La ce să te aștepți de la fiul tău la vârsta de 18 ani

Atunci când devii mamă, timpul începe să treacă foarte repede. Încerci din răsputeri să-l încetinești, însă nu cunoști nicio soluție care să oprească trecerea sa. Iar într-o zi îl vezi pe copilul tău că se transformă într-un tânăr de 18 ani.
În același timp, îți dai seama că, indiferent de vârstă, va avea întotdeauna nevoie de tine. Indiferent cât de mare va fi, vei fi prezentă mereu în viața sa și îl vei ajuta de fiecare dată când va avea nevoie. Probabil că nu te aștepți ca cei 18 ani să treacă atât de repede. 

Fiul tău are 18 ani? Iată la ce ar trebui să te aștepți!


La vârsta de 18 ani, fiului tău îi place să creadă că este adult, până când îi aduci aminte că încă stă cu tine. Și că îi plătești factura la telefon. Își va spăla singur rufele, dar te va întreba cum să calce o cămașă. Când are 18 ani, fiul tău poate dormi până la prânz dacă îl lași.
La această vârstă îți va oferi cele mai frumoase îmbrățișări și îl vei ține mai mult în brațe, savurând fiecare moment. 

La 18 ani, veți râde împreună clipuri amuzante și la poze de pe internet. Însă este și vârsta la care te vei îngrijora cu privire la viitorul său. Îți va topi uneori inima trimițându-ți un mesaj în care îți spune că te iubește. Tot va trebui să-i aduci aminte să facă curat în camera sa și să arunce sticlele goală de apă care au primit rezidență acolo. Tot la 18 ani te vei ruga să fie în siguranță de fiecare dată când se urcă în mașină și pleacă.

La vârsta majoratului fiului tău, vei fi norocoasă dacă îți răspunde la mesaje.
Iar dacă o va face, probabil că va fi monosilabic. Cu toate că te vei bucura și de un răspuns monosilabic, tot te vei supăra puțin că nu rupe mai mult din timpul său pentru a-ți spune mai multe despre ce face. La 18 ani, îți va tăia respirația atunci când îl vei vedea trece prin cameră. 

La această vârstă, nu va vrea să-ți asculte sfaturile. Probabil că va avea și o prietenă, iar tu vei întreba dacă ai un copil suficient de mare pentru a avea o prietenă. Iar apoi îți vei aduce aminte de prieteniile tale de la vârsta lui și îți vei face și mai multe griji. La 18 ani, nu va mai fi niciodată mâncare în casă, chiar dacă vei cheltui destul de mulți bani pentru alimente.
La aceeași vârstă, va crede că știe totul. Îl vei vedea cum se bucură și îți va aduce aminte de momentele când era mic. Vei vedea băiețelul acela mic cu sclipire în privire și zâmbet pe față, iar acel lucru te va face să zâmbești și să plângi în același timp.

Este o vârstă a schimbării, a maturizării. Însă dragostea pentru fiul tău nu se va schimba niciodată. Chiar dacă inima ta va suferi atunci când va pleca de acasă, se va umple cu mai multă iubire și mândrie decât a făcut-o vreodată. Când fiul tău are 18 ani, îți dai seama ce privilegiu este să fii mama lui și îți dai seama cât de mult ți-a plăcut să-l privești cum crește.
Deși inima ta este tristă, este și încântată pentru ceea ce urmează. Dar, mai presus de toate, te vei bucura că ai avut acest dar în viața ta, știind întotdeauna că într-o zi va trebui să-l privești cum pleacă și își trăiește viața.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod