10 lucruri pe care numai mamele de băieți le înțeleg

Mamele de băieți au parte de o experiență cu totul diferită față de mamele de fete.

Pe lângă faptul că nu își ocupă timpul cu activități mai mult sau mai puțin feminine, relația cu băieții le poate învăța lucruri cu care nu au avut ocazia să interacționeze până în prezent.

Dacă te numeri și tu printre mamele de băieți, probabil că nu îți sunt tocmai străine lucrurile de mai jos:

1. Deții drepturile exclusive de a fi singura femeie din casă.

Nu trebuie să te cerți cu nimeni pe trusa de machiaj și pe accesorii, nu ai probleme în sortarea lucrurilor pentru spălat și nu mai există o altă fată în casă, care să aibă probleme în acea perioadă a lunii. Cu alte cuvinte, mai puțină treabă pentru tine și mai mult timp de petrecut cu cei dragi.

 

2. Ai o mulțime de “iubiți“.

Dacă tații de fete au relația lor specială cu cele mici, tu ai parte de întâlnirile cu băieții tăi. Cu toate că o prezență feminină se crede că este mai înțelegătoare, prietenia cu bărbații din casa ta este magică.

Ca să nu mai spunem că te pot salva de păianjenul acela de pe perete sau pot deschide borcanul acela încăpățânat.

 

3. Gătești mult.

Familia ta are nevoie de multă energie, așa că trebuie să gătești mai mult. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poți cere ajutor de la cei dragi.

 

4. Îți place să faci cumpărături pentru fetițele nou-născute.

Ți-ar fi plăcut să alegi una dintre acele rochițe adorabile în culori pastelate, dar nu a fost nevoie? Prietenele tale îți pot da ocazia de a-ți satisface setea de cumpărături pentru fetițe.

 

5. Nu ai parte de prea multă dramă în casă.

Băieții au obiceiul de a spune lucrurilor pe nume, fără prea multe artificii. Chiar dacă se mai ceartă, ajung întotdeauna la o soluție, care nici nu te include de multe ori.

 

6. Ai nevoie de mai puțin timp să pregătești pe toată lumea să iasă din casă.

Nu trebuie să împletești părul nimănui, să asortezi pantofii sau gentuțele. Chiar dacă și băieții tăi au un simț estetic dezvoltat, acestora le ia mult mai puțin timp să fie gata.

 

7. Creativitatea îți influențează relația cu copiii.

Este o provocare mai mare pentru tine să întărești relația cu băieții, însă jocurile existente și creativitatea ta îți stau întotdeauna la îndemână.

 

8. Știi că nu toți băieții sunt la fel.

Există diferențe majore în personalitățile oamenilor de același gen. Băieții tăi vor deveni oamenii care îți dorești să ajungă, dacă educația pe care le-o oferi este cea potrivită.

 

9. Definiția ta pentru “distracție“ este mai complexă decât a altor mămici.

Definiția băieților pentru distracție include măști urâte, săbii de jucărie, haine murdare de la fotbal și nu numai. 

 

10. Ai o putere extraordinară când vine vorba de educarea copiilor în ceea ce privește violența în familie și egalitatea între genuri.

Îi poți învăța pe copiii tăi cum să se poarte cu femeile și le poți modela comportamentul, astfel încât această educație să le contureze personalitatea. 

Mamele de băieți sunt extraordinare, iar responsabilitatea lor este enormă: de ele depinde ce fel de bărbat va deveni copilul de azi.

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod