Pastila de astrologie: Cum se vede iubirea pentru animale în horoscop

De când mă ştiu, am iubit animalele şi acum 4-5 decenii, această trăsătură de caracter părea să fie destul de rară în mediul în care trăiam. Ea a fost însă una din puţinile

De când mă ştiu, am iubit animalele şi acum 4-5 decenii, această trăsătură de caracter părea să fie destul de rară în mediul în care trăiam. Ea a fost însă una din puţinile asemănări cu mama mea, căci şi ea, ca şi mine, nu suportam să vedem animale chinuindu-se.

Cu vreo săptămână înainte de moartea tragică a băieţelului de 4 ani mâncat de câinii maidanezi, începusem deja să strâng date de naştere ale unor iubitori de animale. Acum vreo două luni, am eutanasiat căţeaua mea lup, care mă bucurase, vreme de 14 ani, cu loialitatea şi iubirea ei necondiţionate. Până la acel moment, eram înscrisă pe mai multe grupuri ale susţinătorilor de animale, dar pentru că nu mai suportam să văd anunţuri sau poze cu câini bolnavi, accidentaţi de maşini sau maltraţi de oameni, m-am retras rămânând fidelă doar grupului din oraşul în care locuiesc.

Ca astrolog, am simţit că ar trebui să se vadă cumva, în astrograma natală, această atracţie faţă de necuvântătoare, care poate îmbrăca forme destul de variate, de la empatie, sensibilitate şi până la obsesie şi fanatism. Am analizat astrogramele a 26 de persoane, respectiv 22 de femei şi 4 bărbaţi care se declară iubitori de animale. Unii dintre ei sunt simpli posesori ai unor câini sau pisici de care sunt foarte ataşaţi şi militează pasiv, în anturaj sau pe diverse grupuri, dar alţii sunt efectiv implicaţi, material şi emoţional, în salvarea lor.

Chiar şi anterior analizei astrologice ample pe care am făcut-o, mi-a fost clar că Săgetătorul, ca semn dual, reprezentat de o fiinţă mitologică jumătate om şi jumătate cal, poate fi un indiciu al acestei apopieri de animale. Eu am Luna în Săgetător, şi ea arată aşa cum mă manifest eu, în mod inconştient, impulsiv şi în situaţii-limită. În acelaşi timp, în zodiac, casa sau locul care arată animalele mici, de casă, este guvernat de Fecioară, cea care simte ca menire primară să aibă grijă de cei neajutoraţi sau în suferinţă.

Pe de altă parte, Fecioara are însă şi un spirit practic, fiind perfectă ancorată în realitate, căci este guvernată de Mercur, în contrast cu Săgetătorul, care este un idealist, un visător şi adesea un adept al unor ţeluri aproape imposibile.

În zodiac, Fecioara şi Săgetătorul sunt în aspect stresant între ele, aşa cum arată şi calităţile lor şi personal, am fost corectată adesea, adusă în mod brutal cu picioarele pe pământ, prin acţiunea concentrată a 3 planete în Fecioară asupra Lunii în Săgetător. Aş putea spune că eu simt şi înţeleg atât pe iubitorii de animale, chiar şi pe cei mai radicali, dar şi pe cei care, cu simţ practic şi mânaţi de dorinţa unui mediu mai curat şi mai sigur, sunt pentru adunarea lor de pe străzi şi eutanasierea surplusului de animale, într-un timp determinat.

Am studiat în cazurile prezentate, zodiile Soarelui, a Lunii, a Ascendentului şi a planetei care îl guvernează, a casei care desemnează animalele şi a planetei care o guvernează. La cele 22 de femei, semnele de Apă (Rac, Scorpion şi Peşti) sunt majoritare aproape la toţi indicii astrologici de mai sus şi anume: Soarele (10 cazuri); Luna (7 cazuri); Ascendentul (8 cazuri); guvernatorul Ascendentului (9 cazuri); casa a VI-a, a animalelor mici domestice (4 cazuri – aici este pe primul loc, ca zodie, Săgetătorul, cu 6 cazuri); guvernatorul casei a VI-a (4 cazuri, aici pe primul loc este tot Săgetătorul cu 5 cazuri). Locurile 2 şi 3, în acest clasament, este disputat pe fiecare categorie,  între Săgetător, Fecioară, Rac sau Peşti.

Prezenţa pe primul loc a zodiilor de Apă este de înţeles, căci ele sunt cele mai empatice, sensibile şi emotive. Le putem regăsi printre marii vindecători, fie că e vorba de medici sau terapeuţi de orice specialitate. Cu cât sunt mai multe semne de Apă prezente într-o astrogramă, cu atât mai mult simte persoana suferinţa celorlalţi şi va simţi o nevoie aproape dureroasă de a ajuta.

Când pe lângă aceste zodii, se mai află şi vreo planetă personală în semne de Foc (Berbec, Leu sau Săgetător), persoana devine mai implicată, mai activă sau chiar agresivă în promovarea dorinţelor şi convingerilor ei. Dacă apar însă semne de Pământ (Taur, Fecioară sau Capricorn), simţul practic temperează persoana şi o face să caute soluţii practice, rezonabile şi posibil de realizat. Semnele de Pământ sunt ataşate de tot ce înseamnă natură şi de aici vine toleranţa lor faţă de necuvântătoare.

Un alt fapt interesant pe care l-am observat este acela că, din punct de vedere karmic, multe din iubitoarele de animale de astăzi au o „cruce de dus” şi simt, în această viaţă, atât de tare suferinţa necuvântătoarelor, tocmai pentru că altădată le-au provocat-o voit sau nevoit. Aspecte dificile se formează între casa care reprezintă animalele, planete din ea sau planeta care o guvernează şi Soare, Ascendent sau alte case karmice din horoscop. Nu există karmă rea sau bună, ci există karma pe care au câştigat-o sau pe care o merită, altfel spus. De aceea, se şi simt rănite, în această viaţă, de alţi oameni, uneori de cei dragi sau de cei de la care au aşteptat iubire, compasiune şi înţelegere. Aproape că nici nu era nevoie ca alţi oameni să încerce să le rănească, căci ele simt atitudini perfect normale şi de înţeles ale celorlalţi, ca nişte afronturi, ca nişte acţiuni care le pun în pericol securitatea lor emoţională.

Pentru cei 4 bărbaţi prezenţi în grupul meu de studiu, situaţia este un pic diferită. Unul dintre ei corespunde într-adevăr tiparului de mai sus, căci are Soarele în Peşti, Luna în Fecioară şi casa care arată animalele în Săgetător. Ceilalţi 3, au alte zodii şi anume Balanţă şi Vărsător, semne de Aer, dar atenţie! – mari iubitoare de oameni şi de echilibru relaţional.

Au Luna şi casa partenerelor puternic reprezentate, sugerând că mai degrabă vor să fie un sprijin pentru soţiile sau partenerele lor implicate în salvarea şi protejarea animalelor sau poate că ei sunt un fel de interfaţă între oameni şi animale, un fel de liant, pentru a face ca acţiunile să fie încununate de succes.

În grupul meu de 22 de femei, în care m-am inclus şi pe mine şi multe iubitoare de animale cărora le mulţumesc pentru disponibilitatea de a-mi oferi datele lor, face parte şi o susţinătoare foarte celebră în lume şi la noi, şi anume fosta actriţă şi sex-simbol, Brigitte Bardot. Născută pe 28 septembrie 1934, ora 1:15 după amiază, la Paris, astrograma natală dezvăluie lucruri interesante despre temperamentul şi motivaţiile ei. Brigitte Bardot are Soarele în Balanţă, Luna în Gemeni şi Ascendentul în Săgetător. Planeta care guvernează însă Ascendentul, care este faţa pe care o arată lumii, imaginea pe care doreşte să şi-o creeze, este Jupiter şi el se află chiar în casa poziţiei sociale, a reputaţiei şi faimei ei. În plus, casa animalelor este în Taur, al cărei guvernator este Venus care guvernează şi casa copiilor, plasat în Fecioară şi într-o casă care arată convingerile însuşite pe parcursul vieţii. În acelaşi timp, astrograma natală a fostei dive nu are nicio singură planetă sau axă în vreo zodie de Apă sau vreun aspect pozitiv la Neptun (iubirea spirituală, universală) care să arate compasiune reală, tandreţe, dăruire şi spirit de sacrificiu.

Practic, Brigitte Bardot pare să fi substituit dragostea pe care trebuia s-o dăruiască copilului ei şi cu care nu a avut aproape niciun contact de la vârsta lui de doi ani (de când s-a despărţit de cel de-al doilea soţ şi tatăl băiatului), cu devotamentul faţă de animale. Apoi, această convingere pe care ea a adoptat-o după ce a părăsit cinematografia la vârsta de 38 de ani, îi serveşte evident unei imagini publice pe care şi-a construit-o într-un mod conştient şi cerebral (conjuncţia Jupiter-Mercur în semn de Aer, Balanţa, în casa carierei şi a reputaţiei).

În acelaşi timp, după ce a şocat generaţia ei cu stilul ei de viaţă libertin şi chiar imoral (a avut o aventură cu un coleg de filmări, în timp ce atât ea, cât şi el erau căsătoriţi, a pozat în Playboy la 40 de ani), a constatat recent că „valorile intrinseci şi fundamentale ale omenirii nu mai există”.

Ea se declara, în 2003, de pe domeniul şi din vila ei luxoasă de la Saint Tropez unde trăieşte cu al patrulea soţ, împotriva imigranţilor de orice fel şi mai ales a celor islamici (uitând că ţara sa a avut colonii din acest spectru geografic), împotriva homosexualilor, a şomerilor şi profesorilor şi regreta că nu se mai foloseşte ghilotina pentru a „corecta” unele „derapaje” umane. De altfel, a fost şi amendată de vreo 5 ori pentru instigare la ură rasială.

În acelaşi timp, ţara ei natală şi de reşedinţă, eutanasiază anual, conform statisticilor oficiale, între 50.000 şi 500.000 de animale. Nu este singurul caz în care, lider şi purtător de cuvânt, într-un domeniu sau altul, pare că ajung persoane care doresc să obţină avantaje de pe urma adevăraţilor militanţi sau a victimelor vreunui abuz.

AstroVesta®
http://www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod