Dragă mamă, fiul tău te iubește

I se luminează față când îl vede că intră pe ușă. Locuiește aproape de ea, dar nu o vizitează prea des.
Imediat după ce s-a mutat singur venea de câteva ori pe săptămână, dar cu timpul vizitele s-au tot rărit, la fel și telefoanele. 

I-a fost foarte greu când el a plecat de acasă și spera în adâncul sufletului să se întoarcă, să spună că nu-i place să stea singur, că nu se descurcă să-și facă de mâncare sau cine știe ce alt motiv. Nu s-a întors... Pe de-o parte era mândră de el, dar tot simțea acel gol în stomac când își amintea că nu mai e acasă și se întreba mereu în gând "Oare ce face? O fi mâncat ceva azi?". De multe ori îl suna să-l întrebe, iar el îi răspundea de fiecare dată că îl stresează cu atâtea întrebări. 

În continuare nu-i venea să creadă că băiatul ei a plecat de acasă.
Când a trecut timpul? El e băiețelul acela care era mereu lipit de ea, care îi spunea că e cea mai frumoasă mămică din lume, care îi desena felicitări cu inimioare de 8 Martie și nu adormea niciodată fără să se joace cu mâinile prin părul ei. El e băiețelul acela care îi spunea că "miroase a mami" atunci când o strângea în brațe.

Acum s-a obișnuit. Știe că dacă are ceva să-i spună, trebuie să o facă scurt și la obiect. E mereu ocupat și când îi răspunde la telefon o anunță din start: "Zi repede, că am treabă". Iar dacă face greșeala să vorbească prea mult și să dea tot felul de detalii, i-o retează direct: "Nu vrei să-mi povestești când ne vedem? Acum chiar nu am timp".
Se supără puțin pe el și ar vrea să-i răspundă "Păi nu prea ne vedem". Dar e copilul ei. Cum să fie supărată pe copilul ei?

Simte cum se îndepărtează tot mai mult. Ar vrea să o strângă în brațe din când în când sau măcar s-o lase să-l pupe pe frunte, așa cum făcea când era mic. Dar el e mereu grăbit, ocupat, stresat, serios, iar ea se mulțumește doar să-i soarbă fiecare cuvânt și gest atunci când îl vede. 

Dragă mamă, fiul tău te iubește! Da, este ocupat. Vrea să le facă pe toate. E cu gândul la fata aceea frumoasă de care este îndrăgostit până peste cap și pe care vrea să o cucerească. Muncește mult pentru jobul ăla la care visează de când a terminat școala.
Lucrează ore în șir peste program și are de-a face cu oameni care îi scot peri albi. Visează în continuare la mașina aceea perfectă și este dispus să facă multe sacrificii pentru ca într-o zi să o poată avea. Iar după ce le obține pe toate, vrea și mai mult. Vrea să le ofere tot ce este mai bun copiilor lui, așa cum tu i-ai oferit lui. Se lovește de atâtea greutăți încât te-ai îngrozi dacă ți le-ar spune pe toate. Pentru că el trebuie să fie puternic, nu trebuie să arate niciun semn de slăbiciune sau teamă. Pe el se bazează întreaga lui familie, noua lui familie, iar el a învățat încă de mic că un bărbat nu trebuie să se lase copleșit de emoții. 

Și cu toate astea, fiul tău găsește timp să te iubească.
Ești mereu, acolo, într-un loc al minții lui, ești mereu în sufletul lui, oricât de departe ați fi sau oricât de mult timp a trecut de când nu ați vorbit. Pentru că tu i-ai dat puterea să facă tot ceea ce a plănuit. Pentru că dragostea și grija ta l-au transformat în bărbatul puternic care este astăzi. Chiar dacă nu ți-o spune și uneori uită să-ți arate prin gesturi mici, care ți-ar umple sufletul de bucurie, fiul tău te iubește.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod