Cel mai greu moment atunci când faci ultimul copil

Când ești sigură că nu vrei să mai faci copii, când știi că nu ai mai putea să ai grijă de încă un copil, când ești convinsă că ai adus ultimul copil acasă, ai de-a face cu un sentiment greu de explicat.
Nu este vorba că o să îți fie dor de un nou-născut sau de alăptatul în timpul nopții, sângerările postpartum, programul de somn haotic, schimbarea scutecelor. Nu, nu este vorba despre aceste lucruri. Iată care este cel mai greu moment atunci când faci ultimul copil!

Care este cel mai greu moment atunci când faci ultimul copil?


Nu vei mai anticipa niciodată sosirea unei ființe mici pe care abia aștepți să o cunoști. Nu vei mai anunța nașterea unui bebeluș și nu îi vei mai face cunoștință pentru prima oară cu familia.
Nu vei mai avea acea liniște specială când doarme un nou-născut în casă. Nu vei mai sta toată ziua în pijamale acasă, având grijă de noua ta adiție mică la familie. 

Când ajungi la sfârșitul unui capitol care include unele dintre cele mai frumoase momente din viața ta, este dificil. Sunt acele momente la care te gândești și îți dau lacrimile. Acele momente pentru care ești nostalgică. Acele momente pe care încerci cu disperare să le imortalizezi în imagini și clipuri video.
Este sfârșitul unui capitol care cuprinde cele mai bune părți ale vieții scoase în evidență. Dulceața unui copil, tandrețea unei mame emoționate, entuziasmul unui frate mai mare. Modul în care vizitatorii vorbesc în șoaptă atunci când vin să aducă flori. Modul în care familia și prietenii vin în vizită, trimit felicitări și ajută. Felul în care îți iubești partenerul atunci când îl vezi că îl privește în ochi pe cel mic. Modul în care ții în brațe acele brațe și picioare mici este suficient pentru a-ți face inima să explodeze de bucurie.

Întotdeauna îți va fi dor de acest capitol, chiar dacă abia aștepți să scapi de scutece și să nu îți mai faci probleme cu privire la programul de somn sau la orarul de hrănit copilul.
Îți va fi dor să te uiți la primul meci de fotbal al copilului sau de momentul în care învață să citească. Să îi auzi conversațiile și să îți spună că îi pare rău pentru o greșeală, fără a-i spune tu ceva. Să îl vezi cum crește. Îți va fi dor de acele zile frumoase de la început. Acele zile grele, dar prețioase. Momentele ale căror detalii probabil că nu le mai ții minte, dar nu vei uita niciodată sentimentul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod