6 trucuri pentru a ușura viața femeilor însărcinate

Indiferent dacă este prima ta sarcină sau a treia, să fii o mamă în așteptarea puiului ei nu este un lucru ușor. De aceea, iată câteva trucuri care îți pot ușura viața de gravidă!

Sarcina nu este o etapă ușoară și, deși nu există nicio îndoială că este un miracol, chiar și cele mai mari miracole vin cu unele efecte secundare mai puțin plăcute.

Niciodată nu există suficiente sfaturi pentru a atenua problemele sarcinii, dar există câteva trucuri inteligente pe care le poți aplica pentru a ușura puțin unul dintre cele mai provocatoare și frumoase momente din viața ta.

Vezi și: Înainte și după sarcină. Cum s-au schimbat 15 femei celebre după ce au născut
 

  • 6 trucuri pentru a ușura viața femeilor însărcinate 


Păstrează-ți în permanență o gustare pe noptieră


Orice viitoare mamă va râde probabil de termenul "grețuri matinale", deoarece, în realitate, acestea pot apărea în orice moment al zilei sau al nopții.

Cu toate acestea, motivul pentru care se numesc grețuri matinale este că greața apare de obicei pe stomacul gol.
Pentru a evita această senzație neplăcută, păstrează o gustare mică, cum ar fi biscuiți sau covrigei pe noptieră și mănânc-o dimineața înainte de a te da jos din pat.

Încearcă lapte și miere pentru arsuri la stomac


Probabil ai experimentat până acum senzația de arsură în piept după ce ai luat o masă copioasă, dar în timpul sarcinii, arsurile la stomac tind să apară mai des.

Corpul tău trece prin multe schimbări, iar o schimbare a hormonilor și creșterea în greutate pot duce la arsuri la stomac.

Pentru a atenua rapid aceste simptome neplăcute, amestecă o lingură de miere cu lapte cald și bea-l pentru a calma durerea.

Cumpără sutiene sport în locul sutienelor de maternitate


Dacă ești însărcinată, forma corpului tău se schimbă și sunt șanse să nu te simți confortabl purâtnd vechiul tău sutien. Dar, în loc să cumperi sutiene de maternitate scumpe pe care nu le vei mai purta, investește într-un sutien sport bun ăe care îl poți folosi și după ce vei avea un copil.

Asigură-te că alegi un sutien care oferă suficient suport pentru sânii în creștere și optează pentru țesături ușoare care absorb transpirația și care vor ascunde orice scurgere de colostru cu care ai putea să te confrunți în timpul sarcinii.


Mănâncă o banană pentru a ameliora crampele picioarelor


Multe gravide se confruntă cu dureri brusce și adcuțite de picioare, care se întâmplă de obicei noaptea.

Orice, de la o deficiență de vitamine până la modificări ale metabolismului, poate duce la aceste crampe dureroase, care sunt deosebit de frecvente la sfârșitul sarcinii.

Pentru a scăpa de această senzație neplăcută, adaugă câteva banane în dieta ta. Pe lângă faptul că sunt o gustare perfect sănătoasă, bananele sunt pline de magneziu, potasiu și calciu, nutrienți esențiali care pot ajuta la ameliorarea crampelor musculare.

Ține mereu lângă tine o sticlă de apă


A rămâne hidratată este absolut esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta generală, dar este deosebit de important în timpul sarcinii.

Apa ajută digestia și ajută la formarea lichidului amniotic în jurul fătului, iar medicii recomandă viitoarelor mămici să bea între 8 și 12 căni pe zi.

Dacă uiți să bei apă, investește într-o sticlă reutilizabilă pe care să o ții mereu lângă tine, astfel încât să-ți atragă atenția și să te motiveze să bei mai multă apă.

Fii creativă


Deși probabil că nu vei avea nevoie de o pernă de sarcină în primul trimestru de sarcină, sunt șanse să trebuiască ajustarea poziției tale de somn pe măsură ce burtica crește.

Burta ta în creștere pune presiune pe coloană și pe articulații, iar o pernă de sarcină îți poate oferi sprijin sub burtă și între picioare.


Cu toate acestea, dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe o pernă special concepută pentru a o folosi doar câteva luni, ia în considerare utilizarea unor articole pe care le ai deja acasă, cum ar fi o pernă obișnuită sau un colac gonflabil de piscină.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod