Bijuteriile care te încalţă, de la Christian Louboutin

Nu puteam să încep acest blog fără să scriu despre pantofii Louboutin. Din punctul meu de vedere, (şi nu cred că sunt singura) aceşti pantofi reuşesc să atingă perfecţiunea. Şi nu vreau

Nu puteam să încep acest blog fără să scriu despre pantofii Louboutin. Din punctul meu de vedere, (şi nu cred că sunt singura) aceşti pantofi reuşesc să atingă perfecţiunea. Şi nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Eu iubesc pantofii... de orice fel, în toate culorile, modelele şi mărcile posibile.

Însă, pantofii Louboutin sunt singurii care reuşesc mereu să mă surprindă şi să mă atragă. Indiferent că vorbim de modele mai noi sau mai vechi, colorate sau negre, sandale sau pantofi, toate îmi plac.

Ştiu că foarte multe îmi veţi spune că sunt nişte pantofi scumpi şi că nu oricine îşi permite să-şi cumpere o astfel de pereche.

Dar aici vă contrazic. Sunt magazine online de unde îţi poţi cumpăra o pereche de Louboutin cu 100 de dolari, un preţ nu foarte mare în comparaţie cu alte încălţări care se găsesc la noi pe piaţă.

Nebunia pantofilor cu talpă roşie a început de când Carrie Bradshaw, eroina serialului Sex and the City, alerga pe tocurile înalte, prin New York, în căutarea bărbatului perfect. De atunci, pantofii Louboutin au devenit "obligatorii" pentru toate iubitoarele de modă.

Povestea Louboutin îşi are începutul în anii '90, când designerul Christian Louboutin a început să facă pantofi pentru dansatoarele din cluburi.

El a fost cel care a readus tocurile cui în tendinţe, creând modele cu tocuri foarte înalte de peste 12 centimetri.

Pasiunea sa pentru tocurile înalte a luat naştere într-o zi când se afla într-un muzeu şi a observat un semn prin care femeile erau avertizate că nu au voie să intre dacă poartă tocuri înalte şi subţiri pentru a nu strica podeaua de lemn. Atunci, Christian a vrut să facă ceva să încalce regulile. "Voiam să sfidez asta. Voiam să creez ceva care să încalce regulile şi care să le facă pe femei să se simtă încrezătoare şi puternice", povestea designerul.

Aşa că, a creat numai pantofi foarte înalţi.

Talpa roşie este emblema pantofilor Louboutin din anul 1992, când designerul a vopsit talpa unuor pantofi cu oja unei angajate, într-o noapte pe când considera că pantofilor creaţi de el le lipseşte ceva. "Am ales această culoare pentru că este captivantă, memorabilă, este culoarea pasiunii şi trezeşte dorinţa de flirt", spunea artistul într-un interviu.

"Tocurile înalte sunt plăcere şi durere! Dacă nu ştii să mergi cu ele, nu le purta!",  declara Christian Louboutin.

Şi cum dorinţa cea mai mare a creatorului este ca pantofii săi să "facă orice femeie să se simtă sexy, frumoasă, să-i facă picioarele să pară pe cât de lungi posibil", nu-ţi refuza un astfel de răsfăţ.

Te vei simţi cu adevărat specială!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod