Pastila de astrologie: Sunt timid, dar ma tratez... conform zodiacului!

Sunt unele zodii mai timide decât altele? Se poate vedea, prin astrologie, cum putem să ne învingem neîncrederea în noi şi teama de eşec, cele mai comune interpretări ale timidităţii? Iată

Sunt unele zodii mai timide decât altele? Se poate vedea, prin astrologie, cum putem să ne învingem neîncrederea în noi şi teama de eşec, cele mai comune interpretări ale timidităţii? Iată câteva răspunsuri pe baza experienţei mele de astrolog:

Poate cea mai mare calitate a astrologiei este aceea de a-i face pe oameni să se cunoască mai bine pe ei înşişi şi să acţioneze apoi pentru a-şi îmbunătăţi şansele de reuşită şi de împlinire în viaţă. Personalitatea fiecăruia este percepută diferit în funcţie de punctul de referinţă faţă de care este evaluată. Noi avem o părere despre cum suntem, dar aceasta este o personalitate subiectivă şi din interior. Ceilalţi au o altă părere despre noi, aproape întotdeauna diferită de felul cum ne percepem noi înşine şi asta este o personalitate tot subiectivă, dar din exterior. Cum suntem cu adevărat, privit într-un mod obiectiv, se poate vedea în harta natală, respectiv în astrograma naşterii fiecăruia din noi.

La modul general, potrivit zodiei natale, adică unde era Soarele atunci când ne-am născut, există zodii mai predispuse spre timiditate şi altele mai puţin, dar nu este singurul criteriu de luat în considerare.

Spun asta, pentru că nu depinde numai de zodia natală, ci sunt mai multe criterii de care un astrolog trebuie să ţină seama când recunoaşte o asemenea trăsătură în astrograma unui client. Cel mai important pare să fie Ascendentul, zodia care depinde de ora de naştere şi care este ca un fel de mască pe care o purtăm, modul cum facem cunoştinţă cu alţi oameni şi cum ne exprimăm pe noi înşine în diverse situaţii. Apoi zodia şi poziţia planetei Marte joacă şi ele un rol important, căci Marte desemnează curajul, energia, capacitatea de iniţiativă şi chiar respectul de sine. Luna, cea care arată cum suntem pe interior, ce ne face să ne simţim nesiguri, subconştientul, are şi ea un cuvânt geu de spus atunci când timiditatea pare să fie fără cauze evidente şi să fie oarecum incontrolabilă.

Este adevărat că zodiile de Foc(Berbec, Leu şi Săgetător) sunt mai puţin timide, căci ele sunt pline de entuziasm, au carismă şi sunt foarte active, ceea ce le face să fie mai mereu cu iniţiativă.

Am întâlnit însă şi un Leu timid, care avea Luna în melancolicul şi şovătorul Peşti şi Martele în prudenta Fecioară. Reuşea însă să-şi ascundă nesiguranţa destul de bine(îl ajută Ascendentul în Vărsător), orgoliul şi dorinţa de a brava (tot caracteristici ale Leului), precum şi un Saturn (o altă planetă a voinţei, deşi puţini astrologi recunosc asta) bine plasat în astrograma natală. Doar înroşirea puternică a feţei, în momentele în care curajul şi aroganţa lui înnăscute păreau să fie blocate, reuşea să-l trădeze. De obicei, reprezentanţii zodiilor de Aer(Gemeni, Balanţă şi Vărsător) numai timizi nu sunt. Ba chiar s-ar putea spune că sunt tupeişti, căci nu se inhibă uşor şi ştiu şi pot să socializeze cu oricine. Atât zodiile de Foc cât şi cele de Aer sunt masculine, în sensul că sunt caracterizate de activitate, iniţiativă, impulsivitate, implicare, intelectualitate, logică, raţiune, curaj, spirit de dominare şi aventură.

Cei care au Ascendentul sau Soarele în zodiile de Apă, precum Racii, Scorpionii şi Peştii sunt, în general, oameni sensibili, influenţabili şi nesiguri pe ei, nedorind să iasă în evidenţă, deşi au mult magnetism personal.

Scorpionii, fiind dominaţi de semnul lui Marte, nu sunt atât de influenţabili şi nici timizi în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă rezervaţi, căci au o oarecare reticenţă de a comunica cu oricine din cauza neîncrederii lor înnăscute.

Zodiile de Pământ(Taur, Fecioară şi Capricorn) sunt şi ele, mult mai rezervate şi mai prudente decât zodiile de Foc şi de Aer, ceea ce poate fi adesea luat drept timiditate. Poate cea mai înclinată spre timiditate este Fecioara pentru că este foarte senzitivă, simte orice reacţie negativă şi instinctiv se retrage în intimitatea ei pentru a nu fi rănită. Taurii sunt comozi şi fac totul mai lent, ceea ce este luat drept timiditate, dar aceasta este o apreciere falsă în esenţă, ei fiind mai degrabă prudenţi sau, mai bine zis, excesiv de prudenţi în a se manifesta. Capricornii sunt oamenii care tac şi fac şi pot fi timizi în orice mediu în care nu au trăit suficient de mult sau cu orice persoană care nu a fost suficient de bine cunoscută şi verificată în ceea ce priveşte seriozitatea ei.

Zodiile de Apă şi cele de Pământ sunt toate zodii asociate calităţii primordiale Feminin care implică receptivitate, sensibilitate, emotivitate, intuiţie, prudenţă, conservatorism, dorinţă de securitate.

Ce este şi mai minunat la astrologie este faptul că ea oferă indicii, tot în harta stelară a naşterii fiecăruia dintre noi, despre cum putem să corectăm orice neajuns, orice trăsătură de personalitate precum şi cea a unei timidităţi care poate să ne împiedice să ne exprimăm la adevărata noastră valoare.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod