Pastila de astrologie: Sunt mai norocoşi copiii care se nasc în familii bogate?

Acum câteva zile, o postare pe facebook, reţeaua care ne-a „virusat” pe mulţi dintre noi, mi-a sugerat subiectul unui material pe tema şansei de a avea un start bun în viaţă, de a te naşte

Acum câteva zile, o postare pe facebook, reţeaua care ne-a „virusat” pe mulţi dintre noi, mi-a sugerat subiectul unui material pe tema şansei de a avea un start bun în viaţă, de a te naşte într-o familie bogată. Este acesta un noroc şi asigură automat o înscriere pe lista celor mai fericiţi oameni de pe pământ?

Dar iată care era mesajul unei românce pe care inteligenţa, frumuseţea şi norocul au dus-o să muncească şi să trăiască prin însoritele şi opulentele meleaguri ale Emiratelor Arabe Unite:

Adevărat cine a spus că din copii săraci ies domni! Nu vreau să generalizez, dar experienţa m-a făcut să spun asta. Nu mi-aş dori ca cel care va fi copilul meu (atunci când îl voi avea) să aibă lipsurile pe care le-am avut eu, dar nici să fie un râzgâiat, ingrat, impertinent, arogant şi hain cu toată lumea, în special cu cei nevoiaşi. Am văzut cu ochii mei cum copilul unui cuplu de arabi înstăriţi râdea de copilul unor filipinezi (muncitori, cel mai probabil), că avea hăinuţele ponosite şi "ne la modă". Mi-au dat lacrimile. Mi-am adus aminte de mine în liceu şi de multe alte momente jenante din viaţa mea, pentru că am fost un copil modest spre sărac. În schimb, micuţul filipinez i-a zambit şi i-a spus "da, dar eu mă joc în parcul X! Pe tine nu te-am văzut pe acolo!". În inocenţa lui, i-a dat arabului un răspuns genial, din punctul meu de vedere! La 12-13 ani sau câţi ani o fi avut arabul, nu cred că a realizat valoarea răspunsului primit.

În schimb mie, mi-au dat încă odată lacrimile...dar de bucurie!”

Aţi putea să vă întrebaţi dacă se poate vedea, într-o astrogramă, care sunt şansele de a avea noroc în viaţă şi dacă pot fi ele maximizate. Ei bine, astrologia oferă şi aceste posibilităţi, ea având atât o planetă care simbolizează norocul, cât şi un punct astrologic bine definit, numit chiar Punctul Norocului. Astrologic însă, există o viziune mai largă asupra semnificaţiei de noroc şi care depăşeşte semnificaţia materială şi financiară. Cineva poate avea noroc de a scăpa cu viaţă din situaţii-limită, altul poate avea noroc în circumstanţe diferite ale vieţii prin care pare că, de undeva, Cineva îl salvează sau îl îndrumă spre calea cea mai bună şi în sfârşit, altcineva poate avea noroc la bani, adică să-i câştige uşor şi fără muncă.

Există diferenţă între bogăţie şi noroc, prima poate fi obţinută şi prin inteligenţă şi efort conştient şi persistent, iar al doilea poate fi risipit ajungându-se la sărăcie, în ciuda oportunităţii respective. Să te naşti într-o familie bogată şi puternică nu înseamnă neapărat un noroc în viaţă şi chinezii au fost primii care au înţeles asta, prin arta lor divinatorie numită fiziognomie sau citirea feţei. Ei împart chipul uman în trei părţi, prima fiind cea cuprinsă între rădăcina părului de pe frunte şi linia sprâncenelor.

Această porţiune desemnează copilăria şi adolescenţa şi o frunte lată, luminoasă şi netedă semnifică o copilărie reuşită, dar dacă restul feţei nu se încadrează în regulile ce prevăd fericire şi succes în viaţă, ea nu are mare valoare.

Dar să revenim la astrologie şi voi începe prin a susţine că un Jupiter bine plasat într-o astrogramă natală este un indiciu de sănătate, bogăţie şi noroc. Aş mai adăuga că, dacă şi Mercur este în situaţie bună, iar Saturn nu este afectat, posesorul acestor configuraţii benefice, va avea şi înţelepciunea de a folosi bogăţia şi norocul hărăzite de soartă cât mai bine şi mai mult timp. Mai există un loc în astrogramă, o casă cum spunem noi astrologii, care arată câştigurile prin activităţi speculative în general şi a celor la loterie în mod particular, iar prezenţa acolo a unor planete benefice şi bine aspectate este de bun augur.

Atenţie însă! Nimeni nu vă poate spune numerele câştigătoare la loto, iar cine afirmă că poate face acest lucru nu e un astrolog profesionist şi, cu siguranţă, nici un om onest. Decât să vă ia banii, mai bine să-şi folosescă el „harul” să vadă acele numere şi să se îmbogăţească astfel. Se poate vedea însă, de către un astrolog bun, dacă aveţi şanse să obţineţi câştiguri fără muncă (fără a se face însă deosebirea dacă este vorba de moşteniri, donaţii sau câştiguri la jocurile de noroc) şi când sunt perioadele cele mai bune în care e posibil să aveţi asemenea evenimente plăcute.

Iată pe scurt, o listă de oameni bogaţi sau care au obţinut câştiguri consistente:

Bill Gates (patronul Microsoft şi cel mai bogat om al planetei): Are un Jupiter în Leu, zodia care semnifică şansele de câştig prin activităţi speculative (aici intră şi şansa valorificării investiţiilor, a spiritului de întreprinzător).

Jupiter în Leu este puternic prin însăşi plasarea lui în zodie, dar la Bill Gates mai este  şi conjunct cu Pluton şi în aspect bun cu Neptun şi poziţionat, ghiciţi unde? Chiar în Casa Banilor.

Carlos Slim (om de afaceri mexican care îşi dispută adesea cu Bill Gates locul de cel mai bogat pământean): Are un Jupiter tot într-o zodie de Foc şi anume în Berbec (este puternic, în trigon cu domiciliul său) şi în aspect favorabil cu Soarele în Vărsător.

Dinu Patriciu (cunoscut politician şi om de afaceri român): Are pe Jupiter retrograd în Peşti, tot zodie de domiciliu, cea în care se simte cel mai bine benefica planetă. Faptul că este retrograd înseamnă o şansă care se continuă dintr-o viaţă precedentă şi care, aşa cum am observat în multe cazuri pe care le-am analizat, se cam termină „pe drum”, în viaţa actuală. La dl. Dinu Patriciu, Jupiter este în aspect nefavorabil cu Mercur, ceea ce arată şi lipsa de înţelepciune, dar şi de onestitate (Mercur sau Hermes era considerat şi patronul „hoţilor”), care subminează bogăţia obţinută.

Ioan Niculae (om de afaceri cu peste 50.000 de ha, unul din cei mai bogaţi fermieri români): Jupiter este în Rac, unde stă foarte bine (este exaltat), în aspecte bune cu Venus şi cu Luna şi conjunct cu o stea benefică Sirius, care favorizează faima, obţinerea puterii şi a bogăţiei. Dl. Ioan Niculae nu va muri, în niciun caz, sărac şi averea lui va creşte cu trecerea timpului.

Stelian Ogică (cel mai cunoscut şi mai mediatizat câştigător la loterie, condamnat pentru înşelăciune, deoarece a revendicat un bilet câştigător care nu ar fi fost niciodată în posesia lui): Are pe Jupiter în Leu, în semnul norocului şi bogăţiei, chiar sus de tot, în casa care arată expunerea socială, renumele şi buna sau reaua reputaţie, după caz.

Cum Jupiter este în aspect rău cu Venus de pe casa datoriilor (deh, plăcerile şi femeile), dar şi cu Neptun din casa banilor (înşelăciune, confuzie, risipă), mă tem că bunăstarea domnului Ogică va fi întruchiparea zicalei „fuse şi se duse”.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod