Mihaela Drafta, totul despre moda

Care sunt pasii in realizarea unui obiect vestimentar?


Intai pornim de la idee. Avem ideea si pornim la realizarea ei. Insa, uneori, se intampla sa nu fie posibil chiar tot ce vreau eu. Poate ideea e foarte buna, dar nu se poate concretiza in ceva finit.

Desenul il faci tu?


Da, desenele sunt facute exclusiv de mine. Unele sunt facute foarte neconventional si aici trebuie sa adaug ca ma inteleg foarte bine cu doamnele cu care lucrez. Fac si schite pentru clienti. Sunt unii care imi cer acest lucru, insa acestea sunt profesionale, facute pe calculator.

Ce designer strain iti place cel mai mult?


Galliano, Versace, Donatella, implicit, Valentino, Dolce&Gabbana. In general, imi plac italienii, cu anumite exceptii. Insa am etape in viata. Nici ei nu au un stil foarte clar, in afara de Galliano, spre exemplu, sunt designeri care ating foarte multe teme. De aceea este foarte greu sa spui "Imi place asta sau asta".

Pentru ca tot vorbeam despre stil, care este stilul Mihaela Drafta?


Foarte adaptabil la perioada la care ne raportam. Adica eu ma raportez foarte mult la ceea ce se poarta, pentru ca eu vreau sa vand.

Si cand vrei chestia asta trebuie sa-i dai omului ceea ce cere. In general, sunt haine foarte purtabile, materiale de calitate, imi este foarte greu sa fac haine care sa depaseasca o anumita varsta. Ceea ce este clar este ca nu o sa pot adapta niciodata la un stil clasic. Stilul meu ar fi un smart-casual.

Se potriveste perfect femeilor pana in 30 de ani.

Ce pregatesti?


Vreau sa fac o colectie pentru toamna. Teoretic, ar fi trebuit sa lansez acum aceasta colectie, dar la noi intotdeauna este putin mai greu. Si sper ca in toamna sa realizez si o linie pentru primavara anului 2009.

In strainatate ai prezentat?


Nu, dar imi doresc foarte mult. Am vorbit deja cu reprezentantii camerei de comert din Italia si avem niste proiecte comune. Vreau sa si deschid un magazin acolo.

Se poate trai din moda, in Romania, la ora asta?


Se poate trai din moda in Romania, daca faci lucruri colaterale, cum fac eu. Campanii de publicitate, haine de serie (la care nu o sa renunt, probabil, niciodata, pentru ca sunt haine normale, la preturi cat de cat normale, pentru ca omul sa-si poata achizitiona ce-si doreste). E greu sa-ti faci un nume si sa existi doar ca designer de clasa foarte inalta.

Ce preturi au produsele Mihaela Drafta?


Nu sunt niste produse extraordinar de scumpe, eu consider ca nu exista piata in Romania. Lumea care are foarte multi bani merge in strainatate, isi cumpara hainele de acolo, pentru ca sunt hainele de designer la preturi mult mai mici decat la noi, pentru ca aici vin ca si produse de lux cu adaosurile aferente.

La noi nu exista reprezentante ale magazinelor de afara. Nu am vrut sa fac niste haine care sa concureze cu cele de la Chanel. Mie mi se pare aberant.

Si eu am materiale Hermes, spre exemplu, materiale foarte bune, dar in Romania nu exista designer care sa-si faca propriile materiale si de asta nu consider ok ca noi sa concuram cu cei de afara.

Nu se justifica niste preturi de mii de euro. Eu o sa incep un proiect in care noi sa facem rochite pictate de mana, sa fie niste unicate, chestii unicate.

Ai gasit oamenii?


Am niste fete de la arte plastice care vor veni sa ma ajute in proiectul asta. Alea vor fi mai scumpe, pentru ca aici intervine talentul si munca propriu-zisa a omului respectiv. Aici deja vorbim de arta.

Am foarte multe proiecte. Vreau sa evoluez, sa fac mult mai multe lucruri decat fac acum, sa ma canalizez pe anumite proiecte care si pentru mine reprezinta o provocare.

"Cum devii designer vestimentar?", de Mihaela Drafta

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 27 Ian 2009, 10:30
    moda

    toata lumea stie ca noul alb negru este roz de acum la moda este culoarea roz nu alt ceva la revedere=:)

    0
    2

  • mihaela pe 20 Ian 2009, 00:01
    buna

    esti la inaltime miha...ai reusit! imi amintesc ce preocupate eram noi doua in scoala de moda, de hainute, de frumos. ma bucur mult pt ceea ce ai realizat....esti super!!!

    0
    1

  • cristina mita pe 4 Dec 2008, 23:13
    putem sa schimbam lumea cu talentul

    putem sa schimbam lumea cu talentul,in fiecare om exista o frumusete interioara si una exterioara, daca reusim sa le scoatem la suprafata ,inseamna ca avm talent! Cum as putea sa-mi fructific talentul?

    2
    1

  • cristina mita pe 4 Dec 2008, 23:09
    imi place ,ati reusit

    in viata , nu intotdeauna reusesti sa faci bani cu talentul,doar daca ai incredere in tine! Felicitari, talentul dumneavoastra si intuitia duc la frumuseti nebanuite!' Cum as putea sa-mi dezvolt si eu talentul?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod