Poveste adevărată: "Soţia mea se simte atrasă de alţii, dar pe mine mă vrea ca prieten"

Suntem căsătoriţi de şase ani, încă de pe băncile facultăţii. Ea a făcut şi un master după, eu am început să muncesc imediat, pentru că mi-am găsit un job bun chiar din ultimul an de facultate. Căsnicia noastră a fost fericită, până de curând, când Ana m-a anunţat că ea nu mai vede în mine un bărbat sexy, dezirabil, aşa cum eram când ne-am căsătorit, dar admite că îi sunt cel mai bun prieten.
Suntem căsătoriţi de şase ani, încă de pe băncile facultăţii. Ea a făcut şi un master după, eu am început să muncesc imediat, pentru că mi-am găsit un job bun chiar din ultimul an de facultate. Căsnicia noastră a fost fericită, până de curând, când Ana m-a anunţat că ea nu mai vede în mine un bărbat sexy, dezirabil, aşa cum eram când ne-am căsătorit, dar admite că îi sunt cel mai bun prieten.

De altfel această prietenie care ne-a legat încă din anul doi de facultate ne ajută să punem pe tapet absolut toate problemele sau bucuriile pe care le avem în cuplu. Şi pe fiecare am rezolvat-o până acum, dar asta mi se pare insurmontabilă.
Cum s-o fac să mă mai dorească, dacă pentru ea acel sentiment a murit?

Mi-a spus că se simte atrasă de alţi bărbaţi, dar că nu m-a înşelat până acum, însă se simte din ce în ce mai tentată. I-am spus că nu vreau s-o pierd şi nici să distrugem relaţia care pentru mine era perfectă. Ea a admis că nici ea n-ar vrea să mă piardă, pentru că sunt cel mai bun prieten, dar în acelaşi timp n-ar vrea nici să-şi înfrâneze dorinţele de a explora alte situaţii care apar...

Ea pleacă destul de des în străinătate, cu job-ul, parcursul ei profesional a schimbat-o destul de mult în ultimii doi ani, are succes ca artist, şi cred că e explicabilă plictiseala pe care o simte când revine acasă la mine, care m-am cam plafonat în acelaşi job, cu aceleaşi tabieturi.
Într-o oarecare măsură încerc să mă văd cu ochii ei şi să înţeleg de ce nu mai sunt un bărbat în ochii ei. Un prieten bun mi-a spus că mi se trage de la faptul că eu fac cam toate treburile casnice, gen gătit – îmi place asta, mă relaxează – pus rufele la spălat, dat cu aspiratorul, fac piaţa etc. Şi că oricât de sexy poate părea un bărbat la cratiţă, asta durează puţin, până intră în obicei şi nu mai e nimic sexy.

Nu ştiu ce să zic, pe mine nu mă deranjează, nu mi se pare nefiresc să fac asta pentru noi, atâta vreme cât eu am timp şi ea nu. Dar dacă de fapt atitudinea mea gospodărească mi-a diminuat forţa de atracţie? Ce să fac, să devin un macho cu orice preţ?


I-am propus să merem la un psiholog şi să facem ceva terapie de cuplu.
Poate că prietenia dintre noi nu e suficientă ca să privim lucrurile cu detaşare şi să luăm decizia corectă. Poate că sunt lucruri care se mai pot face pentru a ţine în viaţă şi a revitaliza chiar o relaţie de dragoste, şi pe care eu nu le ştiu. Dar ea nu vrea să apelăm la străini. Oricât de deschisă este la nou, refuză să conceapă că cineva din afară s-ar băga în intimităţile noastre. Aşa că momentam băltim. Ea a spus ce simte, eu i-am spus că încă o iubesc, şi lucrurile au rămas ca în tren. Cred că fiecăruia îi e frică de pasul următor. Sau poate nu.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.
Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iri pe 24 Nov 2012, 10:10
    Concluzie

    Ca sa o recuceresti ar trebui sa fii din nou in pat cum erai cind te dorea nu sa mirosi a sarmale si sa ai burta si chelie.Este important sa arati sexi,noi femeile asa facem tot timpul,iubirea este o aroma,un parfum,hormonii care tropaie in artere.Ia-ti o menajera care sa faca treaba in locul tau,lotiune dupa ras de cea mai buna calitate,du-te la sala sau ia-ti o bicicleta,maninca niste viagra ca sa faci sex salbatic in pat(invata si ceva figuri noi ca sa o dai gata)E grav daca ti-a spus inseamna ca o atrag alti barbati care nu seamana cu tine,si daca nu s-a culcat cu altol ma mir,oricind e posibil.Tu zici ca o iubesti,dar de cite ori faceti sex cind va bagati in pat?Poti sa faci cel putin 2 partide la rind?Daca nu aveti copii las-o,ca s-a terminat mierea si nu o mai inspiri.Prietenia nu tine de cald in casnicie decit daca aveti interese comune.Ea ti-a spus ca esti bun prieten ca sa mai imblinzeasca lovitura,in curind o sa-ti spuna ca esti prea bun pt. ea,ca nu te merita si de aceea te paraseste.Las-o si cauta alta mai tinara si mai frumoasa,ca e plin peste tot de arzoaice.Succes!

    0
    0

  • Anca B pe 16 Nov 2012, 15:30
    aceeasi situatie ,,Mika,,

    Aceeasi situatie ca si Mika sunt eu,3 ani i-am cerut sotului sa faca ceva deoarece nu ma mai simteam atrasa de el.A refuzat sa participe la orice incercare de-a mea de a schimba ceva,acum am impartit viata mea in doua.Fa ceva pana nu e prea tarziu.Intreab-o ce o atrage la altii si fa tot posibilul sa te schimbi.Odata cei trezesti interesul o sa fie mai usor.Bafta

    2
    0

  • mika pe 13 Nov 2012, 10:11
    din experienta

    Ceea ce traiti voi am simtit si eu...si sotul meu s-a purtat la fel dar nu a vrut sa faca nimic pentru relatia noastra, spre deosebire de tine, nu am divortat insa l-am inselat. Cu cel mai bun prieten din adolescenta al meu, mi-a fost frica de nou dar imi doream altceva vroiam sa iubesc si sa fiu iubita cu pasiune(asa a fost ) doar ca noi avem un copil si asta ma impiedica sa pun capat casniciei.Cu il privesc pe el ca pe un prieten cu care convietuiesc. Nu ma mai atrage fizic deloc si nici geloasa nu pot spune ca mai sunt. Sfatul meu este sa o recuceresti pana nu e prea tarziu( incerca sa o surprinzi, i-ati concediu mergi dupa ea in turneu) este foarte important ca ti-a spus ce simte( si eu i-am spus dar nu a vrut sa faca nimic pentru a salva relatia ). Succes!

    7
    0

  • dora pe 12 Nov 2012, 14:08
    cam asa

    noi suntem impreuna de 22 de ani si casatoriti de 19. e normal sa apara uzura, in timp. si eu am fost atrasa de alti barbati, si asta e normal. dar atat timp cat sunt implicata intr-o relatie, mai ales casatorie, nu pot sa-mi insel sotul/partenerul. drept este sa iesi si dupa aceea sa-ti vezi de viata. dar, dupa atat timp, daca unul dintre soti are o aventura, nu mi se pare ca e chiar capatul pamantului. atat timp cat mai exista ceva in cuplul respetiv. nu cred ca nu te vrea pt. ca faci munca in gospodarie. mie mi s-ar parea super sexy sa faca si sotul meu asa!. incearca asa cum au zis antevorbitorii mei: schimba tactica in pat, schimba-ti putin hainele, poate si ceva mai romatic, mai faceti si altceva decat ceea ce faceti in mod uzual. nu e o reteta 100% sigura, dar poate merge daca nu, inseamna ca nu mai are rost sa lupti. si mai bine va despartiti prieteni acum, decat mai tarziu dusmani.

    1
    0

  • bob pe 12 Nov 2012, 07:01
    pasiune versus prietenie

    Mai intai iti declar ca imi pare sincer rau pt situatia ta(nu spun ' voastra' pt ca imi dau seama ca numai tu suferi)Casnicia mea e la fel,de 20de ANI !!!!,dar din alte motive.Bref: era bun sfatul lui 'eu'-sa o faci geloasa putin,discret.nici sa intinzi coarda,nici sa se prinda si sa fii ridicol(gen suna tel.si inchide,cand stati de vorba sau la masa ramai cu ocii pironiti si nu o auzi,pari surprins,incepi sa te parfumezi-sau schimbi parfumul-,haine,frizura-ceva sa-i sugereze ca vrei sa placi alteia..Despre sex in trei si alte baliverne,uita...Nu spui nimic de copii,dece ?!-era timpul...asta ar rezolva cazul,(sper ca nu ai prelua si treburi de mama).Ar fi de incercat,dar cu credinta si incredere,rugaciuni .Va doresc mult noroc !

    6
    0

  • gaby pe 11 Nov 2012, 15:13
    incerca ceva nou

    cred ca e bine sa-i propui,un sex in trei sau sa cautatii alt cuplu care vrea sa facetii schimb de pereghe ,asa iesiti din monotonia asta care sigur ajunge la divort!!! acuma asta e la moda ca sa mearga reletia ,daca nu ii propui ea se duce cu altu si tu ramai la cratita !!!!!

    1
    9

  • A pe 11 Nov 2012, 14:41
    aceeasi situatie

    sunt in aceeasi situatie ca si sotia ta.nu lua in seama comentariile rautacioase-nu esti prostul din curtea scolii si nici ea nu-i panarama.este normal ca dupa 6 ani sa intervina plictiseala mai ales daca ea e o femeie cu o puternica dorinta sexuala si open minded.sunteti un cuplu perfect,ea e sincera cu tine,iar tu o intelegi...faceti tot posibilul sa ramaneti impreuna.mergeti la terapie de cuplu si daca nu merge iti propun sa treceti la un alt level in viata sexuala(jucarii,fantezii puse in scena,o a treia persoana,un club de swingeri poate) nu zic ca functioneaza,personal nici nu am avut curaj sa-i spun partenerului ceea ce ti-a spus sotia ta,dar sper sa mearga.

    8
    1

  • Adrian pe 11 Nov 2012, 11:35
    varzaaa

    situatia asta e chiar vrajeala : cel mai prost din curtea scolii impreuna cu cea mai mare centurista , sa fim seriosi ...miroase a SF...penibil...

    7
    9

  • roxanel pe 11 Nov 2012, 08:46
    fictiune

    doar fictiune!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1
    9

  • anca pe 11 Nov 2012, 07:53
    parerea mea

    poate esti prea bun pt ea!

    10
    4

  • eu pe 11 Nov 2012, 01:31
    :)

    poate ar trebui sa incerci sa fii putin mai indiferent..mai "inaccesibil"...poate asta o sai starneasca iar interesul...avand in vedere ca se simte atrasa de barbati pe care nu ii poate avea sau ma rog..nu ar trebui sai aiba...recunosc ,uneori si eu mai sunt atrasa de alti barbati..dar mi se pare ceva omenesc...atat la femei cat si la barbati...cateodata si eu imi vad iubitul doar ca pe cel mai bun prieten...si suntem de 5 ani impreuna...nu suntem casatoriti...dar repet...Cateodata...daca ea nu mai vede in tine altceva decat asta...nu stiu daca se mai poate face ceva...din experieta stiu ca pasiunea se reaprinde f f greu...si nu mereu e posibil..sper ca tia fost de folos cu ceva...

    10
    1

  • i pe 11 Nov 2012, 00:20
    doar o parere!

    poate ca ar trebui sa insisti mai mult cu mersul la psiholog. nu este ceva rau in asta, poate ca nici nu o sa tineti cont de sfaturile pe care le primiti, dar merita sa incercati totul. este vorba de iubirea voastra si de viata voastra de familie. banuiesc ca ati spus "la bine si la rau". daca ea e prea ocupata fa mai mult tu pentru voi, pentru a nu va pierde unul de celalalt , daca asta va doriti. incearca sa-i fi in continuare cel mai bun prieten, oh e asa de rar sa ai asa ceva...( pot spune ca e mai mult decit iubirea).e doar o criza trecatoare, cred. sti ce greu e sa o iei de la capat din nou? nimic nu va mai fi la fel. (o spun din proprie experienta). si nu am fost la psiholog , dar m-as duce numai ca e mult prea tarziu.v-a luat valul vietii ba cu una ba cu alta si ati uitat de voi DOI . asta e de fapt problema. luati o pauza ,chiar si mica si fugiti undeva numai voi doi. NU renuntati ! Rugati-va! va doresc numai bine.

    9
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod