Vrei sa-ti fie usor de sarbatori?

Cum sunt sarbatorile de iarna pentru tine? Placute, relaxante, te inspira si te apropie de familie? Pentru majoritatea inseamna cumparaturi, cozi, aglomeratie, agitatie, achitarea de diverse obligatii, bucurie la comanda. Desi ar trebui sa fie o oaza de liniste in viata ta agitata, din cauza numeroaselor traditii care trebuie respectate, sarbatorile se transforma intr-un stres suplimentar. Cum faci sa nu te copleseasca sau chiar sa nu intri in acest cerc vicios.
5 pasi anti-stres

1. Nu-ti face datorii de sarbatori. In definitiv nimeni nu va fi incantat daca primeste un cadou scump pentru care stie ca ai ramas fara bani. Copiii pot intelege ca nu ai foarte multi bani si trebuie sa-si aleaga un cadou de pret moderat. Calculeaza-ti banii si nu te panica. Imagineaza-ti cadouri originale care nu costa mult dar ti-ar placea sa le oferi.

2. Noteaza ce vrei sa cumperi pe hartie si ia-o cu tine in magazin. Vei fi mai linistit(a) si mai putin tentat(a) sa cumperi tot ce straluceste din magazin.

3.Unele familii sunt armonioase, altele pline de conflicte si de nemultumirile fiecaruia, de aceea timpul petrecut impreuna se poate fi marcat de o continua si insidioasa lupta. Fiindca e greu sa ajungi la o conciliere spontana incearca sa implici pe toata lumea in pregatiri.
Fiecare trebuie sa aiba partea lui de responsabilitate, ca sa nu apara tot timpul ocazii sa va ciocniti.

Daca unul din cupluri incepe sa se certe considera ca e o ocazie sa faci o plimbare. Ca sa evitati astfel de momente mai bine iesiti la restaurant decat sa manacati acasa. In public fiecare tinde sa-si arate latura civilizata si sociabila.

4. Nu exagera cu alcoolul. Timpul nu-ti permite o mahmureala a doua zi si nici o minte incetosata.

5. Nu renunta la sport. Daca in timpul anului mergeai la sala incearca sa-ti pasterzi obiceiul si pe perioada sarbatorilor, daca ramai in oras. Te va ajuta sa evadezi din iuresul pregatirilor, sa nu te simti imbuibat(a) de la mesele bogate si sa te pastrezi cu piciorele pe pamant.
Daca pleci la munte sau la tara plimbarile in aer liber si sporturile de iarna sunt excelente fiindca relaxeaza si incanta, indiferent de starea in care te afli.


Pleci in vacanta?

Vacantele de iarna pot deveni neplacute datorita asteptarilor ridicate ale fiecaruia - de sarbatori totul trebuie sa iasa bine, de vis - si datorita aglomeratiei. Cand inaintezi doar cateva sute de metri intr-o ora, cu masina, copiii ti se urca in cap in sensul propriu, ajungi sa nu mai intelegi  de ce ai asteptat nerebdato(a)r(e) sarbatorile.

1. Vacanta perfecta nu exista. Nu te chinui incercand sa-ti organizezi tot timpul.
Lasa-ti o zi absolut libera, fara planuri, in care poti lenevi oricat si nu te obliga sa faci ceva decat daca "iti vine".

2. Bucura-te de lucrurile simple. Chiar daca esti singur(a) pune un CD cu colindele tale preferate, prepara-ti un ceai si viseaza la vacanta ideala.

3. Fii flexibil(a). Prea multe persoane au intiparit deja in minte ce ar trebui sa faca de Craciun si de Revelion. Curatenie, mancare, rude, Mos Craciun, toalete elegante sau vacanta la munte. Multa ceremonie, diverse traditii dar unde e esenta? Vrei sa schimbi ceva? Gandeste-te la ce ti-ai dori sa faci si n-ai reusit in anii trecuti.
Propune-le si prietenilor. S-ar putea ca ei sa fie incantati de initiativa ta.

4. Daca vei calatori cu copii mici pregateste-le jucarii pentru eventualele blocaje sau perioade in care nu aveti nimic de facut decat sa asteptati(in avion, in masina). Daca vor fi ocupati cu joaca nu te vor agasa cu nerabdarea lor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aiduta pe 3 Ian 2007, 20:03

    mi-am dorit de sarbatori zapada-si nu am avut,liniste dar am fost foarte obosita ca sa ma pot linisti etc.sper anul acesta sa -mi fie mai bine din toate punctele de vedere

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod