Reguli de etichetă pe care să le urmezi când porți geanta

Reguli de etichetă pe care să le urmezi când porți geanta

Regina Elisabeta a II-a a devenit un standard la nivel mondial în ceea ce privește purtarea corectă a genților.
Pentru Regina Angliei poșeta are un rol aparte, fiind folosită și pentru a transmite mesaje codate personalului care o însoțește la întâlniri oficiale. 

Dar pentru oamenii de rând, geanta este doar un accesoriu practic, în care sunt purtate toate obiectele mărunte necesare zi de zi. Cu toate acestea, există unele reguli de etichetă pe care ar trebui să le respecți când vine vorba de purtarea poșetei.

Iată ce reguli de etichetă trebuie să respecți când porți geanta:


Poartă poșeta pe partea stângă


Atât Regina Elisabeta, cât și ducesele Kate Midlleton sau Meghan Markle poartă gențile în mâna stângă. Dar nu este neapărat o regulă a casei regale, ci este un obicei practic.
Ai nevoie ca brațul drept să fie liber pentru a da mâna cu persoanele pe care le întâlnești, dar și pentru a te sprijini atunci când urci scările.

Nu pune geanta pe masă


În primul rând, nu este deloc igienic și este inestetic. În al doilea rând, dacă te afli la restaurant, ocupi prea mult loc pe masă și nu vei avea loc să mănânci sau îi vei încurca pe cei aflați la masă alături de tine. Pune-ți geanta pe un scaun, la spate sau pe genunchi. De asemenea, o poți agăța de cârlige speciale atașate de masă, dacă există.

Pune poșeta pe umăr


Dacă poșeta ta are o baretă lungă, dar și un mâner, poart-o pe umăr. Nu este recomandat să ții o geantă cu baretă lungă de mâner.
Acesta este folosit doar pentru a ridica poșeta. 

Nu-ți lăsa partenerul să-și care poșeta


Probabil ai observat unele cupluri în care bărbatul este cel care ține geanta partenerei. Acest gest aparent galant apărut recent este o greșeală de etichetă care ar trebui evitată.

Păstrează gențile curate


Folosește produse speciale pentru a-ți curăța cu grijă gențile. Este valabil atât pentru exterior, cât și pentru interior. Elimină cu regularitate bonurile, ambalajele și oricare alte obiecte nedorite din geanta ta.
O poșetă pătată, murdară sau deteriorată face o impresie proastă din primele clipe.

Alege poșeta potrivită pentru momentul zilei


Poșetele cu slipici sau cristale nu sunt potrivite pentru ținutele de zi, cu atât mai puțin pentru cele de tip office. De asemenea, o geantă masivă nu este adecvată pentru o ieșire la restaurant sau o întâlnire romantică. Secretul alegerii unei poșete potrivite este folosirea practică. Gândește-te la obiectele de care vei avea nevoie la momentul respectiv și alege poșeta care se potrivește cel mai bine acestui scop.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod