Tendintele anului 2009 in viziunea Kingai Varga si a lui Rozalb de Mura

Sa luam doua colectii lansate recent, Kinga Varga si Rosalb de Mura, si sa vedem care sunt tenditele anului acesta. Kinga Varga iti propune o vara marina, exprimata prin costume de baie, rochii scurte sau lungi si pantaloni lejeri.

Sa luam doua colectii lansate recent, Kinga Varga si Rosalb de Mura, si sa vedem care sunt tenditele anului acesta. Kinga Varga iti propune o vara marina, exprimata prin costume de baie, rochii scurte sau lungi si pantaloni lejeri. Pentru sezonul toamna - iarna, Rozalb de Mura te invita sa apelezi la piese vestimentare lucrate din bumbac, iar la capitolul culori ai libertatea sa faci combinatii din cele mai indraznete sau, din contra, poti apela la una singura.

"Riviera 2009", semnata Kinga Varga


Te-ai gandit vreodata ca vei purta un costum de baie tricotat? Aceasta este propunerea designerului Kinga Varga pentru piesele la moda in vara aceasta. Realizate exclusiv din fire naturale, tricoturile colectiei pret-a-porter Riviera 2009, au fost folosite pentru realizarea costumelor de baie in tendintele verii 2009, dar nu uita nici de rochiile lejere, de bustiere sau de pantalonii stil salvar, foarte la moda in ultima vreme. Ca si culori, predomina albastrul, verdele marin, albul, dar si portocaliul, rosul sau galbenul. Culori deschise, materiale usoare, numai bune pentru o vara fierbinte, asa cum au fost toate in ultimii ani. 

 

"Riviera 2009", semnata Kinga Varga


Te-ai gandit vreodata ca vei purta un costum de baie tricotat? Aceasta este propunerea designerului Kinga Varga pentru piesele la moda in vara aceasta. Realizate exclusiv din fire naturale, tricoturile colectiei pret-a-porter Riviera 2009, au fost folosite pentru realizarea costumelor de baie in tendintele verii 2009, dar nu uita nici de rochiile lejere, de bustiere sau de pantalonii stil salvar, foarte la moda in ultima vreme. Ca si culori, predomina albastrul, verdele marin, albul, dar si portocaliul, rosul sau galbenul. Culori deschise, materiale usoare, numai bune pentru o vara fierbinte, asa cum au fost toate in ultimii ani.



Peisajul marin creat de piesele vestimentare propuse de Kinga Varga a fost completat de o prezentare atipica. Cei prezenti la acest eveniment, au fost scutiti de banala defilare pe un podium improvizat, care a fost inlocuit cu o plimbare a invitatilor printre manechine.



Alaturi de Kinga Varga, in realizarea acestei prezentari de moda sau mai implicat si Carla Szabo - accesorii, Ibo Vass - pantofii, Georgianei Nicolaescu- genti si posete, iar machiajul si coafura au fost realiate de Dana Argesan si Camelia Negrea.

Rozalb de Mura, de la Londra la Bucuresti


Colectia Rozalb de Mura toamna- iarna 09/10  este construita in jurul "culorilor viitorului" prezise intr-un studiu de cercetare imaginar de catre faimosul psiholog german Max Luscher – o interpretare ironica a isteriei trendurilor care dicteaza piata din ziua de azi. In "Desert Twilight 6A-3410 & Powder Cadillac 1B-2140", piesele au urmat cu precizie clasicul traseu: croit, cusut, calcat, numerotat, plus o scufundare neasteptata in baia de vopsea.

Chiar daca te gandesti ca iarna trebuie sa apelezi la culori inchise, reci, creatorul darama acest mit si te invita sa porti rozaliu-pudra sau roz bezea, dar si mult gri.

Intreaga colectie pentru femei, semnata de Rozalb de Mura, numara opt rochii, toate din bumbac pufos si cu finisaje sport. Croielile sunt usor vintage, cu accentul pus pe talie. Pliurile mici si dese, aplicate mai ales in partea inferioara a rochiilor trezesc imagini vag romantice populate de crinoline. Rochia cu volane somptuoase care o inconjoara de ambele parti va fi probabil cea care isi va disputa primul loc sub lumina reflectoarelor.

Ce a facut la Londra Rozalb de Mura?


Cea de-a doua prezenta consecutiva a label-ului avangardist Rozalb de Mura la prestigiosul eveniment On/Off din cadrul London Fashion Week, desfasurat in perioada 22 - 24 februarie, a fost un adevarat succes. Noile creatii Rozalb de Mura nu au impresionat-o doar pe cantareata Roisin Murphy, care si-a rezervat deja o tinuta, dar si pe criticii de moda sau personalitati precum spectaculosul DJ Jodie Harsh, actrita Jamie Winstone, Josef Valentino de la Pollocks London sau Heidi Range de la Sugababes.

"Colectia Rozalb de Mura pare inspirata de un vanator de recompense al viitorului", s-a scris pe dazeddigital.com, versiunea electronica a prestigioasei reviste britanice Dazed&Confused, care a si publicat un material amplu despre Rozalb de Mura in editia sa de martie. "Transilvania este locul de unde vine Olah Gyarfas, unul dintre cei mai incitanti tineri designeri europeni. Gyarfas este designerul Rozalb de Mura, label-ul romanesc care suscita un interes din ce in ce mai puternic in ultimele sezoane", se mentioneaza in articol.

"In acest sezon, calatoriile l-au purtat pe Rozalb de Mura la Londra, la On/Off Presents. Ocazia a fost marcata de un gri cenusiu si detalii minimaliste. Schimbarile subtile care intervin in forma, reprezinta o joaca cu notiunea de gen. Umeri largi, a la Frankenstein, scot in evidenta elemente ultra masculine in timp ce volanele confera o tusa de feminitate. Per ansamblu, Gyarfas prezinta o lume monocromatica atat de uimitoare prin simplitate si atentie la detaliu, incat alegerea unei singure culori nu reprezinta un deloc un impediment", se mentioneaza in articolul postat pe thefashionisto.com. "Cred ca Rozalb va continua cu succes in urmatoarele sezoane", scrie influentul stilist Way Perry pe wonderlandmagazine.com.

Prezent la eveniment, criticul de moda Ovidiu Buta a declarat: "Ca orice demonstratie de forta, scurta si la obiect, colectia Rozalb de Mura toamna - iarna 09/10, reprezinta un univers fascinant, transpus in haine care au reusit sa aduca la Londra, pret de cateva minute, lumea fantastica a baronului Rozalb de Mura. Cred ca exista branduri care sunt facute sa traiasca in anumite orase. Imi place Rozalb de Mura la Bucuresti insa sunt fascinat de cat de usor se integreaza in peisajul londonez.".

"Am regasit Londra la fel de incredibila, cu toata energia pozitiva si competitiva pe care o emana. La evenimentele de calibrul acesta, simti cat de puternic e sistemul modei, industria deloc inefabila a frumosului. Am avut norocul unei echipe de stilisti si profesionisti care s-au indragostit de hainele Rozalb de Mura si care au facut eforturi intense pentru prezentarea de cateva minute", declara Olah Gyarfas, designer Rozalb de Mura.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diana pe 23 Mar 2009, 03:03
    Rozalb de Mura

    Are niste creatii imposibil de acceptat iar machiajul manechinelor este infricosator.Am mai vazut o colectie dar poate doar cateva piese erau interesante.Vreau sa stiu ce exprima colectia lui.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod