Premergătoarele pentru copii ar trebui evitate, conform experților în sănătate

Părinții sunt sfătuiți să evite premergătoarele pentru copii și sistemele pentru sărit, deoarece copiii lor sunt supuși riscului de rănire și întârzieri în dezvoltare.
SA Health și Kidsafe au lansat o campanie pentru a conștientiza părinții cu privire la pericolele pe care le pot avea dispozitivele acestea.
 

De ce ar trebui evitate premergătoarele pentru copii?


Conform SA Health, nu este neobișnuit să vezi bebeluși și copii cu întârzieri în dezvoltare asociate cu folosirea premergătoarelor și sistemelor de sărit pentru copii. Timpul excesiv petrecut în aceste dispozitive îi învață pe copii să se ridice pe vârfuri, cauzând o contracție a mușchilor și afectând abilitatea acestora de a merge.
Și, în unele cazuri, este nevoie de recuperare sau de operație.

Bebelușii ratează momente importante pe podea atunci când petrec prea mult timp în premergătoare, precum etapele importante de dezvoltare, cum ar fi târâtul. Există, de asemenea, un risc crescut de rănire pentru copii, în unele cazuri aceștia chiar s-au răsturnat sau au căzut pe scări în timp ce erau în premergătoare. În dispozitivele care îi ajută să sară, vătămările pot apărea dacă degetele copilului rămân blocate în lanțuri, dacă se lovesc de pereți sau obiecte, precum și dacă bebelușul este împins de un alt copil.

În schimb, sunt recomandate leagănele pentru copii sau scaunele, mesele pentru diferite activități și timpul petrecut pe podea.
Mulți părinți au crezut că premergătoarele și dispozitivele de sărit ar putea ajuta copiii să se dezvolte mai repede, dar acestea au făcut contrariul. Bebelușii ai căror mușchi s-au contractat din cauza dispozitivelor au avut nevoie de recuperare, urmată de operație în unele cazuri. Acest lucru înseamnă că bebelușul nu poate face baie sau activități normale, așa că posibilitatea de a evita acest lucru este foarte importantă. 

Timpul pe podea este cea mai bună opțiune pentru copii


Se pare că timpul petrecut pe podea reprezintă cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții pentru a ajuta dezvoltarea copilului. Astfel, pot învăța să se târască și să se ridice în picioare.
Premergătoarele pot fi periculoase deoarece le permit copiilor să se miște repede prin casă și să aibă acces la lucruri și locuri care nu sunt accesibile în mod normal. Există riscul ca bebelușii să se ardă dacă ajung la băuturi fierbinți, cuptor sau radiatoare. Există riscul să se otrăvească dacă au acces și înghit produse de curățare sau medicamente.

Bebelușii pot suferi leziuni grave atunci când nu sunt supravegheați în premergătoare. Nu-l scăpa din ochi pe copil atunci când utilizează un astfel de dispozitiv și asigură-te că toate zonele periculoase din casă sunt blocate. 

Premergătoarele au fost inventate în 1910 în Canada, unde au fost interzise din 2004.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod