Agnes Toma: Imagini inedite din colecţia de primăvară - vară 2011

Agnes Toma a lansat un preview al colecţiei sezonului următor, un sezon care, pentru designer, reprezintă o întoarcere la o exprimare minimală, la forme simple şi epurate, la rigoarea croitoriei masculine juxtapusă stării de feminitate esenţială, la un concept sintetizat in tema - "Echilibru. Androgin?".
Agnes Toma a lansat un preview al colecţiei sezonului următor, un sezon care, pentru designer, reprezintă o întoarcere la o exprimare minimală, la forme simple şi epurate, la rigoarea croitoriei masculine juxtapusă stării de feminitate esenţială, la un concept sintetizat in tema - "Echilibru. Androgin?"

Amprenta de MINIMALISM vs. MASCULIN defineşte colecţia, acestea reprezentand două dintre cele mai puternice tendinţe ale sezonului primăvară-vară 2011, dar şi a evoluţiei modei în general.
Astfel, colecţia reprizintă, în esenţă, o exprimare a minimalismului reinterpretat, cu accente masculine, în asociere cu o zonă de feminitate si glamour.

Urmarind aceasta idee, in colectia AT pentru primavara 2011 un sacou extra-large cu aer masculin de pilda va fi intotdeauna asociat unui sort din paiete sau unei rochii de matase drapata minimal, eventual transparenta si cu sutienul relativ vizibil prin contrast cromatic... Prin contrapunct feminitatea este astfel optim pusa in valoare, exprimată fie prin transparenţe atipice, decoltee adânci si drapaje minimale, fie prin  accente de imprimeuri florale sau lenjeria “la vedere”… Dar mai ales prin materialele speciale, de ultima generatie, ultra-feminine: satin de mătase, organza translucidă sau mată din fibră naturală, voal spumos din mătase naturală, stofe cu tuşeu satinat din lana fina in amestec cu matase, tul fin, paiete şi stofă cu lurex – câteva  accente de glamour  în nuanţe metalice, ce completează o paletă cromatică de ecru, ivory, gri deschis, cu inflexiuni metalice.

Echilibrul masculin – feminin – emblematic pentru momentul actual al modei - este exprimat în piesele inspirate din şifonierul  bunicului, în reinterpretarea tiparului masculin şi transpunerea acestuia în palierul feminităţii: sacouri extra large, umeri cazuţi, veste supradimensionate, pantaloni clasici masculini, în asociere cu rochii croite in linii minimale, prin reinterpretarea tiparelor traditionale, elemente rigide în cotrapunct cu o stare de lejeritate şi comoditate asumata, finisaje impecabile si piese atent construite în contrapunct cu detalii nefinisate ce exprimă o asimetrie asumată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod