De ce mamele severe au copii mai buni

Cât de severi erau părinții tăi cu tine atunci când ai crescut? Îți spuneau să faci curat în cameră, temele și să te concentrezi la viitorul tău în fiecare zi? Mulți copii au crescut alături de mame stricte. Potrivit experților, mamele severe au copii mai buni. Deci, dacă mama ta a fost strictă, vei ajunge să îi mulțumești în cele din urmă.

Care este motivul pentru care mamele severe au copii mai buni?


Erica Rascon, profesoară la Universitatea din Essex, a realizat un studiu care a demonstrat că mamele severe au copii de succes și că oamenii de succes au mame foarte stricte. Studiul a analizat datele provenind de la mai mult de 15.000 de copii, cu vârstele cuprinse între 13 și 14 ani, între 2004 și 2010. Potrivit lui Rascon, măsurarea așteptărilor din acest studiu reflectă o combinație de aspirații și credințe cu privire la probabilitatea accesului la învățământ superior declarată de majoritatea părinților, în cele mai multe cazuri de către mame.

Copiii ale căror mame au avut așteptări mari au fost mai încrezători și au avut o evoluție mai bună.
Rezultatele studiului au arătat că fetele care au avut mame severe au prezentat un risc cu 4% mai mic de a rămâne însărcinate prematur. Copiii care au avut mame severe au avut, de asemenea, mai multe șanse să termine facultatea și să găsească un loc de muncă bun. Poate suna nerealist, dar mamele exigente și stricte au copii mai buni.

În multe cazuri, avem succes făcând ceea ce vrem, chiar și împotriva sfaturilor părinților noștri. Dar, indiferent cât de mult încercăm să evităm sfaturile părinților, orice recomandare influențează deciziile pe care le luăm, chiar dacă extrem de subtil.
Însă noi tot credem că sunt extrem de personale.

Majoritatea copiilor consideră că mamele stricte sunt dușmanii lor în timp ce cresc, dar își dau seama mai târziu în viață că nu le voiau decât binele. Atunci când crești, recunoști și apreciezi tot efortul pe care l-a făcut mama ta pentru a te ajuta și vei încerca să adopți aceeași abordare pentru copiii tăi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod