Accesorii, accesorii

Accesorii, accesorii

Despre accesorii se pot spune sau scrie multe, luand in consideraresezonul primavara-vara 2002. Ultima oara cand ne-am intalnit vorbeamdespre feminitate prin excelenta drept o trasatura fundamentala asezonului. Senzuale, romatice, vulnerabile, fragile, delicate, saudimpotriva dinamice, puternice, impunatoare, pline de verva, oricum arfi "Femeile 2002" sunt personaje complexe, a caror imagine oferita celordin jur nu poate fi comparata doar cu un ansamblu vestimentar bine ales,ci impreuna cu accesoriile adecvate.

Reintoarcerea la feminitate, aerul boem adus de 2002, se poate traduceprintr-un prototip feminin invesmantat in rochii vaporoase, viu colorate,cu volane sau incretituri, totul contrastand cu cizme tip "cowboy",par prins cu o esarfa pe frunte si ochelari tip "police".

Poti avea o imagine romantica de implicatie etnica, in care bluze derivatedin faimoasa ie romaneasca, din materiale fine ca si borangicul sau maipline, colorate, cu imprimeuri florare sau grofate se pun impreuna cufuste lungi, largi sau pantaloni drepti, nesfarsiti (incretindu-se peincaltari) din materiale in dungi colorate venind parca din Maroc.Sau, variante in acer, se pune fusta peste pantalon, sau rochia pestepantalon, totul puncatat de curele late din piele, aproape de chimirulpopular romanesc ca si imagistica, cu genti uriase.
Curele din piele ce pot fi simple, inchise cu catarame sau franjurifoarte lungi ce atarna, sau cu aplicatii metalice tip capse, tinte,decorate cu margele, cu aplicatii multicolore. Exista dorinta fireasca dea purta haine confortabile, usoare, iar colectiile ofera un safari urban"relaxant", la care materialele naturale tip in sunt prinse cu numeroasesireturi din acelasi material cu produsul sau din piele, la care seadauga sau nu catarame mici, iar accesoriile sunt din nou cureleledecorate cu ocheti metalici, realizate din textura vesmantului sau dinpiele, acestea se aseaza pe sold, astfel incat partea de sus bluzeaza("oversizes" - o alta caracteristica vara 2002).

Prin urmare putem face foarte simplu radiografia accesoriilor sezonului,pentru ca vorbim despre:

Curele, centuri, cordoane sau oricum altfel vreti sa le denumim.

Genti regasite generic in doua mari categorii respectiv uriase,tip tomba sau sac, din materiale textile sau din piele (Max Mara),cu curea de umar sau de mana si respectiv genti mici, foarte finisate,elegante (Prada, Miu-Miu) sau cu diferite aplicatii (Fendi), cu franjurimulticolori din materiale textile, din piele sau chiar din pene (Dolce&Gabbana).

Pantofi cu tocuri inalte, subtiri, sau dimpotriva cu talpa plata extremde comoda, tip slap sau derivata din sandaua romana prinsa pe picior.


Cineva sceptic ar putea afirma despre accesoriile sezonului primavara-vara2002 ca sunt noi si ... vechi.
Desigur, se spune doar ca totul s-a inventat - important este in cecontext sunt folosite accesoriile, combinatorica noua aborbdata de catredesigneri pentru a crea portretul cat mai complet al celei pe care ovad purtandu-le creatiile.
Se poate concluziona clar ca daca vrei sa fii la moda nu poti "pasi inlume" fara accesorii. Deci, accesorizeaza-te!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod