Colecţia "Less Is More" by Andreea Tincu

Tradiţie, modernism, forme futuriste multiplu curbate, deconstructivism, cam acestea ar fi cuvintele care pot caracteriza cel mai bine noua linie propusă de Andreea Tincu, pentru sezonul primavară/vară 2011.
Tradiţie, modernism, forme futuriste multiplu curbate, deconstructivism, cam acestea ar fi cuvintele care pot caracteriza cel mai bine noua linie propusă de Andreea Tincu, pentru sezonul primavară/vară 2011. Sursele de inspiraţie folosite de Andreea Tincu în realizarea colecţie +LESS IS MORE
au fost lucrărilor marilor arhitecţi Kenzo Tange si Frank Gehry.
De asemenea, în creaţiile propuse de designerul român se poate observa şi amprenta pasiunii pe care o are pentru pictura japoneză, în special pentru lucrările lui Utamaro.

Colecţia, prezentată pe 25 septembrie la Vienna Fashion Week, "urmăreşte un ritm crescendo atât din punct de vedere al formelor cât şi al cromaticii.
Primele piese sunt minimaliste, albe, au linii de o simplitate extremă, volumele fiind sugerate prin jocul lumină/umbră şi prin modularea liniilor negre, evident influenţate de filosofia lui Tange dar, treptat, albul se difuzează în gri/negru iar cromatica devine puternică prin contrastul orange/verde.

Formele iniţiale drepte, cu detalii de plisare şi elemente geometrice evidente se curbează, se contorsionează cumva într-o mişcare forţată, dar controlată, efectul optic de volum devine treptat volum propriu zis"
, susţine designerul.

Aşa cum este normal, trebuie să vorbim şi despre materialele pe care le-a folosit designerul în elaborarea colecţiei.
Andreea Tincu a mizat exclusiv pe materiale 100% naturale şi aici putem aminti inul, bumbacul, satinele de mătase sau chantungul de matase. În plus, nu putem să nu aducem vorba despre finisările interioare care sunt realizate în totalitate din voal de mătase.

Accesoriile, piesă de rezistenţă în orice linie vestimentară sau outfit, au beneficiat, de asemenea, de aportul Andreei Tincu. Bunăoară, încălţămintea a fost concepută de ea, iar de fabricarea efectivă s-a ocupat Mihaela Glăvan.


Şi, ca să se potrivească perfect cu tema colecţiei, accesoriile folosite pentru păr au fost fabricate din plastic sau lemn.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod