Bebeluş

Bebelușii care se nasc cu capul mare vor fi mai inteligenți

Conform unui studiu condus de Uk Biobank, mărimea chiar contează atunci când vine vorba de a determina cât succes va avea în viaţă un copil. Cel puţin când vine vorba de mărimea craniului lor.
După cum spune Babble.com, studiul arată că cei mici vor avea un viitor de succes dacă au capul mai mare.

Conform studiului, oamenii de ştiinţă au făcut această descoperire în timp ce examinau legătura dintre iq, sănătate şi gene. Studiul s-a realizat pe baza probelor adunate de UK Biobank de la 502.655 persoane cu vârsta cuprinsă între 37 şi 73 ani. Măsurăturile fizice, probele de urină, sânge şi salivă au fost colectate în perioada 2006-2010 de la persoane aflate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Cu ocazia analizării informaţiilor obţinute de la 100.000 de britanici, s-a constatat că bebeluşii/copiii cu o circumferinţă mai mare a capului (aproximativ 35- 35,5 cm) au şanse crescute de a obţine o diplomă, obţinând punctaje mai mari la teste verbalo-numerice.

"Aceste rezultate demonstrează existenţa unei legături strânse între mărimea creierului şi abilităţile cognitive rezultând o persoană mai uşor de educat" a concluzionat studiul.

Desigur că şi genetica, educaţia primită de la părinţi, mediul înconjurător şi alţi factori influenţează nivelul intelectual al unui copil, dar acest studiu poate constitui o bază pentru cercetări ulterioare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod