Despre escapada din Roma si perioada reducerilor

Aceastea sunt subiectele de discutie pe care le avem pe ordinea de zi cu Elena Perseil. Designerul ne va povesti putin despre cum a regasit Roma dupa mai bine de 15 ani si mai mult despre ce inseamna reduceri la ei si cum se modifica comportamentul si activitatea oamenilor in perioada respectiva...

Aceastea sunt subiectele de discutie pe care le avem pe ordinea de zi cu Elena Perseil. Designerul ne va povesti putin despre cum a regasit Roma dupa mai bine de 15 ani si mai mult despre ce inseamna reduceri la ei si cum se modifica comportamentul si activitatea oamenilor in perioada respectiva...

Dar, sa nu mai lungim vorba si sa o lasam pe Elena sa treaca direct la subiecte...

"M-am simtit minunat...

Acum cateva zile m-am intors de la Roma, am stat un weekend, dar imi doream sa stau mult mai mult... Am redescoperit Italia dupa 15 ani, aproape ca uitasem cat este de minunata.

Roma, in special, este un muzeu in aer liber. Aici ai intotdeauna ce vedea. E un loc unde lumea antica convietuieste cu renasterea pentru a se arunca in baroc. Nu prea mai e loc pentru contemporan, si totusi...

Italienii sunt niste artisti, prin exceptie, sunt foarte buni mestesugari, sunt talentati, au asta in gene. Le-am admirat si redescoperit talentul prin piesele de mobilier frumoase pe care le realizeaza, prin decoratiunile interioare. Sunt exceptionali atunci cand vine vorba despre arta vizuala, despre pantofi si, nu in ultimul rand accesorii, haine sau rochii...

Sincer, ma simt mult mai apropiata de stilul lor, decat de cel al francezilor, in ciuda faptului ca acolo locuiesc. Daca nu vrei sa faci shopping, daca nu vrei sa mergi sa vizitezi, te poti relaxa foarte bine, la o terasa, in fata unei cesti de cafea, iar Roma iti va oferi un spectacol al strazii absolut genial.

Si, ca sa fie placerea maxima, trebuie sa amintesc faptul ca am mers in Roma chiar in perioada reducerilor, o perioada speciala aici, o perioada in care aproape toata activitatea zonei se invarte in jurul acestora.

Am fost surprinsa sa vad cozi la intrare pentru Armani, Versace, Prada, Bulgari...

Sunt iubitori de calitate si frumos, care cauta sa-si ofere in perioada de reduceri ceva deosebit.

... ma voi intoarce oricand cu placere...

Afaceristii din strainatate trateaza perioada reducerilor ca o afacere in sine. Fiecare magazin are un anumit plan de afaceri si fixeaza o cifra de afaceri separata pentru aceasta perioada. Castigurile pot fi mai mari sau mai mici, insa soldurile sunt tratate separat, cu maxima seriozitate.

Nu numai comerciantii isi fac planurile inainte de inceperea perioadei de reduceri, ci si clientii, cumparatorii efectivi. Multi dintre ei isi aleg dinainte produsele pe care le vor, le "vaneaza" si le achizitioneaza atunci cand le scad preturile. In aceasta perioada trebuie sa fii extrem de atent, pentru ca cererea este atat de mare incat se poate intampla sa nu-ti gasesti masura potrivita sau sa vina cineva mai iute sa cumpere produsul inaintea ta.

Apropo de sezonul reducerilor, imi amintesc ca eram la un moment dat in Franta si-mi doream o pereche de sandale, extraordinar de frumoase si destul de scumpe.

In ciuda faptului ca le-am tot vanat, pana la urma a trebuit sa mi le cumpar la pret intreg pentru ca nu au facut parte din acele produse care au intrat in solduri. Deci se poate intampla si acest lucru.

Dar, sa revenim... Pentru ca vorbeam despre cumparatori, nu pot sa nu spun ca exista oameni care-si iau concediu in aceasta perioada ca sa aiba timp sa caute si sa-si cumpere produsele care-i intereseaza. Am prietene foarte bune care procedeaza asa... Mai mult decat atat, ele isi pastreaza un anumit buget pentru aceasta perioada, ca sa fie sigure ca vor avea bani suficienti.

Italienii apreciaza lucrurile de buna calitate, chiar daca sunt mai piperate uneori, daca este sa vorbim de bugete. Ei stiu foarte bine ca atunci cand isi achizitioneaza un astfel de produs il pot purta mai multe sezoane, fara sa se degradeze sau demodeze. Acesta este, printre altele, MARELE SECRET al produselor de calitate, in care se investesc energie si timp.

In cateva cuvinte, ca sa concluzionez, pot sa spun ca in Italia am descoperit oameni destinsi, oameni relaxati, oameni care se bucura de frumos si creeaza frumosul.

Sunt oameni care apreciaza viata si asta se vede...

Ai fost in Italia sau iti doresti sa ajungi acolo? Povesteste-ne din experientele pe care le-ai trait tu!

www.elenaperseil.com
elenaperseil.blogspot.com
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dorina B. pe 2 Aug 2010, 11:27
    bella Italia

    Eram foarte indragostita de Italia....acum ,dupa 4 ani de casnicie cu cetatean italian si bineanteles locuind acolo ,am descoperit alta fata a italienilor ,un pic mai rautacioasa....Totul este frumos cand esti turist ,asa vedeam si eu ,dar lucrurile s-au schimbat!Rautacioasi sunt peste tot ,mai ales in Romania,dar din pacate in Italia nu mai suntem doriti ,multumita celor care nu vor sa se adapteze ...Intr-adevar in Italia gasesti multa cultura si este foarte bine promovata ...Asa ar trebui sa se intample si in Romania !

    0
    1

  • dianamorariu pe 31 Iul 2010, 19:58
    Grazie, Roma !

    Nu m-as mai fi intors. As fi ramas acolo, la Roma. Desi orasul meu de suflet este Parisul. La Paris imi doresc sa merg din cand in cand, ca si turist, dar la Roma as vrea sa locuiesc. Imi place totul, imi plac cladirile, pietele cu renumitele lor fantani, imi plac strazile cu vacarmul lor, cu zgomotul motoarelor de motocicleta, imi place vegetatia mediteraneana,palmierii, oleandrii si copacii aceia care par ciuperci uriase, imi plac italienii, calzi, primitori, zgomotosi si mai ales, eleganti. Am fost la Roma si chiar daca nu am aruncat un banut in Fontana di Trevi , sper si imi doresc din tot sufletul sa mai ajung acolo macar o data.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod