. Depinde foarte mult si de modelul pe care il alegi. Nu am un material pe care sa-l folosesc cu precadere... sunt materiale si materiale, modele si modele.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 27 Ian 2009, 10:30
    moda

    toata lumea stie ca noul alb negru este roz de acum la moda este culoarea roz nu alt ceva la revedere=:)

    0
    2

  • mihaela pe 20 Ian 2009, 00:01
    buna

    esti la inaltime miha...ai reusit! imi amintesc ce preocupate eram noi doua in scoala de moda, de hainute, de frumos. ma bucur mult pt ceea ce ai realizat....esti super!!!

    0
    1

  • cristina mita pe 4 Dec 2008, 23:13
    putem sa schimbam lumea cu talentul

    putem sa schimbam lumea cu talentul,in fiecare om exista o frumusete interioara si una exterioara, daca reusim sa le scoatem la suprafata ,inseamna ca avm talent! Cum as putea sa-mi fructific talentul?

    2
    1

  • cristina mita pe 4 Dec 2008, 23:09
    imi place ,ati reusit

    in viata , nu intotdeauna reusesti sa faci bani cu talentul,doar daca ai incredere in tine! Felicitari, talentul dumneavoastra si intuitia duc la frumuseti nebanuite!' Cum as putea sa-mi dezvolt si eu talentul?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod