Școala feministă și egalitatea de gen feminin

Cred că nimic nu-ți poate face somnul să fugă la miezul nopții mai bine ca ”Nu mai suport feminismu` ăsta!” din gura copilului de 12 ani (sex masculin).
Fix asta am auzit din gura lui în creierii nopții… Și i-am cerut să dezvolte ideea.
Așa am aflat că școala în care învață el e foarte feministă: ”M-am săturat de școala asta foarte feministă!”. Nimic rău, nu-i așa? Stați un pic…
Ce te face să crezi că e foarte feministă? îl întreb.
Și începe o lungă poveste. Am să redau mai jos, scurt, pe capitole:
 

Bătaia e ruptă din Raiul fetelor doar

 
Dacă o fată dă într-un băiat, nu i se întâmplă nimic fetei (iar la clasa lui, cazuri de acest gen chiar sunt.
Și nu cu dat în joacă, ci cu dat serios, cu vânătăi!)
Dacă băiatul spune că fata X îl lovește, reacțiile profesorilor sunt cel mult cu zâmbet și cam atât, i se spune băiatului că nu e grav, că nu avea cum să-l bată fata X, ba chiar că nu e frumos să pârască fetele.
În schimb, dacă un băiat dă într-o fată, e capăt de țară, se ține teorie pe violență, se ajunge, în unele cazuri, și la director.
 

Fetele au voie să nu servească educație fizică

 
Dacă o fată spune că nu poate face sport, este invitată să ia loc pe bancă sau chiar să plece la clasă unde e liberă să facă ce vrea ea.
Dacă un băiat spune că are o problemă și nu poate face sport, lucrurile nu mai stau deloc așa, e invitat la loc în formație și pus la exerciții. Plus că fetele pot evita anumite exerciții, pe când băieții nu au cum. 
Și, tot cu legătură cu sportul, fetele au voie să zică de băieți că sunt grași, pe când băieții nu pot zice despre ele că sunt grase, invers nu se poate!
 

Pentru unii mumă și pentru alții ciumă

 
Caz concret: o fată de la ei din clasă a copiat la mai toate lucrările/tezele etc.
După ce a luat note mari, le-a fluturat la toți victoria peste față, lăudându-se că ea a copiat, nu ca ei! Când niște băieți i-au zis că îi vor spune dirigintei despre asta, lucrurile au luat cu totul și cu totul alt aspect. Așa a apărut amenințarea: ”Dacă mă spui, o să-i spun că mi-ai pus mâna pe țâțe, iar doamna dirigintă o să mă creadă pe mine pentru că sunt fată!”. Băieții i-au spus dirigintei, ea a spus povestea atingerii și, prin urmare, s-a uitat de copiat… Amenințarea a funcționat și a devenit o regulă.
Fetele, deci, prezintă încredere by default, în timp ce băieții sunt, by default, niște mincinoși care urmăresc doar să pună mâna pe țâțe.
 
”Fetele vor să fim noi corecți cu ele, dar ele nu sunt corecte cu noi” a fost concluzia lui.
 
Eu încă n-am o concluzie, i-am spus că o să mă gândesc la aceste lucruri și i-am cerut voie să le scriu.
QED
 

Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod