Recapata increderea in fortele proprii!

Iata 10 pasi care te ajuta sa nu mai fii o martira
Gasirea unui echilibru intre ceea ce dai si ceea ce primesti in relatiile tale este esentiala pentru fericirea, sanatatea psihica si bunastarea ta.

Exista doua tipuri de sacrificii: nesanatoase (care nu te fac sa te simti bine) si sanatoase (care iti ofera o stare de bine). Exista persoane care se folosesc de sacrificii nesanatoase pentru a salva casnicii - in prima faza totul pare sa fie bine, dar cum dragostea si lipsa de incredere sunt greu de dobandit, ajung sa se zbata intre respingere si durere. Gandeste cum ar fi sa concepi un copil doar din egoism, crezand ca aceasta miscarea va aduce relatia pe linia de plutire.
De obicei, sacrificiile nesanatoase sunt bine intentionate, dar nu au o finalitate fericita. Uneori, obiceiul de a face sacrificii nesanatoase este atat de inconstient, incat nici noi insine nu il putem recunoaste.

In schimb, sacrificiile sanatoase functioneaza, duc in directia buna. Pentru a fi fericita intr-o relatie, de exemplu, va trebui sa-ti sacrifici teama de dragoste, independenta pentru intimitate, sa inveti sa ierti etc. Pentru a avea succes la locul de munca, trebuie sa fii dispusa sa-ti sacrifici tendinta de a fi mereu in control. Sacrificiile sanatoase te ajuta sa renunti la ceea ce nu functioneaza cu adevarat in scopul de a accepta ceea ce functioneaza.

Cate sacrificii nesanatoase faci in acest moment? Ai fi dispusa sa renunti la sacrificiile nesanatoase pentru a fi impacata cu tine insati si pentru a fi fericita? Dupa o analiza simpla a sacrificiilor pe care le faci pentru colegi de job, prieteni si familie, poti identifica motivele cheie din spatele acestora.


In 10 pasi, dr. Robert Holden te va ajuta sa renunti la statutul de martira si sa inveti sa spui "Da" unei vieti minunate, in care sa te simti fericita.


1. Sunt sincera cu mine insami?


Mediteaza mai mult asupra faptului de a fi cat mai sincera cu propria persoana. In primul rand, adreseaza-te tie insati: "Ce inseamna cu adevarat sa fiu sincera cu mine?" In al doilea rand, analizeaza cat de bine te simti atunci cand iti asculti inima, cand iti traiesti bucuriile, cand ai incredere in tine. In al treilea rand, cauta-ti cele mai adanci temeri si analizeaza-le daca sunt adevarate sau sunt doar niste simple temeri.
Invata sa fii dispusa sa iti dai liber la fericire, la o viata mai buna.  

2. Ma simt vinovata atunci cand sunt fericita?


Pentru a te convinge ca sacrificand fericirea ta ii face pe toti ceilalti mai fericiti, intocmeste o lista cu toate persoanele care sunt cu adevarat recunoscatoare pentru sacrificiul tau. Aceasta lista ar trebui sa fie completa in doua secunde, nu mai mult! Apoi, ia in considerare afirmatia: "Fericirea mea este darul meu pentru altii!". Reflecta asupra faptului cum fericirea te poate ajuta sa ii iubesti pe ceilalti mai mult. Renuntand la frica potrivit careia fericirea ta este egoista iti creezi noi posibilitati de a te bucura de cei din jurul tau, de ceea ce simti.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • decisepoate pe 31 Ian 2011, 11:13
    fericirea se invata

    Imi place foarte mult articolul chiar daca ( sau tocmai pentru ca ) m-a facut sa imi pun intrebari. Cred ca si fericirea se invata, trebuie doar sa o punem pe lista noastra de prioritati. www.decisepoate.ro

    0
    0

  • amalia39 pe 6 Dec 2010, 08:49
    suferinta,incredere ,curaj

    este adevarat ca am fost crescute si sducate intr-un mod neprielnic noua,femeilor. Insa viata iti poate oferi mai multe surprize neplacute,decat placute.Daca inveti sa iti revizuiesti modul de a gandi,de a deveni putin ''egoista'',stand si analizand la rece care dintre persoanele din jurul tau merita sa-l iubesti,ajungi sa devii fericita. Eu sunt pe drumul cel bun.Pun punct starilor covarsitoare,pe care toate le simtim cateodata si o iau de la capat. Nu cred,eu chiar sunt fericita alaturi de fiica mea,chiar daca in jurul meu sunt si alte persoane.Le respect,le ascult doleantele,le ajut daca pot,dar atat. Nu mai dau voie nimanui sa ma raneasca. Par cinica,dar numai asa am reusit sa fiu eu,sa fiu fericita!!!

    0
    0

  • Beatrice pe 13 Oct 2010, 08:12
    vorbeste despre suferinta ta

    un mod eficient de a scapa de efectele negative ale experientelor nostre si a merge mai departe este sa vorbesti despre ce simti, gasiti detalii pe rentiment. wordpress.com

    0
    0

  • mony pe 18 Aug 2010, 20:10
    fericirea?

    de ce uitam oare sa ne gandim la noi? de ce pentru o femeie intotdeauna sunt pe primul loc copiii si sotul? ajungem,tarziu dupa multi ani sa ne dam seama ca traim numai pentru cei de langa noi.iar cand vine acel moment parca nu mai avem energie sa o luam de la capat,de data asta sa fim mai atente la propriile noastre nevoi la ce ne face cu adevarat fericite

    0
    0

  • adri pe 17 Aug 2010, 20:31
    cum ar fi...

    cum ar fi sa ma mai gidesc si la mine?cred ca multi se intreaba. rutina, problemele, ... ne lasa de obicei indiferenti fata de noi insine.ajungem sa traim inconstienti, si ametiti de decorul in care ne aflam si supravietuim. asa ma simt si eu, incapabila, nesigura, fara personalitate parca...ar trebui sa ma gindesc la articol, multumesc.

    0
    0

  • dance pe 13 Aug 2010, 09:50
    noi

    adevarul este ca sintem crescuti si educati de parintii nostri de cele mai multe cu valori false. foarte multe prejudecati si temeri pe care la rindul nostru le transmitem mai departe copiilor nostri si ei la rindul lor tot asa.Mai trebuie spus ca acest proces de schimbare dureaza mult pentru ca totul este atit de inradacinat in noi si este foarte greu sa scoti din radacini ceva cu care teai obisnuit si despre care ai crezut ca este corect.Femeile in general au fost educate mai sever, ele fiind nevoite tot timpul sa se sacrifice pentru binele familiei, ele fiind nevoite sa lucreze mai mult numai pentru ca sint mame si sint raspunzatoare pentru copii si apoi ca sint femei si sint raspunzatoare pentru casa. Ce-i mai rau este ca multe femei chiar cred ca nu merita mai mult si chiar cred ca femile sint nascute ca sa sufere si chiar te sfatuiesc sa supui si sa fii ascultatoare pentru ca de, asta-i soarta femeilor. Adevarul este ca nu-i adevarat.

    0
    0

  • gigi pe 11 Aug 2010, 14:00
    eu

    niciodata nu m-am gandit la mine, in prima faza . tot timpul a fost cineva inainte: sotul, copiii sau alte persoane foarte apropiate mie si foarte dragi, pentru ca am crezut ca daca le este lor bine si mie imi este la fel. M-am inselat, dar a fost prea tarziu cand mi-am dat seama si nu mai pot face mare lucru sa schimb situatia. Imi pare rau pentru mine, simt ca meritam ceva mai mult dar asta e, imi este greu sa ma resemnez dar trebuie sa o fac.( din nou pentru altii ..........................)

    0
    0

  • Ella pe 10 Aug 2010, 22:22
    Recapata increderea in fortele proprii!

    Foarte bun articolul.Trebuie sa ne ocupam mai mult de propria persoana.Eu momentan ma pun pe mine pe ultimul loc si am de gand sa meditez asupra acestui fapt pentru ca nu sunt prea fericita.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod