Cum speli părul bebelușului tău

Ritualurile de îmbăiere prezintă un mic motiv de îngrijorare pentru proaspetele mămici, care au senzația că este un proces complicat sau riscant. Sau dacă nu, că va crea cu certitudine disconfort bebelușului.
În primul rând, cât de des trebuie să faci asta? Nu e nevoie să speli scalpul bebelușului în fiecare zi, cu excepția cazurilor în care are o problemă de sănătate și acesta este sfatul medicului. Pe de altă parte, poți spăla doar uneori creștetul cu apă călduță sau chiar și numai cu un prosop umezit, dacă nu constați nevoia de a opta pentru aplicarea șamponului.


Dacă folosești o cădiță pentru bebeluși, poți uda părul copilului cu ajutorul unui mic vas cu apă, care să te ajute să torni precis.
Altfel, poți să îți susții cu ușurință bebelușul pe un braț și să îi permiți capului să ajungă în contact cu apa. Adaugi o picătură de șampon, îi masezi scalpul cu delicatețe și apoi clătești fie folosindu-te de vas, fie așezând copilașul din nou pe braț. 


Pentru a usca părul bebelușului, folosește un prosop uscat. Nu este recomandată folosirea uscătorului de păr, fiindcă nu numai că poate deranja bebelușul prin zgomotul pe care îl face, dar poate să îi bruscheze firele de păr și chiar și pielea capului prin expunerea la o temperatură prea mare.
Dacă devine necesar să pieptăni părul micuțului, asigură-te că folosești o perie specială pentru nou născuți. 


Când alegi șamponul, este important să ții cont de gamele variate de cosmetice destinate bebelușilor și să te asigur că PH-ul este de 5,5, adică neutru. Orice alt produs în afară de cele speciale pentru copii pot provoca iritații, alergii sau dermatite. Șamponul pentru copii nu irită nici ochii, în cazul în care intră în contact cu aceștia. 


Dacă remarci cojițe la nivelul scalpului sau un exces de sebum, este total normal.
Această reacție apare în urma reglării hormonale dintre bebeluș și mamă, care a avut loc în timpul sarcinii. Pe bebeluș nu îl deranjează și de obicei trece cu timpul, deci nu e niciun motiv de îngrijorare. Dacă vrei să îl ajuți să depășească mai repede această situație, folosește ulei de migdale sau ulei special pentru bebeluși. 


Poți schimba produsele cu care îți toaletezi copilul pe măsură ce acesta crește. Dacă optezi pentru produse neutre, le poți folosi pe o perioadă chiar îndelungată, pentru că nu faci decât să te scutești de agenți duri de curățare care se regăsesc în majoritatea produselor de curățare pentru adulți.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod