Cum să-ţi creezi outfit-ul plecând de la detaliu

Fie că avem un dres care ne place foarte mult, fie că suntem de-a dreptul îndrăgostite de o pereche de cercei pe care din păcate avem impresia că nu-i putem accesoriza aşa cum ne-am dori, fiecare dintre noi avem câteun "fix" atunci când vine vorba despre ţinută şi accesorii.

Fie că avem un dres care ne place foarte mult, fie că suntem de-a dreptul îndrăgostite de o pereche de cercei pe care din păcate avem impresia că nu-i putem accesoriza aşa cum ne-am dori, fiecare dintre noi avem câteun "fix" atunci când vine vorba despre ţinută şi accesorii. Ca să nu ne fie greu să punem piesa pe care o îndrăgim în acelaşi "film" cu restul ţinutei, este indicat să pornim "contrucţia" outfit-ului de la piesa vedetă.

Astăzi designerul Elena Perseil încearcă să ne explice care sunt paşii şi care sunt combinaţiile pe care le putem face în încercarea noastră de a realiza un outfit plecând de la un element aparent neimportant.

Să vorbim despre dres


Este adevărat, dresul este un accesoriu perfect pentru iarnă, mai ales că astăzi pot fi găsiţi într-o sumedenie de variante, de culori şi sunt promovaţi de tot mai multe companii. Bineînţeles că pe lângă piesele simple, uni, există modele mult mai sofisticate cu dantelă, spre exemplu. Acesta poate fi asociat cu succes cu o rochie uni, serioasă, clasică. Este foarte potrivit pentru femeile care au un dress code strict, acest gen de accesoriu conferind un aer glamour ţinutei. Dresul poate fi în culorile sezonului, de la kaki, la orage, gri, negru sau chiar violet, o culoare în tendinţe anul acesta.

Pe de altă parte, pentru tinerele care merg la facultate, este potrivit să-şi pună pe lângă acest dres din dantelă, o fustă scurtă de piele, o ghetuţă sau o botină scurtă, plată şi pe deasupra un cardigan lung care să depăşească lungimea fustei. Foarte interesanţi sunt şi ciorapii cu leopard print. Nu trebuie să-ţi fie frică să-i cumperi, nu trebuie să te gândeşti că sunt prea îndrăzneţi şi nu ţi se potrivesc. Dacă în fiecare sezon ai câteo piesă leopard print cu siguranţă că vei fi în tendinţe.



De asemenea, poţi face tot felul de combinaţii în care piesele să se completeze una pe cealaltă, să se creeze o contrabalansare. De exemplu, poţi merge pe o ţinută sport, iar piesa de rezistenţă să fie ceva clasic, cuminte. Poţi merge, aşa cum am spus şi mai sus, pe o ţinută clasică office, contrabalansând cu o piesă glamour, extravagantă, chiar.

Un element care îmi place mie personal şi ador să-l port în special iarna este mătasea. Combin astfel aceasta textură fină, romantică, exotică, cu un tricou simplu, iar pe deasupra pun un cardigan gros, bej, lung, din lână. Se creează astfel contrastul texturilor între subţire şi gros, dacă vreţi între frig şi cald. La final, pot să completez toată ţinuta cu o pereche de botine arămii şi totul este perfect.

Şi cerceii pot fi extrem de importanţi


Accesoriile sunt foarte importante, mai ales că ele reuşesc foarte bine să spună o poveste despre tine, până la urmă să spună povestea ta. Ador cerceii stil baroc, care par ca o broderie, sau cei care sunt parcă lucraţi de mână, în care se simte de exemplu atmosfera de Crăcin, că tot ne aflăm în această perioadă. Atunci când îmi cumpăr o pereche de cercei îmi place să-mi imaginez locul în care mi-ar plăcea să-i port. Fie la o cină în familie, de sărbători, lângă şemineu, fie la un cocktail pretenţios. Nu trebuie obligatoriu să şi ajungi să-i porţi acolo, important este că acele piese au deja o poveste. Ca şi ţinută, îmi place să-i asortez cu o geacă de piele care este uşor rock, cu velur, cu un dres special sau cu o geantă aurie, cu ceva care să dea senzaţia de căldură.



Atunci când vrei să-ţi creezi o ţinută şi, de ce nu, un stil, este important să te ghidezi după elemente minore, dar semnificative pentru tine ca persoană, elemente care trebuie să spună povestea ta. Parfumul pe care-l alegi, machiajul, o eşarfă, o pană pe cap, toate acestea sunt elemente pe care te poţi "baza".

Atentie la machiaj!


Dacă tot am adus vorba de machiaj, as avea câteva lucruri de specificat la acest capitol. Ai grijă să nu exagerezi foarte mult cu machiajul, pentru că el îmbătrâneşte dacă este folosit în exces. Nu te machia cu foarte mult negru sau cu un ruj extrem de aprins pentru că vei deveni dintr-o dată altă persoană. Tinereţea este un atuu şi nu trebuie să uităm de ea. Dacă foloseşti puţin rimel, dacă reuşeşti să-ţi faci un contur atent la buze şi dacă aplici un blush discret pe pomeţi, vei reuşi să creezi un efect mult mai mare decât dacă ţi-ai încărca tenul în exces.

Elena Perseil

www.elenaperseil.com

Elenaperseil.blogspot.com

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • matrioshka pe 17 Mai 2011, 14:49
    cercei

    cercei hand made si alte accesorii gasiti si pe BazZzar.ro

    0
    1

  • adrenuk pe 8 Dec 2010, 19:37
    leopard print

    o carte a bunelore maniere spune sa nu porti nimic leopard print, e mult prea ieftin si usuratic.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod