Exclusiv: Designerul britianic GILES DEACON despre noile colecţii de haine inspirate de Ariel şi Lenor

Giles Deacon este un renumit designer de modă, recunoscut la nivel mondial pentru colecţiile sale vesele şi senzaţionale. După ce a absolvit Colegiul de Artă şi Design din cadrul Central Saint Martins din Londra în 1992, Giles a ales să călătorească şi astfel să acumuleze experienţă în diferite case de modă.
A lucrat doi ani cu designerul francez Jean Charles De Castelbajac, înainte de a se întoarce în Londra pentru a lucra în diverse case de modă de pe High Street. În această perioada, Giles l-a întâlnit pe proprietarul casei Bottega Veneta, iar din 1998 până în 2002, Giles a fost numit designerul principal la Bottega Veneta şi Gucci Group. 

În 2004, Deacon a lansat propria marca GILES în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, bucurându-se de un mare succes internaţional. Colecţia sa a primit numeroase premii inclusiv „British Designer of the Year” în cadrul ceremoniei British Fashion Awards din 2006 şi prestigiosul ANDAM Fashion Award din Franța în 2009. Brandul GILES a sărbătorit aniversarea de 10 ani în 2014. 

În 2013, Giles a participat la evenimentul P&G Future Fabric în calitatea sa de Global Fashion Consultant for P&G Fabric Care. În urma celei de a două ediţii a evenimentul P&G Future Fabric, eveniment internaţional ce a avut loc în luna noiembrie la Berlin, Giles Deacon - a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititoarele eva.ro, despre cele mai recente colecţii de haine, „Dress for Yes” pentru Lenor şi o colecţie dedicată Ariel. 

Ce ne poţi spune despre colecţia “Ariel, Dress for Yes”? 
"Ariel, Dress for Yes" este o colecţie de haine create special să ofere încredere în toate momentele zilei. Ariel oferă o prospeţime deosebită hainelor, cu fiecare mişcare, pe tot parcursul zilei, astfel încât să vă puteţi simţi libere, să puteţi spune da la ce vreţi să faceţi în timpul zilei şi seara, asta am vrut să reflecte colecţia mea.
Pentru rochiile Ariel am vrut să arăt cât de mult contează prima impresie prin haine curate, luminoase, şi culori vibrante. Aceste modele sunt create special pentru a fi purtate şi spălate din nou şi din nou. Ce este minunat este că dacă sunt spălate cu Ariel îşi vor păstra aceeaşi prima impresie mult timp.

Unde putem găsi piesele din aceste colecţii? 
În momentul de faţă colecţia este conceptuală - deci nu este pregătită pentru vânzare, dar avem planuri foarte interesante pentru ca ele să ajungă în mâinile consumatorilor, aşa că trebui să fiţi pe fază pentru mai multe detalii! 

Care sunt următorii paşi în colaborarea cu P&G? 
Şi aici avem o mulţime de planuri interesante! În prezent lucrez la marele spectacol la Londra pentru AW15, dar după acesta, veţi vedea! 

Cum ai ales materialele si culorile?
Am vrut să creez haine uşoare, aerisite, confortabile şi respirabile potrivite chiar şi pentru cele mai calde climate. Şi, desigur, în alegerea ţesăturilor, am avut grijă ca acesta să poată fi spălate în maşina de spălat.  În realizarea acestei colecţii am ales culori pastelate, dar mai delicate. Ariel este cel care deschide drumul în păstrarea albului stălucitor şi a culorilor vibrante, aşa că am ştiut că indiferent ce culori aleg, spălate cu Ariel, ele nu se vor întrepătrunde. 

De ce sunt aceste modele speciale pentru Ariel? 
Sursa mea de inspiraţie în realizarea acestor haine a fost Ariel. Fiind proiectat special pentru a curăța, proteja şi spori aspectul, dar şi pentru a simţi prafumul pe haine, Ariel ajută ca frumuseţea hainelor să se menţină mult timp. 

În realizarea colecţiei ai ţinut cont şi de specificul altor ţări? 
Aceste modele nu sunt specifice unei ţări anume, dar am ţinut cont de condiţiile de umiditate, căldură, etc.
De aceea am lucrat cu ţesături prin care se poate respira şi m-am axat pe beneficiile pe care Ariel le poate aduce hainelor tale. 

Ce ne poţi spune despre colecţia “Lenor, Dress for Yes”? 
Finalul zilei se referă de cele mai multe ori la deblocarea momentelor magice ale vieţii noastre sociale. Acestea sunt vremurile în care vrem să obţinem rezultate optime de la hainele noastre. Colecţia "Lenor, Dress for Yes" este despre alegerea ţinutei potrivite care să ne facă să ne simţim minunat, dar şi care să funcţioneze toată ziua. Lenor oferă prospeţime fără precedent pentru haine, cu fiecare mişcare, pe tot parcursul zilei, astfel încât literalmente puteţi Dress for Yes!. 

De ce ai ales colaborarea cu Lenor? 
Pentru mine, Lenor este un brand care adaugă o notă finală oricărei ţinute. E ca strat delicat de parfum fin special creat pentru haine care le face şi te face, să te simţi bine. Sunt pasionat de haine şi design şi colaborarea cu Lenor îmi permite să le fac pe femei să se simtă fantastic în hainele pe care le poartă. 

Ce înseamnă pentru tine conceptul "Dress for Yes"? 
Este vorba despre o colecţie proaspătă şi variată de modele colorate care odată purtate te vor face să te simţi minunat indiferent că ne referim la un moment din zi sau seară. Este vorba despre un stil care le va face pe femei să se simtă bine cu ele şi să profite din plin de orice oportunitate! 

Ce este sursă de inspiraţie din spatele modelor? 
Femeile vor mereu să se simtă fresh, aşa că am vrut ca toată colecţia să exprime asta! Fiecare articol de îmbrăcăminte emană un sentiment tineresc care va face purtătorul să se simtă suficient de încrezător pentru a lua o decizie cu privire la orice provocare la care este supus, fără inhibiţii.
Îmi plac culorile puternice, motiv pentru care le-am şi folosit în realizarea colecţiei. Mai exact am încercat să reprezint vizual prospeţimea pe care Lenor o oferă pe tot parcursul zilei, prin orice mişcare. 

De ce ai ales aceste materiale? 
Ţesăturile pe care le-am ales în realizarea colecţiei au fost importante nu numai din punct de vedere practic, dar şi din punct de vedere estetic. Purtătorul va arată nu numai elegant, dar va emana şi încredere, materialele uşoare eliberând în permanentă prospeţimea noului produs Lenor Super - concentrat. 
Toate hainele din colecţie transmit acelaşi mesaj de prospeţime, tinereţe, mişcare şi de încredere. Desingul întruchipează beneficiile pe care Lenor le aduce: prospeţime, elegantă şi distracţie ... care combinate le vor face pe femei se simtă întotdeauna suficient de bine pentru a spune "da" la orice ocazie! 

Cea mai recentă inovaţie, Ariel Lichid -  Noul Ariel Lichid asigură curăţare şi protecţie în profunzime a frumuseţii ţesăturilor moderne. Conceput pentru consumatorii care nu doresc să facă un compromis când vine vorba de haine curate, înlăturarea petelor dificile şi protecţia ţesăturilor, această soluţie lichidă este ideală pentru mai multe tipuri de ţesături având o capacitate remarcabilă de înlăturare a petelor dificile de la prima spălare pentru a curața, proteja şi intensifica calităţile senzoriale (aspect, senzaţie şi parfum) ale hainelor pe care le iubiţi. Acum include un nou capac de pre-tratare care sparge barierele petelor şi livrează o formulă de curăţare în adâncime a petelor, dar concepută pentru a evita degradarea fibrelor. 

Noul Lenor cu tehnologia* FRESHLOCK™ -  Tehnologia FRESHLOCK™* a fost dezvoltată pe baza tehnologiei cu micro-capsule de parfum Lenor care a fost îmbunătăţită cu un înveliş mai puternic, ce permite fiecărei capsule de parfum să elibereze nu doar mai mult parfum cu fiecare utilizare, ci un parfum mai bogat comparativ cu produsul Lenor anterior, menţinând acea senzaţie de prospeţime de dimineaţă şi până seara târziu.
Depuse în ţesături în ultima etapă a ciclului de spălare, prin fricţiune (precum frecare, îmbrăţişare, ştergere, îmbrăcarea hainelor etc.) aceste capsule se sparg şi eliberează gradual uleiul parfumat de mai multe ori, oferind hainelor o prospeţime de durată şi un parfum minunat care persistă întreaga zi. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod