My Selfmotion, cu Mihaela Glavan

Recent, Mihaela Glavan a lansat colectia primavara-vara 2008/2009. Aceasta este prima prezentare sub sigla brandului Mihaela Glavan, brand exclusivist de pantofi.
Recent, Mihaela Glavan a lansat colectia primavara-vara 2008/2009. Aceasta este prima prezentare sub sigla brandului Mihaela Glavan, brand exclusivist de pantofi.

"Numele colectiei - My Selfmotion - porneste de la unul dintre principiile fundamentale ale futurismului: surprinderea miscarii obiectelor in spatiu. Evolutia formei, geometria in miscare, totul este descompus in cadre (eng. frame) si transpus in designul pantofilor.", afirma organizatorii evenimentului, agentia DA BUZZ.

Esentiala pentru aceasta colectie este pielea, care a fost folosita si ultrafolosita. Obtinerea unui aspect vintage prin prelucrarea ei cu laserul si printul, ca simbol al modernitatii, al industrializarii, sunt detalii extrem de importante pe care designerul le exploateaza cu mare atentie. Materialul textil si materialul tip stup cu efecte 3D, repetitivitatea unui modul pe o anumita axa, redau ideea de modularitate, creand o geometrie speciala a pantofului.

Mini-interviu Mihaela Glavan

De unde ti-a venit ideea acestei colectii?


Punctual, ideea mi-a venit de la expozitia de Arta Moderna de la New York.

Care este ideea acestei colectii?


Principiul fundamental al colectiei este miscarea, descompunere in forme geometrice si transpunerea in designul pantofilor si, nu in ultimul rand, repetitia...  repetitia in pantofi.

Ce se poarta in materie de nuante?


Din punctul meu de vedere, se poarta foarte mult mov, lila, turcoaz, dar si nuantele solare - orange, galben.

Pentru colectia trecuta stiu ca ai lucrat foarte mult la tocuri. Acest lucru este valabil si pentru "My Selfmotion"?


Tocul este foarte important in designul unui pantof. Pentru urmatorul sezon, exista o alternare intre tocul stilleto si cel gros.

Care sunt materialele pe care le-ai folosit pentru aceasta colectie?


Am folosit foarte multa piele prelucrata cu laser sau print-ul cu laser pe piele. In colectiile mele, cel putin, ramane in continuare plasticul transparent pentru cizmulite, in loc de cauciuc. Am creat, de asemenea, sandale pe platou.

Cine ti-a pus la dispozitie hainele pentru aceasta prezentare?


Am lucrat cu hainute de la toti designerii care au lucrat sau care vor lucra cu mine in continuare: Ana Alexe, Ana Maria Lungu, Andreea Musat, Catalin Botezatu, Carmen Secareanu, Cristian Samfira, Dork, George Neagu, Instict by Andreea Vicol, Irina Marinescu, Irina Schrotter, Lena Criveanu, Lucian Broscatean, Maria Marinescu, Rozalb de Mura, Stephan Pelger, Zasha, Wilhelmina Arz.

Ce pregatesti pentru viitor?


Acum ma ocup de colectie pentru magazin, pentru ca din februarie 2009 voi deschide primul magazin, care este asteptat de foarte multa lume. Ca si locatie, va fi situat in Dorobanti.

 Pentru mai multe poze da click aici

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 29 Oct 2008, 11:17
    http://atanase.labrute.fr

    gasiti un joculet foarte dragut, cere doar 5 minute pe zi, merge jucat la munca, scapa de plictiseala.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod