Prin ce se diferențiază sistemul japonez de educație

Poporul japonez este cunoscut pentru inteligența, sănătatea, politețea și bunăstarea sa. Dar de ce este această națiune atât de diferită de restul lumii? Poate că sistemul japonez de educație este un pilon esențial în ceea ce privește distincția acestui popor. Iată prin ce se diferențiază acesta!

Caracteristici diferite pe care le are sistemul japonez de educație


1. Maniere înainte de cunoștințe


În școlile japoneze, elevii nu dau examene până când ajung în clasa a 4-a. Aceștia dau doar teste. Se crede că scopul primilor trei ani de școală nu este de a judeca modul de învățare sau cunoștințele copiilor, ci de a dezvolta maniere bune și de a le dezvolta caracterul. Copiii sunt învățați să îi respecte pe ceilalți și să fie buni cu animalele și cu natura. Aceștia învață și generozitatea, compasiunea și empatia. În plus, copiii învață și calități precum auto-controlul și dreptatea.

2. Sistemul japonez de educație: Anul universitar începe pe 1 aprilie


În timp ce în restul lumii cele mai multe școli și universități încep anul academic în septembrie sau octombrie, în Japonia aprilie este luna care marchează începutul calendarului academic și al celui de afaceri. Prima zi de școală coincide adesea cu unul dintre cele mai frumoase fenomene naturale - înflorirea cireșilor.
Anul universitar este împărțit în 3 trimestre: 1 aprilie - 20 iulie, 1 septembrie - 26 decembrie și 7 ianuarie - 25 martie. Studenții japonezi au 6 săptămâni de vacanță în timpul verii. De asemenea, au pauze de două săptămâni în timpul iernii și primăverii.

3. Cele mai multe școli japoneze nu angajează oameni de serviciu sau îngrijitori


În școlile japoneze, elevii trebuie să facă curat în sălile de clasă, cantină și chiar și toalete. Atunci când fac curat, elevii sunt împărțiți în grupuri mici, iar sarcinile atribuite se rotesc pe tot parcursul anului. Sistemul japonez de educație consideră că această cerință de a face curat după ei îi învață pe elevi să lucreze în echipă și să se ajute reciproc.
În plus, făcând efort, măturând și ștergând, copiii învață să respecte propria muncă și munca altora.

4. Prânzul la școală este pe un meniu standardizat și consumat în sala de clasă


Sistemul educațional japonez face tot posibilul pentru a se asigura că studenții mănâncă preparate sănătoase și echilibrate. În liceele publice, masa de prânz pentru elevi este gătită în conformitate cu un meniu standardizat dezvoltat numai de către bucătari calificați și de profesioniști din domeniul sănătății. Toți colegii de clasă mănâncă în clasă împreună cu profesorul. Acest lucru ajută la construirea relațiilor pozitive dintre profesor și elevi.

5. Sistemul japonez de educație: Aproape toți elevii trebuie să poarte uniformă școlară


Aproape toate liceele le cer elevilor să poarte uniforme școlare. În timp ce unele școli au propriile uniforme, uniforma școalară tradițională japoneză constă într-un stil militar pentru băieți și un costum marinar pentru fete.
Această politică a fost adoptată pentru a elimina barierele sociale în rândul elevilor și pentru a-i face să intre într-o stare de lucru. În plus, purtarea unei uniforme școlare contribuie la promovarea unui sentiment de comunitate în rândul copiilor.

6. Rata de participare la școală în Japonia este de aproximativ 99,99%


Probabil că și tu ai chiulit de la vreo oră în liceu. Cu toate acestea, studenții japonezi nu ratează niciun curs și nici nu întârzie vreodată la ore. În plus, în jur de 91% dintre elevii din Japonia au dezvăluit că nu au ignorat niciodată profesorul care le preda o lecție. Întrebarea este câte alte țări se pot lăuda cu astfel de statistici? Iar viitorul elevilor din Japonia este stabilit de un singur test, care este dat la sfârșitul liceului. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod