5 lucruri la care să fii atentă dacă eşti însărcinată iarna

Deshidratarea, temperaturile scăzute şi trotuarele îngheţate pot să te împiedice să te bucuri de sarcină. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată iarna?
„Dacă sunteţi însărcinată pe timp de iarnă trebuie să aveţi mai multă grijă de sănătate şi să evitaţi expunerea la frig. De asemenea, îmbrăcaţi-vă inteligent, cu mai multe straturi de haine pe care să le puteţi da jos foarte repede atunci când intraţi într-o încăpere, pentru a nu transpira”, spune dr. Silviu Iștoc, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală şi Chirurgie Ginecologică Minim Invaziva şi la Clinica ProVita.

Iată sfaturile dr.
Silviu Iștoc pentru a avea o sarcină lipsită de probleme în această iarnă:

1. Evită deshidratarea

Aerul din timpul iernii poate fi într-adevăr uscat, iar atunci când intri şi ieşi din clădiri este posibil să te supraîncălzești şi să transpiri. Deshidratarea poate provoca probleme la nivelul organismului, de aceea este foarte important să bei multă apă.


2. Nu este deloc plăcut să fii afară

Cea mai recomandată formă de exerciţiu pentru femeile gravide este mersul pe jos, dar când temperaturile sunt scăzute, este mai bine să rămâi în casă şi să alegi un alt tip de exerciţii, întrucât activitatea fizică te poate ajuta să scapi de durerile de sarcină. Înscrie-te la o serie de cursuri concepute pentru viitoarele mămici.
Yoga este o alegere excelentă pentru femeile gravide deoarece poate ajuta la atenuarea durerii spatelui şi chiar te poate ajuta să vă controlezi respiraţia, ceea ce este extrem de util atunci când vei naşte.


3. Germenii sunt peste tot!

Atenţie la igiena mâinilor mai ales în perioada sarcinii. Evită să-ți atingi nasul şi gura după ce ai pus mâna pe butonul liftului sau pe uşa blocului. Este indicat să te speli foarte des pe mâini, iar atunci când nu o poți face, asigură-te că ai un dezinfectant în geantă.


4. Atenţie la trotuare!

În această perioadă ești mai predispusă la cădere, deoarece sarcina va schimba centrul de greutate şi, deşi rareori, o lovitură a abdomenului duce la complicaţii, este posibil să-ți complici starea dacă vei suporta o căzătură. Asigură-te că porți cizme bune, de susţinere şi nu tocuri înalte.


5. Poartă hainele potrivite!

Este distractiv să cumperi haine pentru femei însărcinate, dar hainele de iarnă pot fi prea grele şi incomode. Alege un model care să-ți permită să te mişti cu uşurinţă, dar să-ți ţină şi de cald.
Evită hainele prea strâmte, care să-ți provoace dureri şi optează pentru pulovere supradimensionate şi lejere.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod