Iubire fara suferinta

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule...

Oare dragostea este cea care ne face sa suferim sau noi suntem cei care suferim din dragoste? Daca ne incredem in ceea ce oamenii spun ca traiesc, putem enumera destule suferinte aparent legate de dragoste.

- Suferim pentru ca iubim?
- Suferim pentru ca nu suntem iubiti?
- Suferim pentru ca nu putem iubi?
- Suferim pentru ca nu ne vedem dragostea recunoscuta si apreciata?
- Suferim pentru ca ne facem griji din cauza celor pe care ii iubim?
- Suferim pentru ca ne plictisim de cei pe care ii iubim?

De ce suferim pentru ca iubim?

O cercetare indelungata, insotita de observatii, discutii si reflectii m-a facut sa constat ca atunci cand suferim din dragoste, aceasta nu este niciodata cauza suferintelor noastre. Intr-adevar, este imposibil sa suferi din pricina dragostei. Totusi, majoritatea oamenilor pretinde contrariul.

Dragostea este un fenomen care reprezinta placerea, afectiunea pentru cineva sau pentru tine insuti. Inseamna libertate, plinatate, pace si seninatate. Nu putem suferi din dragoste. Daca suferim, altul este motivul.

Confuzia intre scop si mijloc

Una din marile probleme care impiedica exprimarea unei dragoste fara suferinta este confuzia, in mintea noastra, intre scop (sa iubim si sa fim iubiti) si mijlocul sau mijloacele pe care le folosim in acest scop. Scopul meu cel mai important este probabil sa fiu fericit. Mijlocul pe care il folosesc pentru a-l atinge consta, de exemplu, in a juca badminton doua seri pe saptamana. Intr-adevar, scopul meu este sa fiu fericit si mijlocul pe care il utilizez consta in a juca badminton. Nu este decat un mijloc printre multe altele.

Totusi, cand nu pot sa-mi practic sportul preferat, sunt nefericit. In loc sa folosesc un alt mijloc pentru a-mi atinge scopul, cand ma regasesc singur, ma izolez si astept, in suferinta, sa treaca aceasta perioada.

Comportamentul meu este normal; in schimb este total denaturat. Scopul meu nu este sa joc badminton, ci sa fiu fericit. Badmintonul este doar mijlocul pe care l-am ales dintre multe altele, pentru a-mi atinge obiectivul, adica fericirea.

Dar confuzia intre scop si mijloc ma face s-o iau pe una drept cealalta. In mod progresiv, scopul aparent devine badmintonul, si nu fericirea. Insa, in strafundul fiintei mele, adevarata ambitie consta in a fi mereu fericit.

Atat timp cat va dura confuzia intre scop si mijloc, nu voi putea fi cu adevarat fericit. Trebuie neaparat sa fac ordine in ganduri si sa disociez cele doua notiuni. Pentru majoritatea dintre noi, cautarea fericirii este confuza si, aceasta, de mult timp. Pentru a trai o dragoste fara suferinta, trebuie sa fim constienti de ea si sa ne straduim neincetat sa eliminam confuzia dintre scopul nostru si mijloacele pe care le folosim pentru a-l atinge.

Dar ce este dragostea?

Cred sincer ca exista o energie pe care o putem numi "dragoste". Am totodata convingerea ca aceasta energie nu iubeste, sau, daca preferati, ea iubeste tot. Inglobeaza atat persoanele pe care le consideram urate, cat si pe cele asa-zis frumoase. Este prezenta atat la batrani, cat si la tineri. O regasim la bolnavi si la oamenii sanatosi, Leprosul poate sa iubeasca si sa fie iubit. Persoana cea mai grasa poate sa iubeasca si sa fie iubita. Dragostea nu este selectiva cum suntem noi foarte adesea.

Dar mai cred ca etichetam prea multe fenomene cu numele de "dragoste" si ca din aceasta cauza, suferim adesea "din dragoste". Iata o problema majora daca vrem sa avem parte de bucuriile si binefacerile dragostei.

Dificultatea consta in faptul ca, daca noi credem ca dragostea este esentiala pentru viata noastra, si cred ca acesta este un lucru adevarat, vom face totul pentru a o cauta si a o pastra. Dar daca, din nefericire, nu stim exact ce este dragostea, cum vom face sa o recunoastem? Atentie, un raspuns precum: "Nu va faceti griji, o voi recunoaste cand o voi intalni!" nu poate decat sa ne duca la suferinta.

Daca nu stim ce este dragostea, cum sa facem sa o recunoastem si sa o deosebim de fenomenele care ii seamana? Astfel, nu putem nici macar sa avem incredere in cineva care pretinde ca poate sau vrea sa ne-o ofere, pentru ca nu putem sti daca ceea ce ne ofera este sau nu dragoste.

Pentru a intelege si poate pentru a descoperi dragostea, trebuie sa incepem prin a recunoaste si a admite ceea ce nu este. Daca aceasta etapa pare clara pentru mai multi dintre noi, ea poate produce teama catorva persoane care stiu inconstient ca ceea ce numesc ele "dragoste" nu este in realitate asa ceva. Dar, din moment ce nu cunosc alte tipuri de dragoste sau alte moduri de a trai, le este frica sa se regaseasca in fata unui vid cand admit ca ceea ce traiesc nu este dragoste.

Ce ne face sa suferim nu este dragostea, nici efectele sale secundare. Daca suferiti pentru ca iubiti, se intampla pentru ca ceea ce traiti nu este dragoste.

Preluate din volumul "Iubire fara suferinta" scrisa de Gloria Tate, aparuta la Editura Niculescu in traducerea Silviei Anghel

 

Comentariile 1-50 din 261

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rebecaaa pe 6 Dec 2010, 11:44
    Hello

    Nu mai vb nimeni? Ce v-a adus mos Nicolae? Deny, ai fost cuminte?

    0
    0

  • Denisia pe 29 Nov 2010, 22:58
    pt angy

    petele acelea de pe gat care zici tu ca`ti apar..pot avea si o cauza endocrinologica...cel mai bine e sa consulti un medic...sa vezi daca e ceva de cauza cunoscuta sau idiopatica...:)

    0
    0

  • Denisia pe 29 Nov 2010, 22:57
    BACK

    am revenit printre voi...:) am citit in seara asta primele mele comentarii...de acum 2 ani...aproape 3...si totul e skimbat...:) ma bucur ca inca se mai foloseste si acest site..sper sa continuam conversatiile aici..si sa legam noi prietenii!! cel putin...eu si Rebeca am ramas prietene si vorbim la telefon:) ne este bine acum...:D ma bucur pentru toti care cer un ajutor ..iar daca putem sa va ajutam o vom face cu cea mai mare placere...poate un sfat , o incurajare, orice !!!

    0
    0

  • Rebecaaa pe 29 Nov 2010, 10:37
    Mi-am schimbat profilul

    Sunt aceeasi Rebeca dar cu mai multi ''aa'' . Va pup

    0
    0

  • Rebeca pe 29 Nov 2010, 10:35
    Hello!!! Deny???

    Deny???.......................................

    0
    0

  • Rebeca pe 29 Nov 2010, 10:23
    VA ASTEPT CU NOI COMENTARII ! ! !

    VA ASTEPT CU NOI COMENTARII ! !

    0
    0

  • Rebeca pe 29 Nov 2010, 10:21
    Fara suferinta!!!

    Salutare fete si baieti .... In sfarsit pot sa vin cu ceva nou sa va povestesc, care nu are nici o legatura cu SUFERINTA! In sfarsit ... am scapat de ea ... sunt fericita! Va doresc si voua din tot sufletul sa va fie bine, si mi-as dorii sa ne reluam discutiile, sa vad cum sunteti ficare, cat de bine va e! Sa stiti k sunt fericita! Am un barbat alaturi de mine care ma iubeste, ma respecta, ma face fericita dar si eu ii ofer acelasi lucru! Si cand recitesc ceea ce am scris, nu-mi vine sa cred k am putut sa fiu asa fraiera, k am putut sa vars lacrimi pt unul care nu merita ... chiar nu merita!

    0
    0

  • Rebeca pe 29 Nov 2010, 10:10
    Pt anonim

    Ce s-a intamplat?

    0
    0

  • anonim pe 8 Oct 2010, 04:54
    urgent

    lasatimi si mie un idd urgentt cineva cu experienta am o problema mare de tot rebeca oricine am vazut ca e bine oricine va rog sunt maxim de rau :(:*::*:*:

    0
    0

  • alles pe 5 Mar 2010, 01:29
    pt alina si angi

    http://www.dianaoana.blogspot.com

    0
    0

  • Rebeca pe 11 Ian 2010, 09:22
    Pt alynutzza si angi

    Ce s-a intamplat????

    0
    0

  • angi pe 24 Nov 2009, 16:47
    dragoste

    sufar din dragoste

    0
    0

  • alynutzza pe 23 Nov 2009, 16:26
    ajutati-ma

    buna..am si eu o problema..:( iubesc si incep sa cred ca numai sunt iubita..:((( ma ajutati si p mn cu un sfat?:(:(:( va implor

    1
    0

  • ioana pe 21 Aug 2009, 23:00
    oare cum sta treaba?

    Sa incep...il plac din clasa a 5-a si totusi tind sa cred ca si el avea aceleasi sentimente.3 ani mai tarziu am reusit, am fost cu el.relatia noastra a durat o luna si o saptamana, timp in care m-a prezentat multor prieteni ca fiind iubita lui.bineinteles ca au fost si probleme...fostul meu iubit este o persoana vicioasa...bea, fumeaza, injura, se bate si intra in tot felul de probleme.eu nu am suportat asta, mai ales ca pe mine ma cheama afara doar pe la ora 21, iar pe parcursul zilei statea la vreun km distanta de cartierul in care stam noi. adevarul este ca gelozia ma ardea si incercam sa comunic cat mai mult cu el pprin telefon, fara sa fiu stresanta.nu am mai suportat si i-am trimis un mesaj in care i-am scris ca relatia noasttra nu merge si ca nu are rost sa continuam asa sa ne vedem o ora pe zi...nu mi-a raspuns imediat, dar ziua urmatoare m-a sunat de pe un alt numar si mi-a vorbit foarte suparat, enervat si cu o voce impunatoare.a bagat si vreo doua injuraturi, dupa care mi-a inchis telefonul in nas.nu am apucat sa-i spun nimic asa ca am vrut sa-l sun pe numarul lui ca sa ii explic cum sta treaaba, dar mi-a respins apelul.am plans mult...mult, chiar foarte mult si acum ma mai gandesc la ce mi-a ramas...amintirea clipelor placute petrecute cu elcolegii de la scoala nu au stiut de relatia noastra, iar acum doua zile prietena mea mi-a spus ca se presupune ca a avut o relatie cu o colega de-a lui "i secret".am ramas socata si m-am intrebat daca nu cumva a avut acea relatie in timp ce a fost si cu mine.acum se mai baga in seama cu mine pe mess si uneori imi vine sa-l sun pentru ca nu suport sa nu stiu nimic de el...imi dau lacrimile cand ma gandesc si ma apuca un dor nebun.cateodata imi spune si ca ma iubeste, dar ma gandesc ca este beat...oaoare omul spune adevarul la betie?cat as vrea sa fie asa, sa stiu ca ma iubeste..macar sa tine un pic la mine, pe jumatate cat tin eu:x 8-> imi este tare greu sa-l privesc in ochi, de fapt imi este greu sa-l privesc si l 10 metrii distanta de mine.mereu imi cobor priviriea si ma uit in pamant si el ma trateaza cu o mare indiferenta..se mai uita si el doar cateodata.nu stiu cum face, dar ma innebuneste :)) sunt NEBUNA dupa el!!!:-l incerc si eu sa-i arat ca-l iubesc, dar strecor si iindiferenta, oare functioneaza? voi credeti ca ar trebui sa ma impac cu el?am uitat sa precizez faptul ca politia i-a interzis sa mai mearga in carterul in car statea el ziua cand era cu mine si acum sta numai in cartier si il vad foarte des, in fiecare zi chiar. mi-ar placea sa ma impac cu el, chiar imi surade ideea, dar ma si gandesc "sunt atat de proasta? sa ma impac cu el?din nou?:O"...va rog indrumati-ma si pe mie...:| :(

    0
    0

  • Rebeca pe 28 Iul 2009, 09:55
    ......................

    Dragostea nu tine cont de nimic, ea doar iubeste. Dragostea ne invata mult si invata multe de la noi. In dragoste nu te poti plictisi niciodata, pentru ca in fiecare zi descoperi ceva nou la cel de langa tine. Astfel povestile de dragoste reusesc sa isi pastreze aceeasi intensitate chiar si cu trecerea timpului, pe care o aveau la inceput.

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Iun 2009, 10:49
    Pt Roxana

    Asa e!Ai dreptate!

    0
    0

  • roxana pe 13 Iun 2009, 06:06
    pt Unu'

    akm o sa te miri de ce sar toate femeile cu gura pe tn... tocmai ce ai ilustrat imaginea femeii disperate si cicalitoare..dar ai uitat sa precizezi k mai presus de aceste defecte exista cineva kre are sentimente sincere pt tn..barbatzii se retrag knd vad vulnerabilitate ...nu inteleg de ce..cu totii avem dreptul sa ne exteriorizam..pakt k suntem nishte intolerantzi si traim atat de superficial! traim in lumea in kre ne-am creeat-o! trist

    0
    0

  • Rebeca pe 24 Mai 2009, 21:11
    Pt. Unu'

    Buna...Am citit comentariul tau si vad ca esti foarte pornit impotriva noastra!Ce ai?Cate fete dupa acest site au scris ca si-au parasit iubitii,ca si-au inselat iubitii ... cate? Cu ce te deranjeaza ca noi vrem sa vb aici,ai si tu dreptate,in felul tau poate si noi suntem rele,fiecare are partea lui de vina intr-o relatie...Nu stiu cum sunt celelalte fete,eu ma cunosc pe mine si nu ma incadrez nici pe departe in descrierile de mai sus pe care le-ai prezentat tu.Iar atunci cand tu spui ca si voi baietii plangeti dupa unele fete "ca noi",stiti de ce o faceti?Pt ca nici voi nu va alegeti bine persoanele,voi vreti fete versate,smechere,sa arate ca fotomodelele,sa fie de bani gata si normal ca astea se ridica cu pretentii,si normal ca astea dupa ce gasesc unul mai bun va lasa...ele vor mai mult,tintesc tot mai sus. Eu niciodata nu mi-am dorit asta,iar relatia mea e cel mai bun exemplu ... nu stiu daca intelegi tu ce vreau sa spun. Insa eu tot nu am inteles ce te-a suparat pe tine atat de mult?Cu ce te deranjeaza comentariile dupa acest site?

    0
    0

  • Rebeca pe 24 Mai 2009, 20:50
    Pt Ovidiu

    Buna Ovidiu,sincer imi pare rau ca te-am dezamagit,nu asta am vrut,dar eu am citit doar varianta Aurorei,nu aveam de unde sa stiu toate amanuntele si nici nu-mi permit sa cer mai multe informatii decat mi-i se dau...Dupa cum vezi asta e un site in care fiecare om intelege cum vrea ce se scrie aici ... Daca cineva vrea sa urmeze vreun sfat,e bine,daca nu la fel de bine ... Sau crezi ca daca eu am zis ceva,ea a pus repede in aplicare sfatul meu?Nu prea cred ... apropo tare faza cu "carcotasa",ms.

    0
    0

  • Unu` pe 23 Mai 2009, 15:24
    Pentru voi, fetele :)

    Salut, fetelor. Am intrat si eu pe aici sa citesc trasnaile voastre... am ras cu lacrimi la dialogul virtual dintre Aurore si Denisia... Draga Aurore: in primul rand, o relatie "fara obligatii" inseamna ca si tu, si el, aveti dreptul sa faceti ce vreti, cand vreti si cu cine vreti, asa ca tu boceai degeaba dupa el. Daca erai pe bune indragostita, ii spuneai asta si nu aveai parte de o relatie fara obligatii. Cum nu ai facut asa ceva, ai ajuns sa vii sa bocesti aici pe forumul asta, la fel ca si alte fete care au probleme asemanatoare, din niste motive simple. Voi, fetele, faceti niste mari greseli. 1: Alegeti prost baietii cu care vreti sa aveti o relatie. 2: Daca unul va zice ca e indragostit de voi, va doare undeva, pt ca in realitate nu conteaza ce simte el (la inceput), ci doar ce simtiti voi, chiar daca "dragostea" voastra nu e impartasita. Logic, daca baiatul respectiv alege totusi sa fie cu voi, va mirati ca nu va iubeste, etc, atata timp cat chiar voi sunteti de vina. Acum sa va zic si de ce. In 90% din relatii, voi, fetele, incepeti dupa maxim 2 luni sa aveti o gramada de pretentii de la baieti. Uitati, poate, ca asa cum i-ati ales, asa trebuie sa ii lasati sa fie. Nu trebuie sa cereti de la ei sa nu mai fumeze, sa nu mai bea bere, sa nu mai iasa cu prietenii, sa va sune de o mie de ori pe zi, etc. Trebuie sa ii lasati asa cum sunt ei, pt ca asa i-ati "luat!". Logic, cind voi incepeti cu pretentiile, baietii eventual incearca sa va explice ca e cazul sa-i lasati in pace cu chestii de genul asta. Voi continuati, normal... iar ei se orienteaza spre alte fete. 3: Cand vine vorba de sex, multe dintre voi sunteti "tamaie". Va dezbracati, va intindeti in pat si asteptati ca noi sa facem totul. Ei bine, nu asa se face. Logic, si in cazul asta, noi cautam pe altele, care chiar sunt capabile in pat, iar voi va mirati ca v-am inselat. 4: Voi credeti ca pe noi ne intereseaza ce-a facut nu stiu care prietena de-a voastra sau ce posetutza frumoasa sau hainutza ati vazut? Ei bine, NU. Trancaneala strica... enorm. 5: Trebuie sa pricepeti, odata pentru totdeauna, urmatoarele: suntem mult mai simpli decat va veti imagina voi vreodata: vrem mancare, somn, sex bun si liniste. Restul nu ne intereseaza, stiati? Cu atat mai putin "scenariile" pe care voi le faceti in minte sau pe forumuri, legate de noi si de relatia voastra cu noi. Mai intii incercati sa mai taiati din pretentiile pe care le aveti, apoi lasati flecareala inutila pe teme care noua ne sunt egale cu emisiunile de pe OTV, mai uitati-va si voi la ce ne place, mai faceti compromisuri, nu mai incercati sa ne schimbati si o sa vedeti ce relatii frumoase o sa aveti... Daca nu, bociti linistite. Si noi plangem dupa unele din voi - multe chiar - care ne inseala cu prima ocazie cand dau de unul cu masina faina si cu bani... asa ca, sa fim seriosi, tare cred ca nu fetele sunt cele sensibile. Poate cele pretentioase. O zi buna!

    0
    0

  • Ovidiu pe 23 Mai 2009, 15:18
    Pentru carcotase

    Rebeca, domnisoara de-i place asa de mult sa-si dea cu parerea unde nu cunoaste. Eu sunt Ovidiu, cel de care vorbea Aurore. Eu vad ca deja tu ti-ai facut o parerea "buna" despre mine. Te rog, nu vorbi fara sa cunosti problema. Cat despre partea cu "scanteia" de s-a tot repetat, dragoste cu forta nu se poate. Daca eu nu simt acel sentiment, nu ma pot forta doar de dragul sa-i fie ei bine. Si apropo, nici Aurore nu e cheie de biserica, cea care iubeste pasional si se daruieste complet fara sa primeasca nimic. Nu mai spun nimic, nu are rost sa-mi impart sentimentele si sa-mi spal rufele in public acum, aici, cu persoane care se grabesc sa dea sfaturi fara sa ceara destule detalii. Mie, unul, mi-ar fi rusine.

    0
    0

  • dana pe 21 Mai 2009, 17:17
    prea tarziu..

    buna la toti de pe aici.povestea mea e despre prima mea dragoste la 20 de ani..cand lam cunoscut nici nu credeam ca eu voi fi cu el si al voi iubi atat de mult...la fel cum si el credea ca nu o sa ma uit niciodata la el.el a insistat si comportarile lui atat de frumoase ma facut sa ma indragostesc nebunejte de el..ma simteam perfect si f iubita.dar..din pacate exista un dar..cu timpul din cauza poate si adistantei ne vedeam doar o data pe saptamana,uneori nu avea bani sa ne vedem,ne certam tot mai des..poate eram si putin geloasa sau frik sa nusi piarda dragostea fata de mine.aceste certuri s-au adunat..si de fiecare cand numi convenea ceva imi venea sa renunt imediat la el si mereu ai aminteam de despartire.lui nui placea chestia asta..uneori eram indiferenta doar ca asa credeam eu cal voi tine si mai aproape de mine.el a inceput sa se schimbe sa fie si conguz..nui placea nici lui anumite reactii ale mele cum nici mie.dar stiu ca ne iubeam mult.pur si simplu nu neam putut intelege si la o ultima cearta tot asa iam spus sa intrerupem definitiv .si el a fost de acord.a realizat ca nu se mai poate aja.si inapoi nu neam mai impakt..acum nu accept ca nu mai exista "noi2si ca nu mai am parte de iubirea lui:(((stau si plang seara de seara caum nici lacrimi nu mai am..parca ajtept ceva..dar nu mai vine..am ajuns la concluzia ca soarta na fost sa fim noi doi impreuna.appropo am fost impreuna 1 an si 4 luni.suntem amandoi balanta ..el cu trei zile mai mare:).sufar..si mie dor enorm de el:((eram foarte sigura ca miam gasit jumatatea..dra acum nu mai stiu ce sa cred si nici sa fac.sunt la fac dar nici sa invat numi vine.nu vreau sa fac nimic ..doar sa stau si sa ma gandesc mereu la ce a fost.va rog ajutatima cu vreo parere.vreau sa mai spun ca de la ultima cearta.. eu pasul deja l-am facut dar din partea lui n-am vazut prea multe sa faca ca sa nu ma piarda..apoi lam rugat sa nu ma mai caute deloc.ca nu-l mai ajtept.si nu aj vrea sa mai fac eu primul pas...nu pot!:((((

    0
    0

  • nothingnew pe 2 Mai 2009, 12:47
    asadfsdf

    eu cred ca ma iubeste ft mult pt ca altfel ar fi trebuit sa puna punct de mult. iar el nu e genu de persoana care sa zica asa aiurea.. e ft direct si sincer. cand a zis alex te iubesc si vei fi tot timpul acolo si chiar dacca am fost cu fata aia am tinut la ea dar intre a iubi si a tine la cineva e o mare diferenta asa e.! nu stiu pt ca el de 8 luni de zile 9 il cunosc si nu a mintit niciodata . cand nu simte nu zice.e ca mine. daca nu simt nu zic . toti prietenii lui au zis ca ma iubesc si prietenii comuni pe care ii avem..au zis asta unii au zis ca daca nu te mai impaci cu el bla bla alti sunt sigur % ca ne impacam si ca e bine asa.da acum pe moment parca e bine sa o las asa si poate pauza asta intr-un fel sau altul e buna. oricum am inceput sa fiu detasata..asa usor usor. si intr-o luna si cv de cand ne-am desp am plans doar de 2 ori. nu stiu.oricum nu pot inceta sa il iubesc ia mult timp sa nu il mai iubesc. dar nu sufar.!sunt o fire mai puterinca asa. mai bine zis optimista:))

    0
    0

  • nothingnew pe 2 Mai 2009, 12:42
    :)

    uneori a fi baiat e greu:)) si a fi in clasa a 12 !

    0
    0

  • nothingnew pe 2 Mai 2009, 12:39
    s-a mai intamplat ceva:))

    m-a sunat.a zis cas frumoasa,ca sa uitat la o poza cu mn timp d o ora ..si ca ma iubeste si a zis ca pana l bac nu vrea sa fie cu nm ..(ii spusese o data prietenului ,lui :))cel mai bun ca nar vrea sa fie cu mn adiac sa se impace pana la bac pt ca o sa ma faca sa sufar.ca nu o aibe deloc timp sa se vada cu mn in timpul asta decat ft rar si eu pe vremea cand eram impreuna ma cam suparat..pe chestia asta si ne cam certam pe tema ca nu avem timp sa ne vedem) si ieri ne-am vazut..l-am rugat sa vina sa ma ia ..de la o prietena.. ca nu aveam incotro.si pe la sf am inceput IAr sa ne pupam!:))) si cand am zis eu hai ca ies ca maine ne vedem el a inceput sa zica ca te rog nu pleca mai stai ca esti frumoasa alex te rog .. si eu iam zis frt trebuie sa plec ne vedem maine! si azi trebuie sa ma vad cu el merg la film si nu se stie daca mai vine cineva. da intr-un fel pauza asta poate e buna? nu stiu unii zic ca in perioada asta ar fi bine sa il las ca are super mult de invatat.. alti care stiu ca nu mi-am inceput viata sexuala zic ca e pe tema asta si ca eu "il zapacesc" ..

    0
    0

  • Rebeca pe 30 Apr 2009, 21:40
    Suferinta!

    Dragostea este un cuvant atat de puternic si atat de dureros. Ne nastem prin dragoste si murim din cauza ei. Murim cu fiecare clipa in care dragostea ne paraseste inima. Suntem facuti sa iubim si sa fim iubiti. De ce ne temem? De ce ne ascundem sub masti lipsite de iubire? De ce radem si ne batem joc de iubire? De ce o pierdem? De o cautam dupa ce ne-a parasit? De ce nu o pretuim atunci cand o avem? De ce? De ce?

    0
    0

  • Rebeca pe 30 Apr 2009, 21:34
    Pt. nothingnew

    Pe cuvant mi se pare ciudat comportamentul lui si sincer nu prea il inteleg ... cum adica?iubesti o pers dar tu crezi ca e mai bine sa te desparti pt a nu-i face rau?sau pt ca asa crede ca nu o(il)merita?Eu cred ca el nu stie ce inseamna iubirea sau nu te iubeste asa cum spune...Cred ca baiatu vrea sa se distreze,dar si sa fie cu tine ... eu zic ca nu merita iubirea ta.

    0
    0

  • nothingnew pe 30 Apr 2009, 14:55
    inca ceva

    si faza e ca el exact in ziua in care mia zis asta ca vrea sa plece sa il uit.. asa ziua mia zis faza asta ca el vrea sa plece nu stiu unde sa invete.. si eu am zis canu:| si el dc?si eu e na.si tu sti. si el frate era o gluam nu plec nicaieri.stau acasa. si apoi seara:))gluma numai era gluma.

    0
    0

  • nothingnew pe 30 Apr 2009, 14:51
    asa:))

    asa.. ne-am desp de o luna si o sapt. a fost cu fata aia ,sa desp de ea pe motivul ca nu se inteleg mie mia zis ca ea nu era ca mine.. eu l-am cam ignorat saptmaniile astea.. ,el ma baga inseama pe mess la scoala imi zambea eu cica nu il vedeam:)) si acumo sapt ma invitat la un prieten ca vin mai multi bla bla am mers.. mia zis ca ii e dor de mine bine inteles ca am ramas peste noapte si ..ne-am pupat bla bla. l-am trebat dc a facut asta a spus ca "si ce vroiai sa fac sa te insel?" "oricum tu ma ai la degetul mic,te iubesc" "nu e bine ce facem""iti fac mai rau acum" infinee.. am dormit unu in bratele celuilaltl el imi mai zicea ca" prob nu o sa ma ami bagi inseama..la sc.." si a 2 zi la scoala.. mia zambit ma luat in brate a zis ca sunt frumoasa ca ii e dor de mine" apoi marti la fel.. si mia zis ca ma iuebste si a fost si prietenul lui cel mai bun.. iar miercuri.. sa ofticat ca aflase el ca eu vreau sa merg in club(nu e adevarat..) asa si a zis el ca da dute ..dade la toti eu ii ziceam ca esti prost ca nu e adevarat. pana mea ti-am zis ca te iubesc sa enervat.. si seara.. a zs ceva de genu " tu esti o fata de nota 10 si meriti ceva mai bun si bla bla bla si ca eu m-am hotarat ca dupa ce dau bacul sa plec in alta tara si tu o sa iti gasesti pe altul iar eu o sa sufar incontinuare si te las nai decat sa te vezi cu alti baieti asta e nu vreau sa te mai fac sa suferi ca nu meriti ca mai bine nu ne mai vedeam sambata ( el zicea pana miercuri ca a fost super sambata si ca nu regreta si chestii de genul) asa si eu iam zis ca hai frt sa ne impacam si el iti bati joc de mine ma impac cu tine pt 2 luni si apoi plec 5 ani o sa suferim mai rau.. mai bien te las dar vreau totusi sa fim prietni fff buni. si dupa iam zis ca hai sa ne vedem vinerea asta care urmeaza si a zis ca da da parca aveai prog cu fetele sa iesi in club alea alea si iam zis ca nu stiu de unde ti-a vetni tie toata chestia asta.. si el da ma bine.. el e a 12 acum. ca sa stiti si voi:)) . si sincer sunt atat de confuza.. incat nu stiu ce sa fac oricum voi continua sa nu il sun si sa nu il bag inseama si il las pe el..dar nu inteleg ce are in cap? e chiar in halul asta de confuz.? im mai zicea cv de genu ca abia astept sa termin cu bacu asta.. si tocmai marti ce a zis ca dupa vacanta sa iesim asa cu toti cum ieseam(gen sa fim din nou impreuna) ce intelegeti voi din asta? :)) ma iubeste il iubesc da e prea prost nu inteleg absoult nimic . e confuz?nu stie ce vrea? pt ce trebuie sa faca toate astea?

    0
    0

  • Rebeca pe 29 Apr 2009, 21:24
    Buna

    Ce faceti fetelor(in special)baieti sunt mai putini ... am cam lipsit in ult timp ... dar iata-ma! :p Pt. Nothingnew greu nume ti-ai mai ales (glumeam) sa nu te superi ... am citit mesajul tau si as putea sa trag cateva concluzii in privinta vietii asteia nedreptete : Vorbeste cu el,intreaba-l de ce a simtit ca trebuie sa stea cu altcineva,poate el iti v-a raspunde.Eu cred totusi ca tine la tine,dar orice baiat mai are cate o scapare,te asigur de asta.Intreaba-l ce a simtit(atunci cand tii la cineva e f greu sa stai cu o alta pers) stiu ca si tie ti-e greu acum,dar trebuie sa treci peste asta ... poate el a vrut sa incerce ceva nou,sa vada cum e ... nu i-a placut si a pus capat cu cealalta tipa.Nu prea am inteles : EL VREA SA TERMINE RELATIA CU TINE? Astept rasp.pup Pt Violetta: Buna vio,te acceptam cu cea mai mare placere,din fiecare poveste sau din experiente traite de altcineva,avem de invatat.Un sfat foarte frumos ne-ai dat,dar cine oare il poate urma?Daca as putea sa fac asta as fii cea mai fericita ... insa la mine in momentul de fata totul se rezuma la SUFERINTA,nu am puterea sa pun capat unei relatii din care sufar cu fiecare zi ce trece... Astept comment pup

    0
    0

  • violetta pe 11 Apr 2009, 01:01
    un mic sfat

    pt toate persoanele care in momentul de fata sunt singure ,sau cu altcineva si inca se mai gandesc sau sufera dupa o alta persoana pe care au pierdut-o ,le dau un sfat: sa nu o mai faca,priviti meru inainte ,ce a fost, a fost,ce nu a mers o data nu va merge nici a doua oara ,nu mai suferiti fara rost ,fericirea inseamna prezent si viitor,bucurati-va de viata ,de sanatate ,de flori ,de aer ,de copii,de toate lucrurile frumoase pe care ni le-a oferit Dumnezeu! Va pup ,sper ca nu v-am plictisit prea tare cu toate ideile mele

    0
    0

  • violetta pe 11 Apr 2009, 00:51
    pt nothingnew

    buna fetelor (baieti),sunt noua si sper sa ma acceptati si pe mine in grupul vostru ,draga mea sfatul meu e sa nu mai stai si sa te framanti pentru lucruri atat de evidente si puerile, daca el a decis deja sa iasa si cu altele ,concluzia e simpla :nu te merita ,crede-ma ,fa-ti o mare favoare si uita-l,nu mai spera ,nu te mai gandi ,nu mai visa la el,viseaza la cel care va veni,pt ca sigur va veni un altul ,mult mai bun ,care te va iubi si pe care il vei iubi! As vrea sa va dau un sfat tuturor daca imi permiteti: invatati sa va iubiti ,sa va apreciati ,sa va puneti mereu pe primul loc si nu faceti prea multe concesii in viata pt ca nu merita! Atata timp cat voi respectati pe cei din jur si nu va bateti joc ,meritati tot ce e mai bun

    0
    0

  • nothingnew pe 9 Apr 2009, 14:40
    am uitat sa mentionez ca am fost impreuna 8 luni de zile

    ....am uitat sa mentionez ca am fost cu el 8 luni de zile

    0
    0

  • nothingnew pe 9 Apr 2009, 14:27
    Va rog sa raspundeti si sa imi dai sfaturi:) sau macar parerea voastra

    Buna, m-am despartit de prietenul meu acum o saptamana si putin si cauza despartiri a fost ca" nu te merit si ca sunt un bou pentru ceea ce iti fac".Sa incepem cu inceputul. Noi,el si eu invatam in acelasi liceu el este mai mare decat mine cu 2 ani si putin ,pana sa ne cunoastem si sa vorbim a durat aproape 4luni ,eram prea timizi si nu avea nici unul dintre noi 2 tupeul de a vorbii asa ca ne zambeam si ne uitam isistent unul la altul. El inainte de a fi cu mine a mai avut o relatie de un an si jumatate cu o fata pe care o iubea enorm si ea pe el dar motivul despartiri a fost ca ea sa plictisit de el si avea alt baiat., iar dupa un timp ea a incercat sa se intoarca la el dar el nu a mai vrut. Asa prima noastra intalnire a fost foarte draguta exact ca in filme:)) ne.am plimbat am mancat ma condus acasa si ne-am sarutat in fata portii mele:). Dupa cam 3 saptamanii a urmat ziua mea de nastere unde mi-a cunoscut nu numai prietenii mei ci si familia ,mama bunicii unchii verisorul.. si a fost o atmosfera placuta ne-am inteles toti de minune ,apoi seara a dormit la mine. Dupa cam o luna si ceva aproape 2 el a fost plecat timp de 2 saptamanii in afara tarii ,in concediu ,nu am stiut ca imi va putea fi dor de cineva.. si dupa a urmat urmatorul pas ne-am indragostit unul de altul.. mi-am inceput viata sexuala totul era perfect ne iubeam enorm ,el imi repeta tot timpul ca ii este frica sa nu ma piarda ,ca nu o sa dureze mult,ca o sa imi gasesc eu pe altul, ca daca nu merge cu mine se lasa de iubit, ca vrea sa ramanem impreuna pentru totdeauna.. ca totul merge perfect si ca parintii nostrii sa inteleg de minune si noi cu ei si bla bla..bine inteles ca ne certam aproape in fiecare zii din motivul ca nu ne vedem atat de mult cat ne-am dorii ,el este in clasa a 12 si are multe meditatii si are mult de invatat parintii lui ii bat la cap pe motivul asta.. are si o problema la scoala.. dupa ce am petrecut un craciun impreuna alaturi de parintii mei si ai lui si dupa ce am sarbatorit ziua de nastere a mamei lui si a lui impreuna cu totii, a aparut o fata.. pe care nu am suportat.o de la inceputul inceputului , Tot timpul venea la el il mai lua in brate vorbeau devenisera dintr-o data prieteni buni eu tot timpul ii ziceam sa nu mai vorbeasca cu ea ca ce sta cu ea ca nu stiu ce, el se enerva si zicea ca nu face nimic ca nare nimic cu ea?ca pe mine ma iubeste in intervalul de 3 sapt ne-am certat pe tema asta rau de tot, cam de 2 ori ,cu lacrimi din partea amnadurora vreau sa mentionez ca nimic nu s-a schimbat in cele 3 saptamanii nu era mai distant , era la fel de tandru si de iubaret.Si acum o saptamana cand a avut loc ultima cearta.. am zis eu ca da ca stai cu ea ca nu imi place de ea ,ca fata aia e o scorptie si se baga in realatia noastra..si el imi zicea ca nu e adevrat si in aceasi zi a venit seara la mine si ma luat in brate si mi-a spus ca a plans si ca se simte singur si ca si-a gasit locusorul in inima mea si ca el nu stie cum sa imi mai arate ca ma iubeste si eu ii ziceam ca il iubesc enorm si ca stiu ca si el ma iubeste pe mine enorm si ca data viitoare o sa fiu mai atenta.si nu o sa mai fiu in halul asta de geloasa si ca ii voi fi alaturi sin e-am tinut in brate si ne-am pupat si dupa 1 zi a venit vorba ca daca ar fi vreodata sa ne despartim sa ne juram in biserica ca ne vom impaca si ca ne vom casatorii ca el o sa intre la facultate si ca dupa ce termina examenele o sa se simta super liber si nu o sa isi mai dea seama de ceea ce face .. si eu m-am suparat si i-am zis ca ce? Eu sunt ca un “catelus” te intorci la mine cand ai tu chef.. si i-am zis eu cred ca tie iti trebuie o pauza.. daca tu gandesti asa.. si el a zis ca abia acum imi dau seama ce iti fac si ca ai dreptate ar trebuii sa luam o pauza.. si dupa eu am picat a prost cand am vazut ca este de accord cu acest lucru si am inceput sa plang si el plangea.. si dupa cam 3-4 zile am aflat tot de la el ca este o alta fata pe care o place.. este mai mica ca mine.. un un an oricum stiu sigur ca relatia nu va tine..nu are cum. Si apoi am mai aflat ca s-a plictisit.. dar nu inteleg de ce a fost hopul acesta atat de mare. De la relatia perfecta si apreciata unde toti ne ziceau ca semanam super perfect si la cum aratam si la character ca suntem glumeti si suntem asa perfecti si precizez cu 2 zile inainte mi-a zis chestia cu nu vreau sa te pierd.. la despartirea asta asa brusca ,iar acum noi 2 suntem prieteni bunii si am hotarat sa fim alaturi unul de altul si daca va fi vom fi impreuna… . Intrebarea mea este de ce sa intamplat asta? De ce a fost hopul asta asa mare? De ce ? Mai tine la mine? Or mai fi sanse sa ne impacam curand? Ce vrea el defapt? Poate sa fie derutat din cauza examenului? Sa aibe o criza interioara? Sa fie labil sentimental? Si de mintit nu ma mintit.. si mai zicea ca ce face el acum este rau rau si ca o sa regrete si el o sa fie cel care pierde si sufera si ca sunt prea buna pentru el.. da faza e ca ma poate avea DE ce nu poate sa mai continue relatia ?Ce naiba are?

    0
    0

  • Rebeca pe 6 Mar 2009, 09:32
    Hey!!!

    Fetelor ce se intampla cu voi?Nu m-ai dati nici un semn ... Denisia? Mira?

    0
    0

  • christina pe 4 Mar 2009, 17:54
    pt rebeca

    poi...am 14 ani [stiu k sunt miqtza ],si..[nu pot sa iti sp exact],dar stau lg tgv ,si am o relatie, [mie mi-a plaqt d prietenul meu d mik ......sunt q el d aproape 4 luni ne iubim ,nu m'a inselat niciodata,si nici eu p el (logic),si el are 18 ani)

    0
    0

  • Rebeca pe 2 Mar 2009, 15:53
    Pt. Christina

    Iubire?! Ce e aia?! Exista oare?! Cum e?! Adica exista,dar stii cand? Atunci cand iti iubesti familia ... dar asta e alt fel de iubire... Iubirea despre care noi vb ... nici eu nu cred in ea! Da asa e exista in schimb : atractia ... obisnuinta ... moftul ... ambitia ... faptul ca ne place enorm de mult pers respectiva,ca o vrem langa noi,ca suferim din cauza ei ... nu cred ca e iubire Iubire poti spune ca e atunci cand totul e un basm,un vis ... Am incetat sa cred in iubire!!! Dar sper sa existe si pt mine,sa simt fericirea din basm,iubirea...Sper Christina cati ani ai?De unde esti?Ai o relatie acum?(doar daca vrei imi dai raspunsurile)

    0
    0

  • christina pe 28 Feb 2009, 12:39
    pt rebeca

    da ,ai dreptate [ai perfecta dreptate].....sincera sa fiu eu nu cred in iubire ,doar in atractie...u?

    0
    0

  • Rebeca pe 27 Feb 2009, 13:38
    Pt. Christiana

    Pai iubirea nu se intalneste prea des ... ca altfel nu ar mai fii suferinta!Ar fii totul frumos,toata lumea fericita! Suferinta este strans legata de indiferenta,pt ca intr-o rel daca unul este indiferent ... celalalt sufera sigur! Dar indiferenta este si separata de suferinta dintr-o relatie ex: Daca iti place de o pers si ea e indiferenta cu tine,te atrage mai mult dar suferinta nu exista in cazul asta.Normal ... de ce sa suferi? Nu ai dupa cine sau dupa ce?! Ca e indiferent il lasi si gata (iti e mult mai usor daca nu ai avut o relatie cu el)... Concluzia ... INDIFERENTA doare si te face sa suferi cand ai o relatie cu o pers asa (indiferenta) ............ Dar CONCLUZIA FINALA este : SUFERINTA este cea mai des intalnita! Orice rau ti se intampla,sau orice gesturi,orice vorbe ,care ti le face cel de langa tine te duce catre suferinta ... SUFERINTA = Indiferenta+Gelozie (in exces)+posesivitate+jigniri+batai(in unele cazuri)+certuri+reprosuri+neincredere+ (sunt f multe ... suferim aproape din orice)! Am dreptate?

    0
    0

  • christina pe 25 Feb 2009, 16:19
    iubire,suferinta ,sau poate indiferentza

    mdea...indiferenta doare cel mai mult,iubirea adevarata e rar intalnita,iar suferinta ....k nu ti se imparte dragotea si k nu esti inteles.Voi ce credeti k este cel mai des intalnit din iubire,suferinta si indiferenta?

    0
    0

  • Rebeca pe 16 Feb 2009, 17:34
    >>>>>>>>>>>>..

    Nu stiu daca mai pot spune ceva,viata mea e tare agitata:o zi sunt fericita,2 zile imi plang de mila...si asa o tin incontinuu. Nu am puterea sa iau o decizie care mi-ar schimba viata...eu lupt incontinuare pt ceva ce nu va fi a mea!!! Ofer iubire...speranta...incredere...siguranta...tandrete...iar EU.........nu primesc nimic,crede-ti-ma!

    0
    0

  • roxana pe 16 Feb 2009, 06:03
    deziluzii..

    nu inteleg de ce ni se refuza dreptul la iubire cand ne aratam latura vulnerabila...am luptat pana acum sa nu traiesc superficial dar se pare ca placerea trupeasca ia locul oricarui sentiment..e cel mai bine asha..sa traiesti fara sa oferi nimic..sa traiesti la fel de egoist ca restu'

    0
    0

  • angy pe 10 Feb 2009, 14:42
    pt. Rebeca

    Nu stiu draga mea ce se intampla dar crede-ma ca sunt disperata. Mi-am propus de ceva vreme sa merg la un psihoterapeut dar nu stiu cand voi reusi sa ajung. imi este teama de diagnostic stiu ca este ceva grav deoarece ma inrosesc foarte tare pe piept atnci cand ma intalnesc cu anumite persoane sau cand ma enervez.iti multumesc mult Rebeca si sper sa-mi zareasca Deny mesajul sa ma ajute. pupik

    0
    0

  • Rebeca pe 9 Feb 2009, 16:20
    Pt. Angy

    Angy eu zic sa nu dramatizezi...dar cred ca Deny e in masura sa iti zica si sa te lamureasca mai bine.Cunoaste foarte mult in domeniul medicinei,dar eu cred ca iti apar pe sistem nervos,din cauza emotiilor,sau nesigurantei,sau cand ti-e teama de ceva.Dute la un control...Multa bafta

    0
    0

  • angy pe 6 Feb 2009, 23:48
    ajutooooooor!!!!!!!!!!

    Dragele mele va rog sa ma ajutati sunt disperata, se intampla ceva foarte ciudat cu mine. atunci cand ma intalnesc cu cineva cunoscut si intru in conversatie imi apar niste pete rosii pe gat ... nu stiu ce este dar sigur ceva se intampla ceva cu mine... sunt deasemenea si foarte timida , spuneti-mi va rog ce sa fac?

    0
    0

  • Rebeca pe 5 Feb 2009, 15:52
    CE SE INTAMPLA?

    Nu vreti sa vb? Nu trebuie sa scrieti neaparat de suferinta...daca sunteti fericite sau fericiti va citim randurile cu cea mai mare placere!!! ASTEPT COMENTARII!!!

    0
    0

  • Denisia pe 30 Ian 2009, 23:18
    BACK.....

    Buna tuturor..am revenit..pt cei care ma cunosc si pt cei carora le era dor de mine...:) REBECA multumesc ca te`ai gandit si la mine de ziua mea si ca ai lasat si aici un comentariu pt mine...abia acum am reusit sa`l citesc...din pacate nu am avut suficient timp ca sa citesc si celalalte ganduri si problemele cu care va confruntati cei ce ati scris pe acest site...dar in curand am sa`mi revin..va pup si aveti grija de voi...nu uitati ca suferinta trebuie eliminata din viata noastra...

    0
    0

  • Rebeca pe 27 Ian 2009, 12:13
    Pt. Ana

    Buna Ana,sincer... nu cred ca a gasit cineva rasp la intrebarea asta:DE CE TREBUIE SA SUFERIM! o explicatie ar fii ca suntem oameni,ca avem un suflet ... etc.Discuta cu el...spunei adevarul ...poate va intelege Si eu sufar si si cred ca toata lumea sufera dintr-un motiv anume:sanatate,bani,iubire...dar oare care e cea mai grea suferinta? Nu avem ce face,asta e,trebuie sa ne resemnam!

    0
    0

  • Ana pe 27 Ian 2009, 10:22
    Iubire j suferina

    Iubesc j in acelas timp sufar...Anul trecut p vremea asta m-am indragostit.Am inceput o relatie kre a durat foarte putin pt k p 14feb 2008 ne-am certat prima oara.De atunci o tinem numai in certuri j impakri.Nush c sa mai fac,il iubesc din toata inima.A fost o perioada in kre nu l-am mai kutat cu spranta k il voi uita,dar knd nu-l kutam eu ma kuta el.De ce ma kuta dak el nu vrea sa fie cu mn.Oare simte ceva?Am incerkt sa vb deschis cu el,sa-i spun c ma doare j sa-l fac sa ma creada k il iubesc cu adevarat.Am renuntat l multe pt el dar se pare k nu a contat.Am tinut cont j de zodii:el e taur iar eu varsator.Oare chiar nu putem fi impreuna?Cum sa fac j ce sa fac?El e tot c imi doresc,nu vreau p altul.Viata mea nu are nici un sens fara el.De ce trebuie sa suferim.De ce noi femeile ne indragostim asa repede?De ce trebuie k ei sa ne fak sa suferim?DE CE??????

    0
    0

  • Rebec pe 26 Ian 2009, 12:20
    ANUNT!

    Pt mai multe comentarii accesati pagina google si cautati : DESPARTIRE FARA SUFERINTA - GANDUL Acolo putem lasa mai multe comentarii! Va astept!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod