Trăsăturile surprinzătoare ale copiilor născuți de mame care au peste 40 de ani

Daca încă nu ai găsit acea persoană specială care să te facă să-ți dorești să întemeiezi o familie, nu trebuie să disperi. Studiile spun că nașterea după 40 de ani poate avea beneficiile sale.
Sigur, exista si riscuri atunci cand ramai insarcinata mai tarziu in viata, iar asta e deja discutat la nivel global. Totusi, nu toate femeile isi permit sa ramana insarcinate la 20 si ceva de ani, iar altele pur si simplu reusesc sa duca la capat o sarcina mai tarziu in viata.

Daca incerci sa gasesti o perspectiva pozitiva asupra nasterii la o varsta mai inaintata – dupa 35-40 de ani – cercetatorii iti dau toate motivele sa fii optimista. Un studiu publicat in Population and Development Review a aratat ca acei copii nascuti de mame peste 40 de ani au cateva avantaje unice in viata.

Cercetatorii de la Max Planck Institute for Demographic Research and the London School of Economics au analizat 1,5 milioane de barbati si femei de origine suedeza, nascuti intre 1960 si 1991.

Ei au descoperit ca acei copii nascuti de mame care aveau aproximativ 40 de ani sau peste aveau tendinta sa fie mai inalti, sa aiba mai multe studii si rezultate mai bune la testele standardizate, comparativ cu copiii nascuti de mame mai tinere.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod